Gå til innhold
  • Bli medlem

Sommerferie i Alpene med 7-åring?


Braya

Anbefalte innlegg

Hei

Vi er en familie på 3, to voksne og vår datter som blir 7 i sommer, som tenker litt på å reise til Alpene i sommer. I fjor var vi i Andorra og gikk i Pyreneene, og koste oss veldig med det, og tenkte at det kunne vært gøy med Alpene denne sommeren. Jeg har vært i Kitzbuhel for noen år tilbake, ellers har vi ingen erfaring fra området i det hele tatt. Datteren vår er veldig turvant og glad i å være ute på tur, men vi vil ikke drepe turlysten med å være overambisiøse. Derfor hadde det vært fint med et sted som har litt ulike aktiviteter og muligheter for turer av varierende lengde. I fjor var vi f.eks. på noen fjellturer, en sykkeltur, kjørte gondolheis opp på fjellet en dag, var i en familiepark med bueskyting og ponniridning en annen dag. Bademuligheter hadde vært topp. Er det noen som har anbefalinger til hvor vi kan dra, fine fjellturer for barn, fine overnattingssteder eller andre tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Annonse

Aldri vært i alpene med barn, men hva med Bad Gastein? Har tidligere vært her for å kjøre pudder om vinteren, noe som er digg:). Bad Gastein er kjent for sine helsebad, så kan jo være noe:). Fantastisk natur, trivelige gater. Zermat er også en spennende by, flott, bilfri by...

ellers så har jeg vært oppe på Alpe de Huez to sommere på rad i forbindelse med å sykle La Marmotte. Helt sinnsykt flott her oppe,med noen hoteller som bla har badebasseng. Fine fjell for turer m.m.. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å dra til et sted hvor det er mulig å stå på ski?

Jeg var en gang i Zell am zee, ja faktisk to ganger, en om vinteren og en gang om sommeren. Sommerturen var desidert best. Da lå vi på et hotell midt i byen og kjørte opp til Kaprun og kjørte telemarkski. Skiføret var helt topp  fra morgenen og litt ut på dagen. Med Kitzsteinhorn med sine 3 203 meter i bakgrunnen rant vi fra restaurant til restaurant i et fantastisk sommervær, nesten som en perfekt påske hjemme i Norge. Sånn ca ved 14 tiden ble snøen så rotten, nesten som hjemme når påsken er sen, så da kjørte vi ned til Shuttdorf og badet i Zeller zee. Om dagen var torget utenfor hotellet et riktig torg med all verdens landmannsvarer, men om kvelden ble hele torget omgjort til en stor uterestaurant. En 7 åring har kanskje ikke så stor glede av nattelivet, men det er sikkert mye annet også å ta seg til i området.

https://www.kinderhotelzellamsee.at/newsletter/wir-haben-noch-sommerferien/ 

http://www.fdm-travel.dk/oestrig/salzburgerland/zell-am-see/vandvittig-oplevelse-ved-zell-am-see-sommerferie.html

Ellers har Dolomittene i Nord Italia en fantastisk natur for de som liker å gå tur. Her finner du alt fra blomstrende daler til stupbratte fjellsider med via ferata. Her er det litt for en hver smak. Muligens noen av Europas vakreste turområder.

http://www.seiseralm.it/en/family-holiday/families-in-summer/walking-with-kids.html

 

 

 

dolomites-unesco.jpg

Endret av REs
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.