Gå til innhold
Ullsokk

Lette teleskopstaver fra 115 cm og opp?

Det er 609 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Tiåringen trenger nye staver - igjen. Jeg vurderer å koste på noen teleskopstaver så har hun staver "så lenge hun er til". Vil helst ha flick-lock (ikke skru) og minimumslengde 115 cm. Og fortinnsvis noen som ikke er så tunge eller store i håndtaket. Ser BD har noen teleskop for barn men de blir for korte (Fjellsport.no). Har noen tips eller erfaringer å dele?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jag har haft Black Diamond, 2 delad i aluminium som jag var nöjd med. Lyckades dock köra av en stav för ett par år sedan. Ersattes med nya 2-delade från Kompredell som jag köpte på Stryn Sommerskisenter som demo-ex till bra pris. Inte lika sköna att åka med som Black Diamonds, men lättare och styvare. 

Jag har också ett par Leki (som köptes för att ersätta black diamond som kördes av) som jag inte tycker om. Tunga och med dålig balans. Troligen kinesiska, precis som Balck Diamond. Kompredell är tillverkade i Österrike. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har selv BD-teleskopstaver nå, men tiåringen syntes de er litt tykke i håndtaket til å ha et komfortabelt grep - det kan jeg forstå. Ser det er en skrue i toppen der, kanskje det er mulig å ta av selve håndtaket og bytte med et enkelt kork-håndtak...? Dette må forskes litt på. Stavene ellers er jo litt (for) tunge, men greie. Det må kanskje bli slik med alu-staver, å ha noe mer lettvekt men sprøtt blir en sjangse jeg ikke tar på tur. :) 

Da skal jeg iaf styre unna Leki, takk for tips.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

D fikk Gipron Touring 797 til jul. De lettere variantene ble grisedyre. Vi har ikke gått veldig langt på ski enda, men hun er foreløpig fornøyd. Hun har også langrennstaver til tur i løyper. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Godt tips, @virrma. De ser mindre ut i grepet enn BD sine. Hun syntes det er greitt med de "knottene" som stikker ut der på håndtaket? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Ullsokk skrev:

Godt tips, @virrma. De ser mindre ut i grepet enn BD sine. Hun syntes det er greitt med de "knottene" som stikker ut der på håndtaket? 

Jeg har ikke spurt, men hun har ikke sagt noe om det i alle fall. Tror det er litt kult at det er ordentlig voksenstaver, så hun var nok positivt innstilt fra starten. :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 609 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av friluftspappa87
   Tur rapport fredag 9.9.18
   Vær: mye regn (Orange flomvarsel)
   Temp: ca 5-8 grader natt. Høy luftfuktighet.
    
   Utstur:
   Bergans 4076 kuppeltelt. 
   Røst stormkjøkken
   Div soveposer, liggeunderlag. 
    
   Turen:
   Jeg ville ta.med guttungen på sin første tur  
   Vi reiste ca i 14 tiden med sykkel. Fikk han med til å hjelpe med å pakke å prøve å åpne teltet kvelden før skden vi visste det skulle regne mye. 
    
   Før turen var han ligg overtrøtt så idet jeg pakket sekken og sykkelen ble han veldog vanskelog å ha led å gjøre så jeg visste jeg kom til å glemme noe. Da vi nesten var fremme på teltplassen kom jeg på det. Fyr til kjøkkenet. Det nye skolekjøkkenet har ikke selv tenning. Jeg ville ikke la utstyret ligge igjen ute i regnet så syklet tilbake til butikken (2-3km med 50-60kg sykkelvogn i styrtregn) 
   Jeg satt opp teltet ganske fort å la merke til at guttungen hadde sovnet. La ut liggeunderlag å sovepose, kledde av han lktt og la han inne o teltet.
    
   Han våknet opp kjempe fornøyd med det faktum vi lå i teltet i skogen. 
    
   Vi spiste litt og leste litt sammen. Fikk spise godteri å se litt på Netflix.
    
