Gå til innhold
aleksaleks

Skallbukse som egner seg til toppturer på ski, og vanlig fjellvandring

Det er 678 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei folkens.

Jeg er på utkikk etter en skallbukse som kan brukes både til toppturer på ski, og som vanntett turbukse. Den må være vid nok til å gå over alpinsko, samtidig som den kan snevres inn ved anklene slik at den ikke slenger når jeg går med andre sko. Pris er ikke så nøye i første omgang, da jeg bare ønsker å vite hva som finnes på markedet. Del gjerne erfaringer :) 

Tusen takk for hjelpen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skall du ha byxorna på på vägen upp på toppturerna så blir det som en ångbastu om dom skall vara vattentäta.

Allmänt: Byxor som används på toppturer på ski skall ha hel dragkjedja (glidelås) så man kan ta av och på byxorna medan man står kvar på skidorna. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 timer siden, aleksaleks skrev:

Hei folkens.

Jeg er på utkikk etter en skallbukse som kan brukes både til toppturer på ski, og som vanntett turbukse. Den må være vid nok til å gå over alpinsko, samtidig som den kan snevres inn ved anklene slik at den ikke slenger når jeg går med andre sko. Pris er ikke så nøye i første omgang, da jeg bare ønsker å vite hva som finnes på markedet. Del gjerne erfaringer :) 

Tusen takk for hjelpen!

Hei Skjult lenke - logg inn for å se den Jeg har et tips til deg basert på det du skriver over : Klättermusen Megin 2.0.

Her er hva outnorth skriver om den:

Sitat

Klättermusen Megin 2.0 Pants M´s er den eneste friluftsbuksen du noensinne kommer til å trenge, perfekt både på sommeren og vinteren (med isolerende lag under). Sparer pakkevolum og vekt med kun et par bukser for alle tilfeller (okei, kanskje ikke for bryllup). Når kompanjongene dine bruker i ti minutter for å dra på seg overtrekksbuksa ved en plutselig regnskur, er du fortsatt tørr og startklar. Laget i robust, elastisk Cuten med Kevlar-forsterkninger. Megin kommer til å bli din turkamerat i mange år, tross flittig bruk og tøffe tak.  

Du kan også feste gaitere til denne buksa. Ellers har Norrøna Trollveggen bibs fungert til samme bruk som du beskriver i mange år, men det føles noe omstendelig med bib på sommeren, selv om overdelen er i tynn stretch. 


Det er en fordel som Skjult lenke - logg inn for å se den å slippe å ta av seg ski men først og fremst skisko når man skal på med buksen på toppen, men det er jo først og fremst hvis det er _skikkelig_ shortsvær og du føler for å jobbe med brunfargen :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En ting som kan være viktig er hvordan buksa ser ut innvendig på buksebeina. Rando støvler, spesielt Dynafit vil gnage en del på innisiden av buksa når du går. Jeg har pleid å tre en "billig buff" utenpå støvlene for å unngå gnaging.

Venter på snøen så jeg får prøvd Bergans Storen buksa jeg har kjøpt, den har mansjett nederst og sæler uten at den har BIB høyde i livet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 timer siden, Lompa skrev:

Får du den utenpå en randostøvel i gåfunksjon?

Det vet jeg faktisk ikke. Vet så vist hva en randostøvel er haha:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har brukt et par Arcteryx Alpha Comp en vinter. Fabelaktig bra bukse til toppturer på vinteren. Det er softshell på baksiden som gjør at man ikke blir våt fra innsiden på oppturene, men som også gjør at dette ikke er en regnbukse. Jeg har aldri vært kald nedafor navlen i disse buksene. Dog krever det at man kler seg riktig etter forholdene. Jeg må dog nevne at buksa ikke har sneskjørt slik at jeg fikk slitasjemerker av mine Dynafit TLT6 randonee sko. Disse områdene har jeg teipet over -  ser så langt ut til å fungere bra.

Buksa har glidelås nede i tillegg til mulighet til strikk for å stramme ytterliggere inn. Imidlertid har jeg ikke brukt denne buksa på sommeren, da velger jeg heller bukser som ikke er så stive til tørt vær eller tynne vanntette bukser når det er fare for mye vann i lufta eller i gress og lyng.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 678 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av tshansen
   Det er tidlig morgen, vi har fått tips kvelden før om at største innrykket av turister ankommer med busser i 10:00 tiden. Da er det bare å komme seg opp tidlig og starte turen før "alle de andre".
   Vi overnattet på Preikestolen Camping. En stor og egentlig fin camping, med rene og fine sanitæranlegg. Jeg purrer opp familien klokken 07:00, telt og alt skal være pakket senest 07:45

   Det er godt med parkeringsplasser oppe med Preikestolen fjellstue, og første delen av turen går på grusvei. Men det tar ikke lange tiden før vi er inne på sti autostradastien som leder oss ut til Preikestolen.

