Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei! Har vært på en del vinterturer tidligere, men har da brukt original"posen" som REAL Turmat blir produsert i. På neste tur tenker jeg å tømme pulveret i zip-poser, men det jeg lurer på da er; hva vil dere anbefale meg å bruke som spisebolle/beger? 

Tenker noe Tupperware lignende, med lokk. Evt. isolere med et eller annet slik at maten ikke blir kald før den er ferdig.

Hvis noen har bilder av sine løsninger hadde det vært supert!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker den her Skjult lenke - logg inn for å se den.

Bruker den største delen sammen med lokket. Har tatt vekk hanken og isolert på sidene og under med bobleplast med lag av duck tape ytterst. Fungerer helt supert og er veldig billig :) Mat og drikke drikke holder seg varm lenge og det er mer en nok plass til en stor middag. I tillegg kan den brukes direkte på brenneren til nød, det er jo alltids greit hvis kjelen ryker eller blir borte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du uansett skal flytte tørrmiddagen over i noe annet en orginalemballasjen så er det her litt på sidelinjen, men hvorfor ikke kjøpe noe á la Optimus (H)eat? Jeg har en og den funker. Sammen med lukkefunksjonen på Realposen, så slipper man lunkne middager.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå orker ikke jeg gå å lete akkurat nå for å ta bilde, men det "enkleste" alternativet er å ta en slik isolert/støtsikret boblekonvolutt i tyvek/bobleplast i passende størrelse. Veldig godt isolerende, "stiv", og rimelig robust.

Alternativt kan du lage deg en tilsvarende "konvolutt" selv, for eksempel fra et tynt liggeundelag eller en sånn sølvfolie/skumgummi greie man bruker i frontruta på bilen. Klipp og teip med aluminiumsteip til ønsket størrelse. Veldig greit og veldig lett, tar fem minutter å lage.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker mattermos fra Thermos. Holder varmen veldig lenge, spes fint når det er kalde netter og jeg våkner av at jeg er kald og sulten. Da er varm nattmat klar! Veier noen gram, men verdt det for min del. Så får den fungere som vanlig termos også. Gjør livet mitt litt enklere og bedre. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når jeg tar et Real-måltid, lager jeg det alltid i posen - jeg oftest såpass sulten at det aldri har vært et problem at det blir kaldt før det er ferdig og oppspist. "Når er det kjølt ned nok til at jeg ikke brenner tunga", er vel heller spørsmålet for meg :)  Men ser jo at det blir en del vekt av tomposer å drasse på om jeg skulle ha med mye av stoffet.

Jeg har to beholdere som kan være kandidater om jeg gjør som deg, begge med lokk og med et tynt isolasjontrekk som kanskje ikke gjør stort mer enn at det ikke blir ubehagelig varmt å holde i uten hansker - her er et bilde (fra Skjult lenke - logg inn for å se den) der begge kan sees:

578d36f97cd68_Lavkaffebrygging(P7160670)

På brenneren står en Skjult lenke - logg inn for å se den, en kombinert aluminiumskjele og kopp på 0,6 ltr. Følger med en hendig kjeleklype i silikon og en skranglete sammenleggbar foon/spork.

Til høyre ligger isolasjonstrekket til Minimalisten, og oppi det står en Skjult lenke - logg inn for å se den nylonkopp på 0,47 ltr (med et filter oppi der igjen, jeg er i ferd med å lage kaffe :)).

InsulMug er nok egentlig akkurat for liten til en Real-porsjon, men du kan jo velge å lage mindre porsjoner? Eller hvis du liker grytene tykke, bruke mindre vann? Tror den er ideell på mange vis unntatt den knappe størrelsen. Minimalisten er større, stor nok til å ha litt "fribord" slik at du unngår at maten skvalper over kanten. Og der har du en reservekjel om du skal kokkelere litt mer avansert ;) ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det enkle er ofte det beste :)

Jeg bruker en kakaoboks med lokk, fungerer veldig fint for meg. På vinterturer hvor jeg går med pulk har jeg som regel med meg hjemmelaget middagsmat som jeg varmer opp, og for å slippe litt oppvask putter jeg en pose oppi boksen og deretter maten. Har også lagd noen lunsjretter som trenger å rehydreres, slik som Real Turmat. Da ligger det som regel og godgjør seg i en ti minutters tid i posen jeg har i boksen før jeg spiser det. Har ikke isolert boksen, og det har ikke vært et problem tidligere at maten har blitt kald. Men jeg har isolert termosen slik at det er ganske varmt vann jeg har oppi. Det er jo bare deilig å holde på noe varmt :) Og på fjorårets to uker lange tur gjennom Finnarksvidda med 28 minus som maks, så fungerte matoppsettet perfekt da også.

Eneste negative med dette, som jeg vet om, er at jeg har blitt fortalt at det kan komme noen uheldige partikler fra plastikkposen over i maten. Om det har noe å si er jeg usikker på, men pleier å bruke fryseposer. Burde sjekke opp i dette, men det har ikke blitt gjort. 

20170124_201906.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det så ut som om Ullvang hadde noen fine greier i Nordvestpassasjen.

