Gå til innhold
Prebb

Oppbevaring av fiskestang under marsj

Det er 577 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Sammen med fiskestangen jeg nylig kjøpte fulgte det med en oppbevaringsbag, eller egentlig et rør. Dette tenkte jeg umiddelbart var meget praktisk, men så oppdaget jeg at det slett ikke var plass til stang med snelle på. I tillegg veide røret ekstremt mye i forhold til fiskestangen. Jeg tipper røret nærmer seg 1kg med all polstringen.

Hva gjør egentlig dere andre når dere går på fjellet? Stang i dette røret og snelle, slukboks og etc i sekken? Finnes det lettere rør, eller er dette bortkastede penger?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Den alltid oppfinnsomme Skjult lenke - logg inn for å se den har en tråd her om å bruke isolasjonspølser til vannrør som hylse til stanga, greide ikke å snuse den opp i farten, men kanskje det er en løsning.

 

Fant tråden

Skjult lenke - logg inn for å se den

Endret av Omnilite
Fant tråden

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Landsem

Det kalles tube og du kan ha den i sekken eller feste den utenpå:) De fleste monterer opp stanga på en to tre uansett. Om du har trekk og ikke er skjødesløs med sekken så kan den godt festes utenpå sekken uten tube, men får den et slag så kan den knekke under fisking. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 hour ago, Prebb said:

men alle tar av og på snellen hver gang?

Snella på fluestanga går alltid av mellom vannene nær jeg vandrer på vidda feks. Mens på haspelstanga er det litt avhengig av hvordan dagens vandring ser ut. Har jeg planlagt endel fisking under vandring så hender det jeg går med stanga 100% montert. Da er det veldig raskt og stoppe for å ta noen kast og så feste "antenna" til sekken igjen. Om jeg bare skal fra en plass til den neste pakker jeg som oftest stanga ned og snella ligger trygt i sekken, stanga da i et lett trekk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Aldri med tube, dødvekt. Stang knekker du når du fisker eller går med den i handa, ikkje på sekken. Demonterar stanga med snelle på og festar den på siden av sekken i lomme der, lik det Bjarne gjer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, josteink skrev:

Stang knekker du når du fisker eller går med den i handa, ikkje på sekken.

Eller hvis man legger den i lyngen og tråkker på den. Sørøya 2013 Dag 1, Never Forget. Gaffateipet fiskestang resten av turen :) 

Røret veier for mye ja, blir også for mye jobb å demontere/montere hele tiden, så stanga festes i sekken eller bæres i hånda. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Pakker stanga i sånn tynn filtpose som gjerne følger med. Da holder stangleddene seg samlet og ramler ikke av enkeltvis. Posen girt litt mer friksjon mot stroppene på sekken og så veier den nesten ingen ting heller. Føles litt tryggere på transport-etappene siden jeg ikke ser så godt hva som skjer der stanga er stroppet fast på sekken.
Snella legger jeg sammen med resten av fiskeutstyret i en sånn ultrasil-sekk som veier 68 gram. Det hele pakkes ned i sidelomma eller hovedrommet på sekken. Ultrasil-sekken fungerer også som fiskeveske og dagstursekk underveis.
Aldri opplevd stangbrudd eller andre skader ved at stanga henger fasstroppet på utsiden av sekken. Stangbrudd ved snubling i steinur mens man prøver å lure stor-ørreten i "hemmeligvann" er derimot veldig fort gjort. Min tredelte stang var brått i fem deler nå i sommer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker Biltemas 35mm rørisolasjon i polyetenskum, med to skårne slisser for de største ringene, + to gummistrikker:


Etui_1.JPGEtui_2.JPGStanga er ei Skjult lenke - logg inn for å se den, som bare bygger 40cm når den er demontert. Den går i samme Skjult lenke - logg inn for å se den sekken som Skjult lenke - logg inn for å se den bruker, sammen med Skjult lenke - logg inn for å se den jeg har funnet og en Skjult lenke - logg inn for å se den til å henge rundt halsen med alt fiskeutstyret i.

Veldig greit å ha alt i sekken på innmarsj, for å slippe grunneiere som skal mase om fiskekort. Altså, jeg kjøper fiskekort, men alle bønder langs veien tror tydeligvis jeg skal fiske på akkurat deres grunn, når jeg har tenkt å gå noen timer inn i heia før jeg kaster snøret.

Etuiet veier 24,6 gram, total vekt på hele fiskeutstyret blir da 602 gram.

Edit: Ah -- great minds think alike, Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har alltid med to stenger. En 9-foting og en ultralett 5-foting. 9-fotingen er firedelt, for å få kortest mulig lengde på den når den er demontert. Begge pakker jeg ned i oppbevaringsposene når jeg skal forflytte meg. Fester de på sida av sekken. Snellene har jeg (sammen med slukskrin og annet fiskeutstyr) i egen oppbevaringspose inni sekken. 

