Gå til innhold
fredrikt

Fottur i April

Det er 659 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei dere!
Vi er en gjeng som skal arrangere en fottur for menn i april ( 20-23). Vi ønsker ikke snø og ser derfor etter turmuligheter i Agder og Rogaland. Turen skal være mellom 5 og 6 mil og gjerne være tøff. Dette er jo en vanskelig måned med tanke på snøforhold men håper noen av dere har gode tips likevel.

Setter stor pris på tips!

 

Fredrik

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er vansklig å si for det kommer veldig an på hvordan vinteren har vært og hvor mye snø som ligger igjen, i slutten av april så skal man ikke mange høydemeterene opp før det er full vinter ennå. I lavlandet kan det enten være vinter eller sommer, det kommer helt an på hvordan sesongen blir. Jeg ville heller ventet til dato for tur nærmet seg og tatt en avgjørelse da for hvor turen skal gå hen. Hvis dere tåler snø så kan dere jo bytte ut fjellstøvlene med truger, da blir hvertfall turen tøff nok mtp puls :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 

Sørrogaland i slutten av april. 5-6 mil på beina. Gjerne tung tur. 

Da er det ikke mange muligheter.

Det vil normalt være mulig å gå langs kysten. Det er en god del som tar turen fra Tungenes til Egersund. En slik tur kan ikke betegnes som "tøff" utenom at den er lang....  Det er ikke merket sti hele veien, og overnatting kan by på problemer. (Og vann...)

Det kan også være mulig å ta en tur utenom sti - i terrenget - for. eksempel rundt Sandnes, eller mellom Sandnes og Ålgård og videre.

Det vil i hvert fall bli "tøft".....

Det vil uansett være vanskelig å planlegge en slik tur - hvor langt er det mulig å gå, og hvor kan det overnattes? Her bør ikke vann være et problem.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 659 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen
  • Av Bjarne H.S.
   Fredag 22. - lørdag 23. september 2017 blir det smekkfullt på Skjult lenke - logg inn for å se den. 38 ungdommer drar opp fredag ettermiddag fra Skarstøl i Etne og overnatter til lørdag. Det blir trangt!!!
   Har du turplaner i Etnefjellene denne helga så anbefales det å velge andre turisthytter hvis du vil unngå å ligge anføttes med en niendeklassing, i vedskjulet eller på stuegolvet.
   Skjult lenke - logg inn for å se den.

    
  • Av Helgelandsbukken
   Noen turtips for hovedsakelig Salten og nord Helgeland men også Rogaland. Startet denne bloggen fordi det av og til kan være vanskelig å finne bilder fra turene. Å vite hvordan terrenget ser ut forenkler jo turplanleggingen lite grann. Gjerne kom med ris og ros mtp å forbedre turbloggen 🙂 
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Skjult lenke - logg inn for å se den 
  • Av Erik Haaland
   Med 600 høydemeter fra Molaug til Sliratjørna kan du trygt la ullundertøyet ligge selv når gradestokken viser nærmere 4 grader og snøen detter florlett. Tar du stigningen jevnt og trutt så kommer du etter 3,5km opp til en av Gjesdals indrefileter på rett under en time – Hålandsstølen. God og svett fortsetter du videre nordøst i snaue tre kvarter til for etter 5km totalt å komme til Sliratjørna som ble dagens turmål. I etterpåklokskapens tegn burde jeg jo hatt med truger, men det hadde heldigvis vært noe mildvær tidligere som gjorde at det ikke var løssnø men litt skare på toppen. Og så spørs det om det kommer mer snø da i Februar, eller om det blir en tidlig vår.  Jeg håper på det siste
   Har du lyst til å vite litt mer om dette fantastiske området foreslår jeg at du kikker innom på Skjult lenke - logg inn for å se den til Bjødna-Tores venner og kikker deg rundt der. Spesielt interessant er den to timer lange filmen om Frafjord som Åsmund Molaug har satt sammen – den finner du Skjult lenke - logg inn for å se den (fungerer ikke i nettleseren Chrome men de andre).
   Link til sommerturen som går litt forbi Sliratjørna igjen Skjult lenke - logg inn for å se den. Du bruker denne ruta om du vil gå til Slira også. 
   God tur!


    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.