Gå til innhold
  • Bli medlem

Telt overnatting på Teide


Kenzo

Anbefalte innlegg

Hei. Sitter å prøver å grave opp noe nyere info om Teide på Tenerife, der vi ønsker å ta turen opp til fots.
Har og ett ønske om å evt overnatte der oppe, for å ta noen astro bilder og evt timelapse fra toppen.

Noen så vet hvordan det er med pågang fra turismen , hvordan mulighetene for å overnatte der oppe er ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sjekk opp denne boka, der står det hva du må gjøre for å komme helt til toppen av Teide.

https://bokelskere.no/bok/turguide-til-kanarioeyene-50-flotte-fotturer-paa-kanarioeyene/44264/

Hvis jeg ikke husker helt feil så går turistbussene opp til en parkeringsplass et stykke nedenfor toppen og hvis du vil gå videre opp mot toppen så må du ha innhentet tillatelse på forhånd. Boka forteller hvor og hvordan du skaffer deg tillatelsen. Nå kan du visst forresten fikse tillatelsen direkte på nettet, men det gis bare ut et visst antall pr. dag.

Et sted i området rundt toppen skal det være et primitivt overnattingssted. Dette stedet er visst ikke særlig komfortabelt men soloppgangen neste morgen skal visst være verd en litt lite komfortabel natt.

Har sjekket litt og det viser seg at dette stedet visst har fått en liten oppgradering. Det heter Altaviste Refuge.

https://www.volcanoteide.com/en/altaviste_refuge

Jeg har ikke vert der, men jeg har les boka en gang for lenge siden.

Her er også noen tips.

 https://peakbook.org/no/tour/46995/Teide,+høyest+i+Spania.html 

http://www.linnsreise.no/til-topps-pa-teide/ 

Endret av REs
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for masse god info. Boka du linka til er jo kjempeflott da vi kommer sikkert til å utforske fjellene på GC også.  Har funnet ut at en kan kjøre til parkering. Ta taubane, eller i våres tilfelle gå opp til vandrehjemmet (Som var nyoppusset i 2007). Der overnatter man (Åpent for nye folk som skal overnatte fra 17:00-22:00) og man må være ute av heimen 06:30 (Da utvask, skift og klargjøring til nye vandrere). En trenger ikke søke om summit tillatelse om en gjør det på denne måten,  da en går ut i morgentimene og når toppen, og er på vei ned før 09:00. Detta er pga taubanerushet begynner da. Søknad om å bestige toppen finner man på nettet og booking til vandrehjemmet gjørest og på nett.  Viktigt å tenke på at om en ikke har søkt så ta en annen rute opp til vandrehjemmet slikt at du ikke havner i hoved stien,  da park vaktene lager problemer vist du ikke har søkt osv osv. 

Endret av Kenzo
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 12/3/2016 at 7:02 PM, Martin Gjellestad said:

Det jeg fant ut når jeg sjekket ut Gran Canaria for teltturer, var at Spania generelt har forbud mot "wild camping". Altså telting utenfor camping plasser. Så man må belage seg på dagsturer i Spania :(

En ting er hva man har lov til, noe annet er hva som lar seg gjennomføre ;) 
 ...... jeg hadde ikke tenkt meg om to ganger før jeg bush-campet  på sørvestsiden av øya iaf (CG). Hadde selvsagt ikke fyrt bål eller slikt, men jeg kan ikke tenke meg at det hadde vært noe problem å hverken teltet eller sovet under åpen himmel. Det er jo masse fulle turister som mer eller mindre bush-camper der de stuper på vei hjem fra byen og ganske mange hjemløse som bygger seg grotter her og der.

 

Fin blogg: https://walkingwomad.com/2016/03/07/hiking-on-the-canary-islands-la-gomera-and-tenerife/

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Beste rute ti Teide starter på Playa del Socorro, nord på øya.  https://www.teneriffa-news.com/wandern/route-040-los-realejos-teide-spaniens-hoechster-wanderweg_9698.html

Jeg gikk der i påsken 2008, brukte 9:45 opp. Jarle Trå gjorde det på 4:38 noen år senere.  Er du på toppen mellom 9 og 17 må du ha  papirene i orden selv om du har gått fra sjøen. 

Telting: Sett opp telt på øde sted ved solnedgang og ta det ned tidlig om morran. Det går greit på litt øde plasser. Ellers har jeg erfaring med at å sove under åpen himmel uten telt fungerer greit i dette tørre strøket. Noen huler er det her og der om det mot formodning skulle komme nedbør. Over 2500 m på Teide vil du slite med å finne flat flekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt før du kommer til parkeringsplassen til gondolbanen (Montana Blanca sendero) så går det en rute opp til Teide. Det er noen parkeringsplasser her, og turen begynner på en grusvei (stengt med bom). Denne ruten går via Refugio Altavista som er den hytten du kan overnatte på. Da får du soloppgang og tilgang til toppen av Teide. Uten tillatelse kommer du opp til drøye 3500 meter. Vi brukte omtrent tre og en halv time hver vei. Hytten ligger flott til på vei opp, omtrent på 3 200 meter. Vi gikk turen i mai 2016.

 

For øvrig er det mange turister som kommer med gondolen. Vi traff også en del som gikk. På vei ned var det noen som var på vei opp med sekk for overnatting.

 

 

Endret av Kristin_E
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.