Stengene legger man for øvrig aldri på bakken..Man reiser de mot noe, så de stikker opp i lufta. Tråkke på stanga er utilgivelig. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg bruker tynnveggede PE rør ( Polyetylen ) som stangtuber. Veier ikke all verden.
Men går og ser litt på Shimano Beastmaster (travell serien) eller en Vengeace.
Stengene er 6-delt og har en transportlengde i rør på 62 eller 56cm 🙂
De 12 fots meitestengene suger å ha med seg om man skal gå litt men føles bedre enn de korte "ridepiskene" på 7-8 fot 😁

Endret av tubbs

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

I tidligere tider bar jeg bare stanga i vanlig stoff futteral på utsiden av sekken, men etter en busstur fra Stavanger til Haukeliseter som resulterte i brukket tupp så har jeg begynt å bruke tube. Til fotturer er det enten en Shimano Beastmaster (lettspinn) haspelstang eller en firedelt fluestang som blir med og de  stengene er litt for dyre til å gamble med. Tuben til fluestangen har plass til snelle, men til haspelstangen så ligger snelle og slukboks i topplommen på sekken. Alle mine sneller oppbevares i egne futteral. Gamle barbermaskin etui eller sminkepung / sminkeveske fra konas overskuddslager. På grunn av dette så har jeg sneller som er mellom 30 og 40 år gamle og som fremdeles er i topp stand. 

Tre eksempler:CIMG8091.JPG

Ingen av disse var beregnet på fiskeutstyr. To sminkevesker fra min kone og et gammelt etui til en barbermaskin som min far hadde en gang på 1950 - 60 tallet. Snella til høyre mener jeg at jeg kjøpte en gang mellom 1975 og 1980

Endret av REs

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

På fjellet ca sånn som bildet om det skal fiskes underveis.....

I skogen og sånn gjerne i hånda om det skal fiskes underveis. Med tuppene pekende frem. 

Om det ikke skal fiskes så sitter de gjerne på sekken i demontert stand om det er trær og sånn under veis.

2016-09-25 17.45.16.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Under forflytning blir stangen oppbevart demontert i vanlig trekk som følger med stanga, den dulter borti trær og kvist som er over hodet mitt, det har ikke vært et problem hittil. Prøver selvsagt å unngå at stanga treffer mesteparten.

Snelle blir lagt i snelleetui og i en pakksekk sammen med resten av fiskeutstyret i sekken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Forslag til fiskestang.og.opbevaring af!!

Bruger: Eagle Claw Trailmaster Spin
Fly - er en alsidig stang som er let at transportere, da den er 6 delt. Håndtaget er specielt i det man kan tage den nederste del af og vende håndtaget, så bliver spinnestang til en fluestang.
IM-7 kompleks klinge / Titanium oxid øjer / Kkork håndtag / Graveret aluminium hjul holder
• Smuk, polstret rejseetui medfølger
- Længde når stangen er sammenfoldet: 41 cm
- Længde.: 7 fod
- Kastevægt som spinnestang.: 4 - 14 gr.
- Kastevægt som fluestang.: #5/6
Vægt: 165 gr.

Opbevaring: Plastrør
Let og stabil. Højden kan indstilles individuelt ved at dreje. Lågets sekskantede form sørger for, at den ikke ruller væk.
Findes i størrelsen: Ø 45mm / Ø65 mm / Ø70
Den yderste del skæres over, og forlænges til den længde der passer stangen, brug f.eks. et tyndt stykke plast (stift) og de tre dele tapes sammen med gaffatape. Der er kun lige plads til alle 6 dele, men de kan være der..!!

Forhandler: Skjult lenke - logg inn for å se den

EagleClaw-Trailstang.jpg

Plast-ror-fiskestang.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 577 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Thomas Rekdal
   Hei,
   Tenkte å ta en overnattingstur i Nordmarka i helgen.
   Starter turen fra Songsvann, supert om det er et fiskevann i nærheten også.
   Noen som har noen forslag? 
  • Av UTE avdelingen
   Varm sommer der fjellvann og snø gir god nedkjøling. Flelktur til fiskevann, fisk på kroken. Husky møter sau.... og mye annen moro! Bli med på tur!
  • Av Fiskeren Jonny
   Da jeg har en tur under planlegging tok jeg med guttungen og stakk innom den lokale fiskesjappa i byen. Planen var å se på litt fiskeutstyr og få litt tips.
   Vi endte opp med at guttungen plukket ut litt sluker for fiske i ferskvann.
   Det ble følgende sluker:
   Møreungen Nordlys 7 gr.
   Møreungen Nordlys 12 gr.
   Møresilda 6 gr.
   Stingsilda Holo 7 gr.
   Søvik sluken 8 gr.
   Vibrax Blue Fox 6 gr.
   Se bilde!
   Noen som har erfaring med disse?
    

  • Av Erik Haaland
   Langtur denne helgen fra Stavtjørn til Stavanger Turistforening sin hytte på Støle. Sol, knusktørt og mer multer enn folk på turen innover - men jeg noterte at Helseministeren hadde vært på besøk for noen dager siden, bevis godt nok på at det er god helse å gå turen. Det gikk 4,5 timer inn med en liten pause på stølen Hommi. 
   Skjult lenke - logg inn for å se den. 

   Returen på Søndag gikk ned Søre Kvitladalen til STF hytta på Kvitlen (denne må dere besøke en gang!!), opp Nordre Kvitladalen til Hommi og så tilbake til Stavtjørn, totalt 35km begge dager og 10 timers trav, så det brant godt under føttene vel fremme ved bilen. Men turen tar jeg gjerne igjen!
   Skjult lenke - logg inn for å se den Fin start ved Stavtjørn  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Elva til venstre renner ned til Barbuvannet  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Vakre Hommadalen  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Hommi  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Hovlandsstølen til venstre   Skjult lenke - logg inn for å se den STF hytta på Støle  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Kjentfolk på besøk   Skjult lenke - logg inn for å se den Søra Kvitladalen  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Reine Amazonas, bare litt mindre vann....  
      
      
   Skjult lenke - logg inn for å se den STF hytta på Kvitlen  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Opp Nordre Kvitladalen  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Hadvardhomtjørna på høyre side  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Siste innspurt
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.