Gå til innhold
  • Bli medlem

Hodelykt i mørket


Bendik Sagør

Anbefalte innlegg

Hei

Er ute etter en hodelykt for skikjøring (randonee) på kveldstid. Har tenkt meg flere turer i Gråkallen, Trondheim der det er helt mørkt etter sola går ned. Vil gjerne ha en kraftig nok lykt til å kunne kjøre "trygt" med den, samtidig holde meg innenfor ca 1000 kroner. Er Black Diamond Icon et alternativ?

http://www.klikk.no/helse/trening/tester/article442317.ece

Takk for svar! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei!

Har ikke noe konkret tips til lykt, men husk at du skal ha lykta utenpå hjelm og greier (regner med at du kjører med hjelm..)! Jeg vet dette har kommet som en overraskelse på folk før, når strekket rundt eller evt strikk som går over huet ikke er langt nok;) Jeg vurderer å se på lykter selv også, til ski/snøskuter og terrengsykkel-bruk.

Vet det finnes noen utgaver hvor du kan lime fast et feste på hjelmen, og ´klikke´ lykta på plass i feste, noe samme system som Go-Pro. Interessant løsning som kan være verdt å sjekke ut om det skal være en lykt som brukes i forbindelse med hjelmbruk;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

BD Icon ser ut til å ha lysstyrke på 500 lumen i årets versjon. Personlig synes jeg det blir for knapt til skikjøring. Bruker selv en MagicShine 880 kjøpt på XXL, den har oppgitt 2000 lumen men er neppe så sterk - kanskje 1400-1500 i virkeligheten? Nok i alle fall, og grei batteritid på full guffe. Vet ikke om de har den ennå på XXL, i min lokale butikk hadde de 880 til 499 kr før jul... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror du skal slite litt med å få nok lys innenfor budsjettet. 

Det er stor forskjell på hvor mye lys du trenger når du står stille og når du er i bevegelse, jo fortere det går jo mer lys trenger du.

Jeg går langrenn, og så lenge det går bort eller opp er det ikke så farlig, men i utforkjøringene er det viktig å se godt. Fremmedlegemer i løypa, enten i form av ting som stikker opp, kuler, spor, svinger osv. oppfattes ikke raskt nok om du har for svakt lys.

Jeg bruker en Petzl Nao for øyeblikket, den har 575 lumen, det er egentlig for lite. Har også en Magicshine med "900" lumen, den lyser bedre enn Petzl lykta, men kunne godt lyst enda mer. Den er litt mer tungvint å bruke med separat batteri.

På rando vil det gå enda fortere, så du er avhengig av å se alt det som ligger foran deg i linja. Lysstyrke er heller ikke alt, fordeling av lyset er også viktig, det hjelper heller ikke å ha mye lys om det bare er på et lite område som lyses opp, da må du snu på hodet hele tiden.

XXL har noen Magicshine lykter f. eks denne, om den rekker er ikke sikkert.https://www.xxl.no/magicshine-ms-628-3200-lumens-multisportlykt/p/1124406_1_style

Den fås også med baklys og fjernkontroll til 1499,- det står at det med 2 batterier, men om det stemmer er jeg ikke sikker på 

https://www.xxl.no/magicshine-ms-628c-3200-lumens-multisportlykt-med-baklykt/p/1124407_1_style

Eller denne

https://www.xxl.no/magicshine-ms-630-4500-multi-rear-xbatt-wireless-remote-multilyktpakke/p/1124408_1_style

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.