   Så gikk vi en tur ut å plukket litt sopp til maten, fant et magasin forsvaret hadde mistet og gikk hjem til teltet å lagde middag. Det regnet som bare det hele tiden, den turen ut hadde vi noenlunde opphold før turen tilbake. Da begynnte det veldog igjen.  
    
   Vi lagde middag og hadde det veldig koselig frem til 9 tiden hvor vi begge to sovnet. Det ble noe fukt mellom dukene og viss man tok på duken.men det regnet ekstremt. Vi lå veldig trygt i forhold til drenering, men det var oversvømmelser over alt det kunne bli det. Samt det å leke med kommentarene i teltet på kvelden var jo kjempe gøy han hadde det så gøy at han ikke ville sove, men etter noen runder med leking og at han prøvde å banke meg (leking) så ble vi enig om at han er sterkest og at vi skulle sove 
    
   Vi våkne samtidig ca i 7 tiden. Kokte opp havregrøt å litt kaffe og en sjokolade bit og hadde en veldig fin fronost. Vi orket ikke ligge i sovepose på morningen soden vi hadde det nokså varmt i teltet 
    
   Vi pakket ned sammen, han hjalp med alt han kunne, og da vi kom hjem måtte han vøre med å vaske ting, henge opp telt og alt utstyr. Kan like gjerne lære dem det med en gang tenker jeg. 
    
   Lagde turen kort med vilje og elstra koselog for å så et lite tur-frø. Han skryter av turen overalt. Han fikk lage blåbær syltetøy, fant militære sin pistol mener han, sovet ute osv så dette blir det mye mere av.
    
    


  • Av friluftspappa87
   To/ett barn aleine med far
    
   Som tittelen sier skal jeg reise en del på telttur med ungene. Har en treåring og en toåring. Treåring har allerede nå under Orange flom varsel på Sørlandet sovet ute i tunnelteltet med meg uten problemer. 
    
   Han hadde da med bamser, boka, lørdagsgodt å fikk styre ting etter hva han ønsket. Fikk bestemme hvor vi gikk, hbor han skulle sove osv å være med å pakke ned tingene, pakke ut, tørke utstyr osv og det var en suksess. 
    
   Jeg merket fortat det ble veldog vanskelig å bære utstyr for to personer (spesielt med barn som trenger litt komflrt) 
    
   Denne turen var jeg heldig og reiste ikke så langt så hadde sykkelvogn, men allikevel var det fullt selv med en liten ryggsekk. 
    
   Hvordan får dere med ungene langt?
    
   Jeg tenker en kraftig bæremeis å spenne fast telt,soveposer,liggeunderlag og en stor vanntett pose på bærmesien.  Så kan guttungen enten gå eller sitte på bærmesien. Så kan jeg  ha en vanntett pose på ca 10lg som kan sitte i bærmesien eller bæres av meg når jeg går. 
    
   Har hatt med ungene mye ut, men aldri på overnatting før nå. Men nå er han bort av basillen. Ogsåså kommer til å være aktiv her.
    
   Mange år siden jeg har vært mye på tur, og utstyret har blitt fantastisk. 
    
   Hva slags primus er trygg å fyre i fortelt for å varme med barn i teltet. Jeg ligger da ved åpningen så han ikke kan komme seg ut uten å vekke meg. 
    
    
   Vi fant tilogmed et magasin med skarp ammunisjon til en AEG H&K på turen. Skal levere det til politiet i morgen
    
   god tur. Hilsen to turglade gutter


  • Av Terka
   Vurderer soveposeløsning for barna til vinteren
   Noen som har erfaring med Skjult lenke - logg inn for å se den soveposen?
   Temp: -18C Maks personlengde: 160cm
   Andre alternativ? (Vurderer også pose i pose, men minste vil helst slippe unna det.)
    
  • Av Terka
   Noen som har testet ut slike løsninger for å varme gassboksen under vinterbruk av gassbrenner?

   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.