Gå til innhold

Anbefalte innlegg

2017 er et faktum enten vi liker det eller ikke, for meg er det utelukkende forbundet med glede. Dette er året det virkelig skal bli turmenneske av denne brøddeigen av en mann. 

Drømmen er å gå Sylan iløpet av sommeren, for de som ikke vet hva det er så starter denne turen på Stjørdal i Midt Norge og strekker seg 120km østover mot sverige. 

Det jeg ønsker er rett og slett tips til ruter som er bedre enn andre, ting å se underveis (Dere skjønner hva jeg sikter til, ikke ikoniske restauranter etc ;) ).

DNT legger opp til at denne turen skal ta 7dager men skriver også at den er krevende, bør jeg da som ikke er vant med lange distanser og stortsett bare har hatt 1 eller 2 netter ute om gangen legge opp til å bruke 8-9dager? Mat på turen, turen sies å være en hytte til hytte tur hvor det er både ubetjente men også betjente hytter. Hvor mye mat ville dere regnet utenom det man spiser på hyttene? 


Som dere sikkert skjønner så er jeg HELT fersk på dette området og søker egentlig da hjelp til det meste, alt fra antall t skjorter som bør være med til om det er Melkesjokolade eller Stratos som er best motivasjon når du er sliten. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kult mål! 

Jeg er ikke kjent i Sylan overhodet, så der kan jeg ikke bidra med noe spesifikt, men litt generelle innspill kan jeg komme med. Er det Norge på tvers-turen du planlegger å gå? https://www.norgepatvers.no/ I så fall: Allle hyttene er betjente eller selvbetjente. Det er ingen ubetjente hytter (dvs hytter uten matlager) på denne turen. Det betyr at du blir servert eller kan kjøpe mat. Du kan også kjøpe niste. Her ser du en liste over typisk tilbud på selvbetjente hytter: http://www2.turistforeningen.no/files/DNT-Oslo/Drift/Priser/Proviantpriser_15.pdf Med andre ord er det begrenset behov for å bære med seg noen mer en det du skal spise den dagen. Tyngden på sekken kommer til å bety veldig mye for hvor tungt det blir å gå, så jeg ville forsøke å unngå alt unødig bæring. 

Når det gjelder dager på turen, så er det få muligheter til å dele opp etappene, ettersom hyttene ligger der de ligger. Muligheten din er å legge inn en hviledag, evt en dag du bruker til å gå på tur i området uten tung sekk. Det kan gjøre godt. Kanskje kan du også holde det åpent, og ta en hviledag/ekstratur hvis du har lyst eller føler behov?

Når det gjelder pakking, så er det veldig lurt å fokusere på det. Det er mye turglede å hente i en lettere sekk, og mye unødvendig slit i å dra med seg for mye. Jeg går lite hytte til hytte, så her er det sikkert flere som har bedre råd enn meg. Jeg ville i alle fall ikke hatt med for mange skift. Du kan skylle ut av tøy underveis. I utgangspunktet må du ha et fullt sett med tøy til å gå i og et sett til å ha på hyttene, en lakenpose, førstehjelpsutstyr en liten brenner eller en termos hvis du vil ha varm mat/drikke underveis og ikke så mye mer. Her er DNTs pakkliste sommer. Den er et greit utgangspunkt. https://www.dnt.no/artikler/turtips/7080-pakkeliste-sommer/

Lykke til!

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eftersom turen verkar gå i låglandet så rekomnderar jag att ta med ett "pocket stove". Väger något hekto, eldas med små kvistar och sådant. Fördel: Du kan spara in på bränsle. Du får dessutom lite annat att syssla med om kvällarna (dvs samla pinnar). Eftersom tillgången på bränsle är god när det inte regnar, så kan du tillåta dig mat som tar med tid än att bara värma vatten. Beställ ett redan i dag, små kvistbrännare är kul att ha även på enkla dags- och kvällsturer.

