Gå til innhold
margitbr

Ankel, bursitt/ slimposebetennelse

Anbefalte innlegg

Har brukt fjellsko med "standard" høgde, til like over ankelen. Dette fører alltid til bursitt/ slimposebetennelse over anklane etter ein dag eller to. Siste åra har eg difor bare brukt gummistøvlar og låge terrengsko. Nokon som har erfaring med type fjellsko som kan fungere ved dette problemet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gå med løsere sko. Det har hjulpet på meg. Noen ganger går jeg med dem nesten helt løse. Jeg får mindre gnagsår også. Strammer heller til når terrenget krever det innimellom.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 timer siden, Lompa skrev:

Hvorfor ikke prøve skikkelig høye fjellstøvler?

Fordi det vanligvis er trykk eller unormal friksjon som trigger en slimposebetennelse, jf margitbr (trådstarter) sin erfaring når hun går med fjellskoene sine. Men det er ikke umulig at et annet par sko med samme ankelhøyde - eller høyere som du foreslår, likevel kan være verd å prøve for å utelukke at det ikke bare er dette ene sko paret som trigger betennelsen.

.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Den ‎25‎.‎08‎.‎2016 at 11.25, Gittiamo skrev:

Har du vært hos ortoped? Om ikke så anbefaler jeg det. De kan hjelpe deg med å finne årsaken. 

Jeg sliter med akillesene og er svært følsom for høyden på støvene.  Derfor har jeg i mange år gått med et par kraftige "joggesko" med Vibramsåle, og vanntette sokker.  Nå har jeg imidlertid funnet min støvel, AKU hos Ortopediteknikk.  Nevner dette fordi ortoped er nevnt her.

Ortpediteknikk og sikkert andre firmaer som har spesialisert seg fottøy til folk med behov for mer individuell oppfølging har ortoped på huset.  Finner du nåde hos han kan du få vedtak om så og så mange sko/støvler i året.  Da koster et par slike støvler kun kr 640, -  i egenandel. 

Men det går også an for vanlige folk å oppsøke en slik spesialforretning og både få råd av dyktige og interesserte fagfolk, som ikke "slafser tyggis" - og kjøpe fottøy der.  Prisen er da lik den du betaler ellers.

 

20160829_070718 (640x480).jpg

Disse støvlene er de beste jeg noen gang har hatt og leveres "ferdig inngått".  Goretex og fine greier.  Pass på å kjøpe store nok støvler.  Disse har jeg nå brukt på 3 ukesturer på Hardangervidda.  Og om du trenger en ekspertuttalelse send en PM til  FF medlemmet  "rayun"

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Bendikb
   Hei og god dag! 
   Er relativt ny på forumet her, og dette er min første post. Men har lest meg opp på det meste her og har funnet mye nyttig tips og info!  
   Nå kommer vinteren snart, og jeg har egentlig ikke noen gode vintersko. Jeg har noen lave North Face sko, som er veldig gode for bruk på sommer halvåret, kostet også bare 500,- på tilbud.
   Så ganske fornøyd med det 
   Har tittet litt på forskjellige typer sko, og ser at Fjellsport.no kategoriserer Fjellsko og vintersko i to forskjellige segmenter. Hva er egentlig den store forskjellen på dette?
   Er ikke vintersko like gode å gå med som fjellsko?
   Jeg har ihvertfall kommet frem til en liste over sko jeg vurderer, ønsker gjerne tilbakemeldinger og tips dere har angående disse
   Høye fjellsko: 
   Alfa Bever Pro (2 999,-)
   Viking Villrein GTX (2 199,-)
   Lave fjellsko:
   Crispi Skarven klassisk (1 749,-)
   Alfa Glittertind (2 999,-)
   Alfa Walk King Advance ( 2 999,-)
   Vintersko:
   Sorel Caribou Wool Burro (799,-)
   Salomon Nytro Gtx (899,-)
   Som dere ser er prisklassen veldig variert, hvorfor vintersko generelt er lavere i pris en fjellsko vet jeg ikke? Men jeg ønsker ikke betale noe mer en 3000,- for nye sko.
   Jeg har sett på vintersko da disse tåler en del minus grader, f,eks Salomin Nytro GTX, står oppført med temperatur ned til -25 grader celcius. 
   Men en god fjellstøvel f,eks Alfa Bever pro bør vel tåle ganske mange minus grader den også? om man legger inn en ekstra ullsåle og har noen tykke ullsokker? 
   Er det noen som har erfaring med de Salomon skoa, jeg har også vurdert Salomon Quest 4D 2 GTX som ligger til 1 999,- hos XXL. 
   Er det store forskjeller på Salomon Nytro og Quest? 
    
   Takker for alle svar og tips! 
    
  • Av Revseggi
   Eg har ein variant av spørsmålet "sure sko", mest av nyskjerrighet:
   Har hatt fleire modellar GTX-støvlar før, og i år kjøpte eg eit par LaSportiva Trango. Lett inngåtte og fine sko som eg har bruka på ein rundt 15 turar i sommar. Eg er ikkje plaga med særleg fot-svette og merka heller ikkje noko problem med Trango'ene. Men så gjekk eg over ei lang myr og vart klissvåt. Tok ut sålane og let dei tørke i romtemperatur slik eg brukar å gjere. Sidan den tid har dei lukta råttent. Ikkje surt, som fotsveitte i plastsko, men rett og slett råttent, som i ein råtten kjellar. Tørka dei til slutt ekstra godt i skotørkar (sjølv om eg veit dette ikkje er ideellt) utan at det hjelpte. Skoene er no forvist vekk frå gangen her.  Andre som har vore borti dette?

  • Av Trine RS
   Noen som har disse skoene? På tilbud på xxl. Trenger et nytt par, men de har de bare i nettbutikken så fikk bare prøvd et par lignende.
   Bruksområde: Fjell, klyving, myr, sti, noen ganger tyngere oppakning andre ganger ikke.
    
  • Av olejohnw
   Hei! Jeg har Alfa Bever fjellsko som er ekstra brei over forfoten. Disse er tunge og litt voldsomme når de skal brukes på lange vandringer. Har noen erfaring med andre Alfasko som er lettere, men fortsatt er egnet når man bærer 110 L sekk i steinete terreng? Et viktig kriterie er at de har godt grep. 
   Hilsen Ole-Johnny
  • Av guskur
   Sliter plutselig med litt ømme fotsåler når jeg går lenger turer.
    
   Scholl skryter av at deres supersåler gjør vandrinen til en drøm, og om dette holder stikk er det bra
   Er det noen som har erfaring med disse??
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.