Gå til innhold
  • Bli medlem

Nye ski, bindinger og støvler


ViktorS

Anbefalte innlegg

Jeg bestilte på Oslo Sportslager i fjor, det var da jeg måtte levere dem inn igjen, fordi de hadde sendt feil. Rart at det samme skal skje igjen med deg, men du kan jo høre med dem. Ville prøvd a4-trikset, for å dobbeltsjekke før du tar kontakt. 

Veldig usikker på hvor følsom den vekt-greien er, men jeg ligger helt nøyaktig på den oppgitte vekten, og jeg synes gjerne at skiene kunne hatt enda mer spenn... Det er liksom bare akkurat at det går. Har tenkt de samme tankene som deg - hvordan det skal gå de gangene jeg går med tung sekk. Det har jeg ikke prøvd enda, så det kan jeg ikke svare på. Men lett å pakke på seg en del ekstra kilo på vintertur. 

Men prøv A4-trikset. Det er en rask og grei måte å finne ut om du har fått riktig. På med skistøvler og test. Klarer du ikke å bevege arket uten oppakning og vinterklær, så klarer du det i alle fall ikke med. 

Jeg kunne ikke rikke arket da jeg prøvde de feilsendte skiene, men med de nye kan jeg bevege arket i smøresonen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ser nå at du har testet a4-trikset med negativt resultat. Da ville jeg tatt kontakt med butikken, slik at du får returnert dem. Jeg oppga vel 83kg og ligger mellom 81-83 på sokkelesten. Har også 200cm lange ski. 

Oslo Sportslager har heldigvis suveren service, så det bør ikke være noe problem. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sendt de en mail nå:) satser på at det løser seg :) takk for hjelp:)

 

ett annet spm, ang rottefella bc magnum bindingene. Når jeg åpner disse, så tenker jeg jo at det bare skal være å sette skoen nedi, og ta den låsedingsen bakover/ned for å låse skoen fast.

Men på mine må jeg på en måte presse låsedingsen framover enda mere, for i det hele tatt få skoen på plass. Akkurat som at det er slark i bindingen. Noen som vet om det skal være slik?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes noen vokser fra blandt annet REX som har et veldig stort temperaturspenn (-25 til -1), jeg har en i smøretraileren min men har ikke prøvd den..

Reis på XXL om du kan og kjøp smørekofferten til 399,- så kjøper du en V50 lilla utenom, den siste er en liten luring som fungerer bra når den brukes riktig. Da har du det du trenger inkludert rens og klister.

Det står på voksene hvilken temperatur de brukes til, er du i tvil velg den for kaldest først. Fungerer ikke den og den glipper, bruk den som er en temperatur varmere.Ikke gjør det i motsatt rekkefølge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har riktignok Åsnes Amundsen, men handlet de etter egen kroppsvekt med tillegg for sekk når det skulle velges spenn. Jeg har aldri gått med sekk, men har lagt på meg litt siden handel ;-), (men ikke så mye som en tursekk!!!) God glid, men da har jeg også plass under skiene på stuegulvet, ja. Har ikke klippet ned kortfellene (enda), men skal gjøre det nå som jeg har behov for nye snart. Da kan jeg "ofre" de gamle til å teste litt nedklippet lengde for litt bedre glid i nedfarter. Jeg er uansett ikke alt for glad i å kjøre for fort med pulk på slep (som jeg oftest går med når det er litt turlengde og bruk for feller), så det er greit at det bremser litt. 

Har for øvrig også Crispi Stedtind og er veldig fornøyd. Hadde noen Alfa-støvler tidligere (de som ligner veldig) og vant VM i gnagsår to år på rad så da byttet jeg. Har ikke angret.

(Et lite tips er å være føre var når du skal trekke pulk og gjøre en av føre-var-øvelsene du sikkert finner tips om her inne. For min del så handler det om alltid å tape opp hælene med Leuko-tape. Jeg får aldri gnagsår ved vanlig skigåing, men når det trekkes pulk så ligger jeg nok litt anderledes i skoene for da blir det fort gnagsår om jeg ikke taper først)

Endret av Espen Ørud
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sendte mail til oslo sportslager and smørelomme og dette styret her. De mente at lengden på skien stemte godt med høyden og vekta mi. Og at denne smørelomma var veldig vanskelig å måle hjemme, med tanke på at man må ha helt flatt gulv osvosv. 

"Det skal uhyre lite til at det blir feil måling på et vanlig gulv (må være helt plant, helt rent, helt lik vektfordeling (50/50) på skiene, tynt papir, to personer for testing etc...."

men jeg lurer på hva som egentlig menes med at skien min har ei "markert smørelomme. Burde ikke denne være så markert at selv om gulvet mitt er en ørliten tanke skjeiv, så burde denne være lett å finne? 

