Gå til innhold
Gisle Uren

Dyse til bensin på Optimus 111

Anbefalte innlegg

Når jeg kjøpte min første Optimus 111 i 1991 var den betegnet som multifuel og skulle kunne fungere på både parafin/diesel, bensin og alkohol. Hittil har jeg kun kjørt den på parafin, men kunne tenke meg å prøve den på bensin også. Trengs det en separat dyse for dette?

Jeg har en ekstradyse stemplet med A som jeg antar er for alkohol/rødsprit, men jeg husker ikke om det også fulgte en egen dyse for bensin eller om det var samme dyse som for parafin.

Noen som vet?

Primus 2.jpg

 

Endret av Gisle Uren

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det har forekommet noen variasjoner undervis i utviklingen av brennerene uten nødvendigvis å endre delenummer og typebetegnelse. Normalt fungerer parafindysa også på bensin, i noen tilfeller skal det benyttes et struperør for å regulere luftblandingen.  Struperørene har veriert med ulike delenummer, og erfaringene er delte om dette er nødvendig eller ikke, så jeg anbefaler prøvekjøring uten ombygging.  Husk at en lekkasje med bensin er svært lettantennelig!

Jeg har etterhvert blitt veldig glad i bensin som drivstoff, men Optimus har brennere som primært er designet for parafin, og vil som oftest fungere best med parafinlignende drivstoff. (luktsvak- white-spirit, parafin, tennvæske..)
http://tinyurl.com/hvdeujf

 


dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.