Gå til innhold
CarlHenrik

Tur i østmarka

Anbefalte innlegg

Hei. 

Om noen uker skal jeg ha med meg kompisgjengen ut på skogtur. Planen er østmarka og finne en leirplass ved et vann der vi kan fyre bål og sette opp en tarp, og juge hele kvelden. Gruppen jeg skal ha med meg er på ca 6 personer samlet, der 2 er stadig på tur og resten er asfaltslaver. Er det noen som har forslag til vann vi kan ligge ved med gode leirmuligheter ikke så alt for langt unna innfallsportene Losby eller Ellingsrud (mellom 4-9km)? Ønsker at dette skal være med på å gi resten av karene mersmak til flere turer, så alle tips tas imot med takk.

Carl  

Endret av CarlHenrik

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av ost
   Hei
   Med (også selvforskyldt) bakgrunn i familiære forhold har de tidligere drømmene om ukesturer hit og dit måttet skrinlegges. I sommer sitter jeg igjen med en helg til egen frie benyttelse. Da ønsker jeg å oppleve deler av marka rundt Oslo som jeg ellers ikke benytter, i denne omgang Østmarka. 
   Tanken er buss/tog til f.eks Tomter, for så å ta beina fatt og ende opp en plass mellom Furuset og Strømmen. I luftlinje er ikke dette mer enn tre mil, og med en helg til full utnyttelse ønsker jeg å komme over mest mulig. 
   Så: Hvor er det jeg bør gå og hva er det jeg bør oppleve? Er det spesielle plasser i naturreservatet som bør sees og nytes? Bortgjemte hellere som kan soves under? Magiske plasser? Kulturhistoriske verdifulle minner?
   Alle som har innspill, kom med det, så jeg kan sy sammen en best mulig tur. Kommer det inn mange gode forslag kan jeg godt dele turplanen her inne.  
   Jeg skal gå med telt eller presenning, fisker ikke, og ønsker primært å gå på stier/utenom motorveiene. Helgen/tidspunktet er enda ikke fastsatt. I utgangspunktet går jeg alene, dette er min alenetid i en ellers hektisk hverdag. Skulle det likevel være andre tilsvarende sjeler her inne som blir fristet til å gå nogenlunde samme turen og det tilfeldigvis skulle sammenfalle med når jeg endelig får gått kan det være hyggelig å slå av en prat..
   jeg tar også imot tips på PM, dersom man ikke vil dele informasjon i full offentlighet. 
   Full rapport vil selvfølgelig deles med forumet i etterkant.
  • Av Lisbre
   Ikke akkurat fjellvandring, men når man bor i Oslo rekker man ikke alltid komme seg til et fjell om helga er kort.
   Jeg lurer derfor på om noen har noen fine tips til rundturer med litt utsikt og teltmuligheter i Øst-/Nordmarka, hvor det kanskje ikke er alt for mye folk?
  • Av Larsdx
   Er ikke lenger så aktiv her inne, det har sammenheng med at jeg stort sett driver med terrengsykling og teltlivet er stort sett lagt på hylla til ungen blir eldre. Det vil si: Jeg har hele tiden hatt en ambisjon om å få med treåringen mer ut på tur. Vi er mye ute på dagturer i nærområdet og Østmarka, men teltturer har det ikke blitt noe av, til tross for mange gode intensjoner. 
   Har tidligere hatt stor glede av å lese andres rapporter fra teltturer med småbarn, så tenkte å dele noen erfaringer. I stedet for en A-Å-rapport skriver jeg litt punktvis. 
   1. Logistikk. Det er lett å bli rusten. Jeg hadde glemt å sjekke på forhånd at alt var der det skulle være og det viste seg at mye at utstyret lå oppbevart hos familie etter forrige flyttelass. Det er også lett å glemme andre essensielle ting. Jeg glemte både regnjakke til ungen, kontaktlinser til meg selv og sykkelhansker til regnværet på vei hjem. 0-1.  