Bilde fra NRK:

Ullvang Spisekopp.PNG

Den blå bøtta ser spennende ut. Gjenger  til lokket og passe størrelse. Veggene ser tykke ut så kanskje den er isolert også? Noen som veit hvilken type det er?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Den 24.1.2017 at 21.00, Barskekarsten skrev:

Det så ut som om Ullvang hadde noen fine greier i Nordvestpassasjen.

Bilde fra NRK:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Den blå bøtta ser spennende ut. Gjenger  til lokket og passe størrelse. Veggene ser tykke ut så kanskje den er isolert også? Noen som veit hvilken type det er?

Noe alà dette jeg har tenkt på! Takk :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Den 24.1.2017 at 20.32, stjernehimmel skrev:

Det enkle er ofte det beste :)

Jeg bruker en kakaoboks med lokk, fungerer veldig fint for meg. På vinterturer hvor jeg går med pulk har jeg som regel med meg hjemmelaget middagsmat som jeg varmer opp, og for å slippe litt oppvask putter jeg en pose oppi boksen og deretter maten. Har også lagd noen lunsjretter som trenger å rehydreres, slik som Real Turmat. Da ligger det som regel og godgjør seg i en ti minutters tid i posen jeg har i boksen før jeg spiser det. Har ikke isolert boksen, og det har ikke vært et problem tidligere at maten har blitt kald. Men jeg har isolert termosen slik at det er ganske varmt vann jeg har oppi. Det er jo bare deilig å holde på noe varmt :) Og på fjorårets to uker lange tur gjennom Finnarksvidda med 28 minus som maks, så fungerte matoppsettet perfekt da også.

Eneste negative med dette, som jeg vet om, er at jeg har blitt fortalt at det kan komme noen uheldige partikler fra plastikkposen over i maten. Om det har noe å si er jeg usikker på, men pleier å bruke fryseposer. Burde sjekke opp i dette, men det har ikke blitt gjort. 

20170124_201906.jpg

Hørtes og så veldig lurt ut :) Må nok teste ut plastposetrikset!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Denne fungerer godt for å lage varm mat i. Stort lokk som gjør det enkelt å spise av.

Skjult lenke - logg inn for å se den

 

efterfragad-mattermos__0314954_PE513599_S4.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Lignende innhold

    • Av Alexander Read
      Kople barnepulk med Fjllpulken Xplorer 168
      Min første post her inne. Tenkte jeg skulle legge ut litt info om mine erfaringer og løsninger knyttet til forberedelser med det å dra på langtur på vinteren i fjellet med barn og utstyr. Spesifikt gjelder det valg av pulk og modifisering av to pulker sammen for å kunne få med seg avkom OG alt utstyr for 2 måneder.
      1. Jeg har lekt med flere løsninger for overnevnte problemstilling. Jeg har i tillegg til barnepulk fra Fjellpulken også en Thule sykkelvogn som kan gjøres om til pulk. Fordelen er at barnet kommer opp fra bakken og er godt kapslet inne. Også mer plass om man slenger på vanntttbagger inne i vognen (dersom du har toseter), samt 2 stk vanntettposer bakpå. Mer plass altså enn Fjellpulken. Etter samtale med en som selger Thule ble det fort klart at mine bekymringer ble bekreftet; galskap var konklusjonen. Den vil ikke tåle påkjenningene som en slik tur gir. Forkastet ideen og søkte inspirasjon. Fant en link her inne om en far som koplet på en mindre transport pulk bak barnepulken. (Finner ikke linken nå dessverre). Etter en del sparring med bla Fjellpulken ble dette løsningen også for meg. Men jeg skal på lengre tur og trengte derfor mer plass. Her kommer en beskrivelse av hva jeg gjorde av modifiseringer.
       
      2. Xplorer har tre festepunkter til draget i motsetningen til tur varianten Xcountry (som er største med 144). Jeg trengte større. Det innebærer at «søsterfeste»/koplingen man kan kjøpe fra Fjellpulken til å kople to pulker sammen ikke passer. (Fungerer bare medio fester). Jeg freste derfor ut poppnaglene til det midterste feste og limte på gaffatape.
       
      3. Målte nøye opp festepunktet for de to feste dingsene som jeg monterte på baksiden av barnepulken. Pass på at selve koplet er i vater. Og husk å få det sentrert naturligvis.
      Vipps, du har nå et vogntog av en pulk😁
       








    • Av Bendiken26
      Synes å huske at jeg har sett et TV-program om en kar som gikk fra Pasvik og gjennom Finland til Finnmark eller noe lignende. Eller om han gikk treriksrøys til treriksrøys. Tror han karen var forholdsvis ung(slutten av 20-årene ish).
      noen som har peiling på hvilket program jeg snakker om eller hva dette kan ha vært?
    • Av Hedda Kavring
      Hei, er det noen som har prøvd å tørke saft? erfaringer? 
    • Av UTE avdelingen
      Navn: Solo wintercamp i Telemark
      Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
      Dato lagt til: 2018-01-03
      Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

      Første vinterovernatting ute denne sesongen! Tove, Teddia og Kiro storkoser seg. Å bruke sparkstøtting med skimeier er mulig mange steder!


      Skjult lenke - logg inn for å se den
    • Av UTE avdelingen
      Første vinterovernatting ute denne sesongen! Tove, Teddia og Kiro storkoser seg. Å bruke sparkstøtting med skimeier er mulig mange steder!
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive



×