Går jag hytte-hytte så har jag bara 2 set kläder: Ett som jag går i, ett på hytterna (extra strumpor och underkläder förståss).

Regnkläder: Det viktigaste är att regnkläderna torkar fort. Expeditionsjackor i Gore-Tex blir stort och tungt och torkar mycket långsammare än en ren regnjacka som kan köpa för sen spottstyver på G-sport eller liknande, och som får plats i locket på ryggsäcken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som @virrma skriver, så kan vel en hviledag eller flere være løsninga hvis en skal basere seg på hyttene. Ut over det ser jeg av turbeskrivelsen - https://www.norgepatvers.no/turbeskrivelse/ at man kan booke seg inn på Hembre Gård eller Øfstivollen den første natta, så slipper man å starte med den relativt lange dagsetappen på 31 km.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Friliftsliv123
   Hei
   Jeg har noen spørsmål til dere som har gått Svalbard på langs eller vært på annen privat langtur utenfor forvaltningsområdet 10.
   Hvor mye betalte dere i SAR-forsikring og hvilket forsikringsselvskap brukte dere?
   Hvem kjørte dere ut nordpå / hentet dere ut, og hva måtte dere legge ut her?
   Hadde også vært interessant å høre om erfaringer med ruta deres og hva dere hadde med av breutstyr?
   Kom gjerne med andre erfaringer fra turen også :)
    
  • Av JanneK
   Lenge planlagt tur i området Sylan om et par dager, men webkameraet til TT er ute av drift. Værvarselet ser forsåvidt veldig bra ut, men må ha alternativer om det viser seg for krevende. Med krevende mener jeg snø som smelter og fører til sørpeføre. Håper noen med erfaring fra området har tips å komme med😊
  • Av ost
   Han fyren her er er på en bitteliten langtur. Nordkapp til Cape Agulhas, eller fra nord i Europa til syd i Afrika. Bare innom vestligste punkt i Europa også for moro skyld. 30.000 km vandring.
    
   https://www.facebook.com/profile.php?id=100008365867112&lst=812170034%3A100008365867112%3A1530606753
  • Av Memento mori
   Her inne brukes begrepet langtur. I sykling blir vel turer på 15-20 mil regnet som langtur. Det vil si turer på 5-7 timer. 
   De som jogger/løper er det vel nok med 10 km for å kalle det langtur. 
   Men slik det blir brukt her inne er langtur - turer over en ukes varighet.  Hvor tung sekken/antall høydemeter er har ikke noe å si, går du fra hytte til hytte telles det ikke som langtur. 
   Hva oppfatter dere at skal til for å kalle de langtur? Svar med deres egen defenisjon, Ikke andres, da det ikke finnes noen fasit. 
  • Av Andreas Gram
   Halvveis i Norge på langs har jeg nå gått lei av sakte vekttap, og ønsker å klare å proppe i meg litt mer kalorier slik at jeg kan holde vekta sånn nogenlunde, men helst uten at sekken blir nevneverdig tyngre. 
   Jeg er av den meget storspiste typen: en gutt på 20 år som til vanlig må spise 2500-3000  kcal/dag for å holde vekta. På langtur med dager på litt under 3 mil i snitt blir dette gjerne 4-5000 kcal/dag på meg
   Så langt har 3 dl havregrøt til frokost, 4-5 skiver logan til lunsj og en hel torogryte til middag holdt meg mett og gående. (det legges naturligvis klumper med smør i alle måltider) 
   Det jeg lurer på er om noen har andre gode råd til mat jeg bære på som helst er lettere enn torogryter med kjøtt. (hvis noen tenker å foreslå real, kan jeg svare med at det for det første ikke selges på vanlig matbutikk, men for det andre spiser jeg ikke drytech med mindre jeg må!) Det viktigste blir nesten kaloriinnhold, for jeg har nok krydder med meg til at det kan smake godt nok uansett
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.