   2. Å sykle med Nordic Cab, unge på rundt 13 kg og bagasje på rundt 20kg går ikke veldig fort. Men det er bare å sykle på lavt gir, så kommer man opp bakkene likevel. Jeg kommer nok likevel til å sette på frontbærer på neste tur og ta telt og sovepose på sykkelen, så får jeg fordelt vekten noe bedre, håper jeg. 1-1 til pappa. 
   3. Selv kanskje Østmarkas mest populære teltplass, Katisa, er lite trafikkert etter klokka 18 en lørdag, i hvert fall når det er meldt regn dagen etter. Et riktig flott sted er det også, selv om pappa ikke helt får villmaksfølelsen er vi likevel langt nok borte til at det ikke føles som å telte i hagen. Bra valg. 2-1 til pappa. 
   4. Selv om det er tørt og lett å fyre bål er det fint å ha med grill. Kullet fra grillen gjør det nesten litt for lett å starte bålet etterpå også. Selvsagt ikke engangsgrillskit. 3-1 til pappa. 
   5. Ungen foretrekker likevel kalde pølser, som alltid og blir likevel sur når han ikke kan grille pølser på bålet med pinne. 3-2 
   6. Uansett hvor trygg og glad ungen er i skogen vil han likevel hjem til mamma. Vi burde kanskje prøvd en telttur i hagen eller helt i nærområdet aller først. 3-3.
   7. Det er da man henter frem sine pedagogiske evner og forklarer at hvis du går inn i teltet så er det ingen insekter. 4-2 til pappa. 
   8. Gutten kravler like mye rundt i teltet som han gjør i senga og liggende i kulden på liggeunderlaget. Pappa må finne en sovepose som kan snurres igjen litt bedre. Kanskje en av de andre vognposene kan brukes. 4-3 .
   9. Når gutten vil ligge inne i soveposen til pappa er ikke livet så verst likevel. 5-3
   10. Når det regner dagen etter og gutten våkner og er kald er det fint at man har et hundretalls utedøgn bak seg. Å rive leiren og pakke sykkelen tok bare ca. 15 minutter. 6-4 til pappa. 
   11. Når gutten sover (kl halv ti!) får pappa en time eller to foran bålet. Det er veldig kjærkomment. 
   Nå er jeg spent på hva han sier neste gang papa vil på tur. Håpet er å få til noen hverdagseventyr der jeg henter i barnehagen på ettermiddagen og leverer rett fra skogen dagen etter. 
   En fin helgeekspedisjon kan nok også være å prøve å gå litt selv med sekk. De fineste vannene i Østmarka er ikke helt innenfor rekkevidde, men i Nordmarka er blant annet Fagervann en mulighet. Da må nok pappa rote frem noe av lettpakkerutstyret. 
   Gutten er også glad i å fiske, så skal det sies at han så langt har klart seg fint med en pinne uten snøre eller krok. Må kanskje kjøpe en liten fiskestang med dupp og mark, jeg så det vaket på kvelden. 
   Bilder ja. Det blir vel ikke turrapport uten bilder. Husker ikke hvordan jeg legger de inn i innleggene, så det ligger vedlagt. 
    
    
    
    


  • Av Asif
   Hei,
   Vi er 4 kamerater som skal dra med oss kidsa på telttur i østmarka denne helgen. Har lest at det finnes teltplasser rundt børtevann men fikk inntrykk av at man må ha kano for å komme dit. Noen som vet om det er mulig å gå til en fin teltplass uten bruk av kano? Er det teltplass stort nok til 4 telt rundt børtevann? Andre forslag til størreteltplasser i østmarka tas i mot med stor takk!:)
  • Av alexstra
   Hei hyggelige skoggangsmenn- og kvinner. Her har dere en film å kose dere med og som forhåpentligvis kan inspirere litt og dekke litt suget etter naturopplevelser. La ut på en to ukers vandring fra Tomter i Østfold til Tofte i Hurum. Dette skulle være en rein kosetur gjennom Oslomarkas godbiter, og for noen godbiter av naturstykker som omringer Oslofjorden! Håper dere vil like filmen
    
   Mvh Alexander H. Strand
    
    
   Se opplastede bilde for ruta
    

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.