Gå til innhold
  • Bli medlem

hyttetur ski fra tromsø


Linnea

Anbefalte innlegg

Annonse

Det aller enkleste er å ta bussen til Oldervika (4 mil fra Tromsø)  og gå av på Snarbyeidet. Da har du noen mil nydelig turterreng foran deg, og 4 hytter med kort avstand mellom hver. Trollvassbu, Nonsbu, Blåkollkoia og Skarvassbu. Det er lett terreng (bortsett fra den beryktede motbakken Dreper'n), en skikkelig kosetur i godt vær. Fra Skarvassbu kan du kjøre rett ned til Tromsdalen, eller du kan gå tilbake til Nonsbu og gå ned i Tønsvika eller Movika.
Hvis du vil ha en lengre og mer krevende tur er Indre Troms fantastisk. Skaff deg transport til Kilpisjärvi på grensen til Finland, derfra kan du ta turen til Gåldahytta, videre til Gappohytta, gjennom Isdalen og ned til Rostahytta. Derfra er det en kort tur til bilvei, men du må få skyss ned til hovedveien hvor du kan ta buss til Tromsø.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

tak for god information! turen trolvassbu-skarvassbu har jeg sett litt på på ut.no. ser fantastisk ut. men er det for tidlig å ta turen første uke i feb med tanke på tidlig solnedgang, og går der ofte skred i området? jeg er vant med vinterfjellet, men har ikke vært så langt nord før...:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke mye sol i Tromsø i begynnelsen av februar - husk at soldagen er 21. januar. Men likevel er det lyst nok til skigåing til ganske langt ut på ettermiddagen. Turen fra Trollvassbu til Skarvassbu er temmelig trygg for skred hvis du følger den vanlige ruta, i hvert fall hvis det ikke er ekstrem rasfare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.