Gå til innhold
Rødskjegg

Turtips i Sylan

Anbefalte innlegg

Du kan gå fra Nedalshytta til Storesylen.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Kan være lurt å sjekke at veien til Nedalshytta ikke er stengt.

Her er webkamera over Sylan.

nedalshytta.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, TomasF skrev:

Du kan gå fra Nedalshytta til Storesylen.

Finfin tur. Vil bare skyte inn at veggen opp er relativ bratt og eggen til toppen er noe blokkete. På tørrføre er det grei skuring, men nå kan det godt være både snø og is som man må ta med i beregninga.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ville ikke gått på Storsylen nå. Fra mitt utsiktspunkt i dag så det ganske så hvitt ut det fjellet. Is og nysnø er ikke en prøvelse jeg hadde villet ha på Storsylen hvertfall. 

Hva med å gå på Fongen i stedet? Litt lavere (1441 mot 1761) og ikke i nærheten så bratt som Storsylen. Kanskje ikke helt Sylan, men det er nærmeste nabo i Skarvan og Roltdalen nasjonalpark. Ellers er det kanskje mulig å gå på Bandaklumpen enda. Fantastisk utsikt mot Storsylen fra den høyeste toppen på "klumpen". 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Rundt Sylmassivet

Nedalshytta til Sylstasjonen og tilbake

Storulvån til Sylstasjonen 

Nedalshytta til Helgas og tilbake

Mange muligheter, ligger her nå og det er tørt og fint.

Går helt greit å gå Storsylen fortsatt ;-)

NB! Sylan og Sylmassivet er ikke helt det samme ;-)

Endret av LEO

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 hours ago, Rødskjegg said:

Mange takk for tips.

Om vi skulle velge Skarvan og Roltdalen nasjonalpark, hvor er det mest hensiktsmessig å starte? 

Bjørneggen, Finnkoisjøen eller Sildra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Noen som har vært på Storsylen i det siste? Grei å gå selv med snø? Kald sommer vi har i år. Spådd varmere fra onsdag, så kanskje snøen smelter da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ifølge Instagram så ser det ut som det er greit med snø, men folk rusler no opp. Det er sikkert ikke dumt å planere med litt ekstra gangtid hvis man tar turen. Man kan jo evt gå via Lillsylen og Nordsylen på tur tilbake, det er en god del slakere å gå ned fra Nordsylen.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Var der på lørdag. Nysnø på toppen som gjorde turen litt vanskeligere, men så lenge man er forsiktig var det ikke noe problem, tar bare litt lengre tid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av inreds
   Vi skal gå en lang tur i sommer og entrer Hardangervidda ved Solheimstulen Høyfjellseter. Derfra har vi en plan om å gå til Finse.
   Er det noen som har tips til en god rute her?
   Vi går med telt og storsekk, men ønsker å slå leir i nærheten av en hytte, privat eller DNT spiller ingen rolle.
   Håper noen kan hjelpe oss!
  • Av Prebb
   Jeg sitter å planlegger backup-planer for turen i sommer. Utgangspunktet er Bergen, men vi kjører til der det er fint vært. Plan A er områder i relativ nærhet av Bergen, men om været er dårlig så kjører vi over fjellet. Sannsynligheten for at det er finere vær på Østlandet er definitivt høyere.
   Trenger derfor tips til områder som er f.eks. i nærheten av E16, E134, RV7, etc, på østsiden av fjellene. Vi er i utgangspunktet ikke på utkikk etter høyfjell, men områder der det er nok trær til at vi finner ved til å fyre i bål. 
   Vi skal sove i telt.
   Jeg er ikke kjent i det hele tatt, men på satellittbilder så er jo det mye skog og lignende øst for Hardangervidden. Har hørt lovord om både Trillemarka, og områder i Telemark. Har tenkt på skogområdene i Hallingdal, og til og med vurdert Femunden (har kano). Problemet er bare at det er så mye å ta av at jeg ikke aner hvor jeg skal begynne, hvor turen eventuelt starter/slutter og hvor vi skal gå. Planen er ikke å vandre hver dag, men vi kan godt forflytte oss. Har 5-7 dager til rådighet. Det ideelle er jo kortest mulig kjøredistanse før turen begynner så Femunden er i lengste laget. Vi har forsåvidt heller ingen problemer med å kjøre sør-østover til Setesdal, Ryfylkeheiene eller tilsvarende. Så lenge det ikke er snaufjell er det bra.
    
  • Av Kopis
   Hei! Jeg er gravid i uke 37, og formen er endelig tilbake (så godt som mulig). Min mann og jeg har derfor lyst til å reise på en siste overnatting i telt før vi blir 3.
   Vi holder til i Bergen, så kunne tenkt noe i nærheten, men vi har bil så vi kan bevege oss. Turen kan ikke være krevende, og det bør ikke være langt å gå før vi kan sette opp teltet. 
   Noen som har gode forslag til hvor vi kan gå, og som evt. har andre tips når jeg er gravid?
   Hilsen ei som savner tur- og teltlivet. 
  • Av john85
   Hei,
   Har dere noen forslag til flotte dagsturer evt fjellturer i Oslo-området (minus vikerfjell) ?
   Jeg har bil. Gjerne for par.
  • Av setal
   Jeg bor i Sogndal og har lyst til å gå flere fotturer i 2017 enn jeg gjorde i 2016. Jeg har ikke vært på så mange topper enda, men har kjøpt meg bil nå og er litt mer portabel. Så langt kommer jeg på at jeg har vært på Storehogen, Solvornsnipa, Nuken, Stedjeåsen og Molden. Er ute etter både korte og lengre dagsturer + turer med en overnatting. Liker best turer der jeg kommer til en tydelig topp med god utsikt (og det er vel disse det er flest av her i området også) og jeg foretrekker å gå i mer eller mindre åpent fjellandskap, ikke så mye skog. Hvor er dine favoritturer? Tenker i hovedsak på turer jeg kan ta med utgangspunkt i Sogndal, men ingenting i veien for å kjøre en time eller to for å komme til start. 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.