   Jeg er mektig imponert over jobben sherpa'ene har gjort med denne stien. Helt enormt for en innsats og stykke arbeid som er gjort. Turen startet i lett morgentåke og et sinnsykt hav av mygg/knott.... vi holdt på å bli sprø alle sammen. Der var ikke rom for å stå stille, og hvert bilde ble tatt med en kommentar som ikke passer seg på trykk  


   Det er fine temperaturer og egentlig litt trykkende, jo høyere vi kommer jo tettere blir tåken, men det er meldt strålende vær utover morra kvisten, så vi kjemper oss gjennom myggsvermer med smilet og motet i behold.


   Vi kommer oss opp til første "høyde" og ser antydning til blå himmel.... jo nærmere vi kommer, småen teller pinner må dere vite! Jo finere blir været  


   Egentlig en utrolig fin tur å gå med små barn. Masse spennende å utforske, godt tilrettelagt sti og flere småvann med rumpetroll og frosker. Kjempe kjekt med "stolpejakt" på veien også, som gjorde turen langt lettere for oss foreldre.

   Nesten fremme

   Det skal sies, jeg kjente litt på det når vi kom fram til platået, det kilte godt i "hanka" og jeg passet litt ekstra på når jeg holdt småen i hånden. Her var det ikke rom for fri lek og løping.

   En som ikke var helt fornøyd med at pappa måtte snakke litt "tydelig" og holde hånden når vi skulle fram på kanten, han skulle jo selvfølgelig klare selv! Helt uaktuelt. Jeg tok han med fram til kanten, vi la oss ned på magen og han fikk kaste en liten stein utfor... Da var dagen reddet.

   Mor satt på trygg grunn med hjertet i halsen  

   En fantastisk tur jeg gjerne går igjen... Det skal sies at vi brukte dobbelt så lang tid ned, vi møtte jo selvfølgelig på strømmen som kom med de første bussene. Å hjelpe meg for en mengde folk som er oppe her hver dag... Helt grei tur om du unngår den mest populære tiden på døgnet.


  • Av Ullski
   Heisann!
   Da er nødvendig utstyr kjøpt inn, og jeg har endelig overtalt fruen til å være med på en tur med et par overnattinger. Vi flytter fra Bergen til Lillehammer for å studere i begynnelsen av august og har begynt å se litt på områder i noenlunde nærhet.
   Jeg fant denne rundturen i Rondane: Skjult lenke - logg inn for å se den og synes den så veldig fin ut med tanke på lengde og terreng.
   Noen som har erfaringer med dette området? Noe vi bør være obs på?
   Takk for all hjelp på forhånd
  • Av Tessatroll
   Pent brukt Klattermusen Freke salopette til dame i storleik medium seljast.
   Heil og fin, bortsett frå to punkt på knekappe (dobbelt ty) som har synleg slitasje i ty, men det er ikkje hol.
   Elles nesten som ny, den har mange år i seg.
   Lågste pris for damebukse i dag på nett 7 499,-.
   Sel denne for 3 500,-
   Bileter kjem. 
  • Av UTE avdelingen
   Gautefallheia midtsommers. Ørret, knott og vakkert landskap. Godt å ha telt når knotten herjer!
  • Av Dom
   Etter man begynner å bli ferdig med semesteret, får man litt mer tid for andre ting. Derfor hadde det kanskje vært deilig å stikke langt bort fra det samme hverdags rutinen.
   Hvis det er noen her som forstår meg, som vil bare pakke sekken og dra tidlig til fjellene og utfordre seg. Så inviterer jeg gjerne dere til å være med meg. 
   Jeg leter etter engasjerte og tiltalende personer som ville være med. Eller om jeg kunne være med dere, hadde også vært fint. For eneste jeg vil, er å stikke bort fra den hverdagens rutine. 
   Jeg er 18 år gammel, og har stor interesse for friluftsliv og realfag, mer spesifikt geologi og fysikk. 
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.