Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fikk forespørsel fra en kompis om å dra å se på femundløpet til neste år. Og det fristet jo selvfølgelig. Passet til og med med fruens turnus, så her ligger alt til rette for 4-5 dager på tur. 

Men, ingen av oss har vært på tur i området på vinterstid, og i tillegg så ønsker iallfall et par av oss å få med seg mest mulig av løpet i tillegg. Det er har ikke manglet på forslag til hva man kan gjøre. Alt i fra å kjøre bil etter sjekkpunkt og telte ved hvert sjekkpunkt. Til å vandre rundt mellom to sjekkpunkt hvor de fleste klassene er innom. Ettersom vi besitter særs lite erfaring om åssen dette løpet er, og hvordan vi kan få til både det å være på tur, og det å få med seg mest mulig av løpet. Alle har ski og pulk, men ønsker ikke å legge opp særs lange dagsetapper med vandring, da det skal være litt kos med bål og mat på turen også. Så! vi er svært usikre på hva vi burde gjøre. Er det noen som har gjort tilsvarende tidligere og kan komme med noen anbefalinger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Pulksliter'n
   Hei godtfolk, 
   Siden turen til NWT i Canada ble utsatt fra høsten 2019 til 202X en gang så må det kompenseres på et eller annet vis, og valget har falt på en vintertur langs Kungsleden i mars. Turen forgår på ski med en pulk på slep og forhåpentligvis en trekkvillig Breton i tet, han har vært med på tur over Hardangervidda i fjor samt ulike vinterturer rundt om.
   Jeg har benyttet anledningen til å kjøpe ny sovepose; en Marmot CWM. Nytt vintertelt; Helsport Spitsbergen 3 camp xtrem. Ny pulk; Acapulka 170 exp. Tour. Solcellepanel til lading av div; Goal Zero Nomad 14, samt en hel røys med real turmat. 
   På innkjøpslisten gjenstår en Garmin inreach, kjele til å smelte snø i og en backup multifuelbrenner. Noen synspunkter på hvilken versjon av Inreachen jeg burde gå for? Av brennere står jeg mellom Soto Muka Stove eller en Optimus Hiker+, noen anbefalinger å komme med? Av personlige preferanser liker jeg Optimusen fordi det oser nostalgi av den, på den andre siden er effekten til Soto Muka enestående til snøsmelting og vannkoking, samt det faktum av man slipper unna forvarming. Hjelp? På kjelefronten vil jeg ha en relativt romslig kjele på 3-4 liter med varmeveksler i bunnen, er lei av å bruke 1-2 timer på kvelden til snøsmelting i en alt for liten kjele, forslag? 
   Planen er å kjøre oppover til Abisko i slutten av februar og få en kompis til å kjøre bilen ned til Hemavan slik at det bare er å hive seg i bilen å kjøre hjemover når man har fullført turen. Estimert tidsforbruk er 3 uker, har tatt fire uker fri slik at jeg har noe å gå på om jeg skulle bli liggende værfast eller om noe utstyr bli ødelagt og jeg må vente noen dager på å få tak i nytt. 
   Er det noen andre som har gått turen tidligere og har erfaringer å dele? I såfall mottas tips med stor takk! 
   Pulkslitern
  • Av UTE avdelingen
   Navn: Solo wintercamp i Telemark
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-01-03
   Innsendt av: UTE avdelingen

   Første vinterovernatting ute denne sesongen! Tove, Teddia og Kiro storkoser seg. Å bruke sparkstøtting med skimeier er mulig mange steder!


   Solo wintercamp i Telemark
  • Av UTE avdelingen
   Første vinterovernatting ute denne sesongen! Tove, Teddia og Kiro storkoser seg. Å bruke sparkstøtting med skimeier er mulig mange steder!
  • Av dimex
   I helgen overkom jeg dørstokkmila og fikk min første vintertur på 8 år.
   Sist bestod turen av -30 grader, forsvarets kneppduk brettet rundt et reisverk til en lavvo, og ved som ikke brant. 
   Sommersoveposen fra ungdomskolen og en jervenduken thermo var også med, det ble tur, men ingen suksess.  
   Attpåtil starta ikke bilen vi for anledningen hadde lånt, så da stod vi der når vi egentlig hadde lyst å være hjemme for lenge siden...   Denne gangen vel og merke, var både utstyret på plass, og det var meldt et fantastisk vær.
   Turen tok utgangspunkt i svenskegrensa her ved Narvik, derfra gikk jeg 3,5 km før jeg satte opp teltleir.
   Hovedmålet med turen denne gang var å teste utstyr, lære mest mulig og samtidig få litt oppfriskning i teltlivet vinterstid.

   Siden sist har jeg både fått meg nye ski med feller, kjøpt parispulk, fått nytt telt, sovepose, primus og blitt en arm fattigere.
   Jeg syns jeg lærte mye av turen selv om den antakelig er en av de aller korteste jeg noen sinne har tatt med teltovernatting.   Til neste gang har jeg funnet ut at jeg skal ha teltpose så teltet går raskere å få opp i tilfelle mye vind eller på andre måter dårlig vær.
   Fant og ut at jeg burde være mer nøye med valget av sted til teltet slik at jeg får gravd en dypere kuldegrop.

   Teltplugg-messig var jeg mye mer fornøyd med brøytestikkene enn aluminiumspluggene, alupluggene frøs fast (klart de vil takle mer uvær) men i de aller fleste tilfeller vil jeg nok bruke brøytestikkene dersom jeg ikke forventer ekstremt dårlig vær. Brøytestikkene er ikke så kalde å håndtere,  er mye lettere å få opp, samt å få øye på.

   Jeg var og svært fornøyd med Black Diamond Orbit teltlykta jeg fikk før turen. 

   Når det kommer til skiene og fellene så syns jeg fellene bremset farten mye helt til jeg nådde en viss hastighet, opplevdes litt som en form for lugging.. Så der må jeg se litt nærmere på hva som kan være årsaken.

   Og til slutt, legger jeg litt mer flid i vedsankingen så brenner bålet på første forsøk.

   Denne gangen gav turen mersmak, så det blir mer! Neste gang får kanskje også pilkestikka og isboren plass.


    
  • Av Otoen
   Vurderer to netter i telt til helga, med poden på 6 år. Pilking. 
   Har Wiglo lt4 og benytter primus til oppvarming. 
   Problemet er at det er spådd kaldt, kan fort bli 15-18 minus om natta. Dagtid sol og 8-10 minus. Utfordringen med det å evnt få tørket noe klær er jo der, veit ikke om dette lar seg gjøre i teltet. Og blir det varmt nok i teltet?? 
   Hva tenker dere? 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.