Gå til innhold
Det er 503 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei, 

 

Er det noen som har bært kano (Ally) fra Altevann og til Geavdnja? Er det en bratt og kronglete tur, eller lar det seg gjøre forholdsvis lett? 

Tanken var å dra inn med båt på Altevann, deretter bære kanoene til Geavdnja og padle elva ned til Leina og deretter ut til Altevann. Er Geavdnja-elva vanskelig å padle? Vi har ikke mye erfaring i kano, og ønsker ikke en vanskelig padling med mange stryk.

 

Kjetil

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det blir nok en god del fløting ned elva fra Gebna til Leina, men dere får en fantastisk flott villmarkstur! :D

Opp Stordalen fra Altevatnet er det bare noen få høydemeter. Det blir nok en del slit og bainnskap der før dere har fått kanoen til Haukvuoma og virkelig får starta padlinga. Fra Haukvuoma og ned til Gebna er elva lita og der blir nok også fløting før dere er nede på sjølve Gebna. Jeg har ikke padla denne turen sjøl, men jeg har padla gummibåt på Haukvuoma og kjørt vanlig motorbåt på Gebna. 

Lykke til og send meg en rapport når dere har fått gjennomført turen!

Endret av Hardy

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har padlet turen et par ganger sjøl. Ikke noe stort problem å bære opp Stordalen. Kanoen kan settes ut på de første vanna du kommer til, trenger ikke vente til du er på Havgajavri (Haukevomma). Er mulig å følge en liten bekk med lining og kreativ padling på dyp men trang og svingete bekk. Fra Havgajavre grei padling ned til Gebna. På gebna gjelder det å være obs på vind og bølger å holde seg nært land.

Elva ned til Leina kan by på utfordringer for de som ikke er erfaren med padling i stryk. Avhengig av vannstand er det relativt enkelt å line kanoen ned der det trengs.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 503 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Vallers
   To spreke karer har planer om å padle i området Speka / Sølna / Nedover mot Sølensjøen første dagene i juni.
   Vi er ikke kjent i området, så greit med litt tips fra noen som kjenner dette vassdraget. 

   1. Varme dager nå, og etter div. research så virker det som det skal være ganske så snøfritt/isfritt i området når vi nærmer oss juni. Antar vi riktig da?

   2. Vannføring. Har flommen/smeltingen roet seg nok om 2-3 uker til å kunne padle i greie forhold? Vi er også ivrige fiskere (fluefiske primært) så greit å vite om elvene ikke lenger er flomstore og altfor skitne?

   3. Veien som går over fjellet fra Unset mot Storlægda (privatvei, så vidt jeg har skjønt), er denne åpen og OK for kjøring 01. juni?

   Takk for alle svar!
  • Av Severin Lie Rudi
   Hei!
   jeg har nettopp kjøpt en godt brukt Ally kano 15’ på Finn. Den har noen skavanker, blandet annet er det et knekt spant på den. I den anledning lurer jeg på om noen har erfaring med å fikse disse, eller om det er mulighet for å bestille nye spant et eller annet sted? 
  • Av esw
   Duk til Ally 16,5DR selges. Kjøpt i fjor, brukt på 1 tur - som ny. 
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Kr 2 500,-
   Tlf. 90676364
  • Av rodnebb
   I fjor var jeg på tur med barna i Fjorda, i Oppland. Vi leide kano ved Vestland Kanoutleige, og padlet rundt på Vestlandsfjorden og Haukfjorden. Flott tur, alt for mye mygg og utrolig tett med andre campingturister - det var ca 50m mellom hvert telt.
   Fordelen med denne turformen var at det var ganske lett å få med seg alt turutstyret som trengs når det er 3 som skal dra samtidig som det bare er 1 som skal bære. 
   Er det noen her som har tips til tilsvarende turområder innen 5-6 timers kjøring fra Oslo? Dvs. fine områder for kanotur, og kort avstand fra vei til der man setter kanoen ut i vannet?
  • Av Vallers
   Noen som er kjent med Vinstra/padling i dette området? 

   Elva renner vel helt fra Jotunheimen, via vannene Vinstre, Kaldfjorden, Hersjøene og til Olstappen før den går videre til Gudbrandsdalslågen. 

   Går det an å padle fra f. eks Olstappen til Hersjøene?
   Evt. Storhøliseter til Hersjøene? 

   Ser spennende ut på kartet ved Hersjøene, men usikker på om det er noe særlig mulighet å padle denne veien (motstrøms)?

   Alle forslag i området tas imot med takk!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.