Og dessuten, når jeg prøvde, hadde jeg som nevnt tidligere, kun lett joggebukse og skjorte på meg, og ikke full fjellhyre med skisko osv... 

føler at noe skurrer her, og at smørelomma burde være mye mere markert, at skien burde ha hatt ei smørelomme som lukket seg ved høyere vekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, Espen Ørud skrev:

Jo, det høres rart ut, jeg kjøper for øvrig ikke ski etter lengde lenger, kun etter vekt...

Jeg oppga både lenge og vekt da jeg bestilte skiene. Tror jeg må ringe dem, få avklart litt her. Mener at en ski med markert smørelomme, burde ha en markert smørelomme. Mulig de har "glemt" å måle skiene mine før de plukket ut til meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du riktig ski, merker du jo stor forskjell på antal lag på smøring/lengden på lagene, så "veldig markert" er ikke smørelomma. Ta skiene med til nærmeste sportsforretning og få testet di i benk. A4 metoden er veldig grov, og ofte måler du heller gulvet enn skiene. Dobbeltsjekk vekta din, med komplett utstyr fylt sekk/lommer akkurat som når du skal på tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt vanskelig å sjekke vekta mi slik jeg går på tur, da det avhenger veldig på hva jeg har på meg av klær, hvilken sekk, pulk, osvosv. I tillegg til at vekta mi også varierer mellom 80-85(og kanskje mere) i løpet av året. 

Hvor mye klaring skal det være mellom smørelomma og gulvet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går på 100 dels mm om du er nøye. Les litt på Skiselector. Dette er for gode langrennsegenskaper. Og spisset mot toppidrett, men du ser et veldig klart bilde. Det er ikke on/ Off men kurver, her kan man grave seg ned lenge om man har lyst. Varierer vekta mye, må du velge hvor du vil ha egenskapene. Du ser feks når du setter på kortfeller, så "dreper" du smørelomma (ref i forhold til pels (skin) ski)IMG_1516.thumb.PNG.87c331c0be2792d91d0d954e7f0d9d94.PNG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hovedpoenget er vel at man i praksis skal ha OK glid fremover og godt feste oppover, når man går med kortfeller. Gliden blir (hos meg) bedre ved at jeg smører enn ved bruk av kortfeller, for kortfellene vil bremse, men det skal jo fortsatt være noe annet enn å gå med langfeller. 

Endret av øyvindl
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal ned på min lokale sportsbutikk, Interpsort Hammerfest for å få målt skiene mine. Kan jo hende st skiene mine er som de skal. Håper jo det:) og i samme slengen skal jeg handle litt smurning. Ser at jeg trenger ikke kortfeller på småturer, så kan heller smøre littegranne.

og ja, med kortfeller, så regner jeg med at det blir dårlig glid, men skal ikke bli NULL gli:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 2.2.2017 at 9:34 PM, øyvindl said:

Ta med deg skiene inn på stuegulvet, og få noen til å dra et a4-ark under mens du står oppå skiene. Klarer de å bevege arket?

Solgte ski for mange år siden. Det var metoden vi brukte, klippe en stripe av et A4 ark og dra frem og tilbake under smøreflaten. Skulle være nok klaring til at man akkurat fikk beveget arket under hele smøreflaten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er bortimot riktig.

Syntetisk glir dårligst av alle felletyper, ingen feller glir bra, og mohair glir dermed minst dårlig.

Jeg har syntet i 60, 45 og 35, men har aldri brukt de andre,  kun 35mm, skiene jeg har brukt de på er Amundsen og Ingstad, begge er breiere enn Gamme.

Jo hardere underlaget er, jo dårligere glir det. Går du opp nye spor i nysnø merker du det minst at fellene glir dårlig.

Jeg bruker kun syntetisk når snøen er våt og knallhard. Syntet trekker ikke vann og hardt føre sliter ikke så mye på de som mohair.

Ellers bruker jeg mohair de er desidert best på tørt føre, her har jeg også alle bredder. 35mm er ny av året så de har jeg ikke prøvd (venter på snø) men jeg har kun brukt 45. Nok feste og minst dårlig glid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nå vært å fått målt litt på en gammel mekanisk spennmåler på interpost hammerfest. Viser seg at det er smørelomme på skiene mine, og sånn enkelt fortalt, så starter lomma ca 5cm framfor fellefestet, og slutter omtrent rett under hælen. Dette med vekta stilt inn på ca90kg, som kanskje er en grei vekt å ta utgangspunkt i for min del. Kjøpte også litt skismurning der som takk for hjelpa :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.