Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg ser snart fram til en 5-dagers tur i Femundsmarka i slutten av august (søn - fre). Jeg har gått et par turer i Femundsmarka tidligere, så jeg er noenlunde kjent med terrenget. Hvis det er noen som kan gi meg tips eller svare på noen av spørsmålene mine vedr. ruta jeg planlegger å gå, så setter jeg stor pris på det!

Planen min er å gå sørsiden av Røa, fiske litt, og så opp til Svarttjønn. Har lest at dette er et brukbart vann mtp. fiske og camp. Neste dag tenker jeg å komme meg til Vassviktjønna/Øvre Roasten, evt. Roastbua, og campe i dette området. Deretter ser jeg for meg en tur til Grislehåen, for så å vende snuta tilbake igjen, men denne gangen på oversida (nordsida) av Roasten-vanna. Da blir det sannsynligvis å slå leir ved Nedre Roasten et sted. Videre blir det å gå T-stien mot Røvollen og fiskestien langs nordsiden av Røa tilbake til Røosbua/Femunden.

Hvordan ser denne ruta ut mtp. varighet (5 dager)? Er det en grei rute med tanke på at jeg skal gå korte etapper/hyppige camper og fokusere på fisking?

Hvordan er det å ta seg fra Svarttjønna til Vassviktjønna (myr/bekker/skog)? Er det noen som har gått langs sørsiden av Nedre Roasten og opp til Vassviktjønna? Eller er jeg bedre tjent med å gå stien opp mot Røvoltjønnan, og følge stien mellom Abbortjønna og Skogtjønna ned til Roasten?

Noen andre tips på ruta jeg har sett for meg?

Alle tips mottas med stor takk!

P.S. Legger ved en link til ruta som jeg har sett for meg: http://kart.gulesider.no/m/IQ8D9

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

God plan! Fine teltplasser rundt Svartjønna. Skal finnes fin røye der.

Tydelig sti oppover langs Nedre Røa på sørsiden. Mange fine fiskeplasser oppover og også teltplasser. Sikkert endel folk langs bredden der i slutten av august mtp. at ørreten nok er begynt å sige oppover?

Bærestien langs Nedre Røa starter lengst vest i Nedre Roasten (ikke ved utoset) og passerer Svarttjønna på sørsiden av denne. Mener den er klopplagt akkurat vest for Svarttjønna. Følger du den stien oppover mot Nedre Roasten finner du enkelt stien langs Roastensjøene på sørsida. Denne stien går også rett forbi Vassviktjønna. Fin teltplass innerst ved Vassviktjønna på østsiden ikke langt fra innoset, bekken fra Skogtjønna.

Skal du vade Røa så bør du kanskje gjøre dette like nedenfor oppsynsbua i Grislehåen. Jeg gjorde det i 2013. Det går greit. Vil du ikke vade må du helt opp til Litlbuddhåen til brua der. Kanskje kan du få noen til å ro deg over Roasten?

Fine teltplasser ved innoset til Øvre Roasten på sørsida. Flotte også ved Grislehåen.

Det går sti også på nordsiden av Roastensjøene. Jeg anbefaler en camp ved Litlsjøen, kort fra Roastsundet, gjerne utpå det markerte neset der.

Fiskestien på nordsiden av Nedre Røa har jeg aldri gått, men sikkert flott der også.

Skitt fiske! Misunner deg turen! :)

Vading av Røa i Grislehåen:

DSC_0599.jpg

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Supre tips! Mange takk!

Sitat

Bærestien langs Nedre Røa starter lengst vest i Nedre Roasten (ikke ved utoset) og passerer Svarttjønna på sørsiden av denne. Mener den er klopplagt akkurat vest for Svarttjønna. Følger du den stien oppover mot Nedre Roasten finner du enkelt stien langs Roastensjøene på sørsida. Denne stien går også rett forbi Vassviktjønna. Fin teltplass innerst ved Vassviktjønna på østsiden ikke langt fra innoset, bekken fra Skogtjønna.

Dog lurer jeg litt på denne bærestien. Går det en sti langs hele bredden av sørsiden av Roasten? Jeg ser på kartet (ut.no/kart) at det er ei ganske stor myr og bekkeleie ved nordvest-sida av Nedre Roasten. Går denne stien over myra? Eller går stien i en bue rundt det første myrpartiet? Uansett, så er det ikke verre enn at jeg forserer myr og bekk på kompasskurs :-). Har gått til anskaffelse av noen høye jaktstøvler (Crispi Kongsvoll) som skal få sin ilddåp denne turen. 

Sitat

Skal du vade Røa så bør du kanskje gjøre dette like nedenfor oppsynsbua i Grislehåen. Jeg gjorde det i 2013. Det går greit. Vil du ikke vade må du helt opp til Litlbuddhåen til brua der. Kanskje kan du få noen til å ro deg over Roasten?

Ok. Det var det jeg fryktet; at Røa må vades eller forseres over bru mye lengre oppe. Da kan det nok hende at ruta mi går tilbake samme vei, men at jeg heller setter opp basecamp ved Øvre Roasten eller Grislehåen, og blir værende en dag eller to. 

Har sett frem til denne turen i halvannet år nå, så skal bli utrolig spennende å gå/se terrenget og vanna/elvene selv. Hittil har jeg bare drømt meg bort i diverse blogger og bilder. Bl.a. har din blogg fått mye gjennomlesninger, så takk for det :-).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mener å huske at stien gikk rimelig greit over myra du nevner. Kan ikke huske noen problemer der. Jeg gikk den turen i 2012 i svært vått vær.

Bærestien som padlerne følger langs Nedre Røa starter nordvest i Nedre Roasten. Fra ca. dette punktet finner du stien (tydelig sti) som går langs sørbredden av Roastensjøene. Du ser det greit. Ingenting å bekymre seg for selvom ikke stien er merket av noe slag.

Langs Vassviktjønna, på østsiden, er det også en tydelig sti eller tråkk som foruten av fiskere nok også brukes av noen padlere som bærer ned fra Skogtjønna.

 :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Været var meldt såpass bra i forrige uke at jeg bestemte meg for å fremskynde turen én uke. Angrer ikke på det! Nå er turen unnagjort, og jeg hadde fem fantastisk fine dager på tur. Jeg fulgte ikke planen min om å gå rundt Roasten-vanna. I stedet gikk jeg til Svartjønna og Vassviktjønna og hadde camp her i hhv. en og to dager. Takker for tips ang. teltplasser. Det kom godt med, i og med at det ikke florerer med flate partier å sette opp teltet på. Det ble en dagstur opp til Skogtjønna og Abbortjønna, og deretter tilbake til Røavassdraget, hvor ytterligere to campdager ble tilbrakt. Fisket da også langs nesten hele vassdraget.

Bare synd det ikke ble én eneste fisk (bortsett fra en liten, ung ørret. Under minstemålet). Møtte også andre turgåere og fiskere som kunne melde om det samme; labert eller ingen bett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Joachim fra Nesodden
   Skal på min første tur i Femundsmarka 15-30 juni, og gleder meg som en unge. Valgt et par uker før fellesferien med tanke på hvor mange folk det er i marka. Teller ned dager og timer og klarer ikke å tenke på annet! Håper noen her kan svare på noen spørsmål og komme med gode tips. 
   Ser for meg følgende rute; 
   Gå fra Røsanden og fiske meg oppover nordbredden av Røa og nedre Roasten første dag. Vil slå første leir i nordenden av Litlsjøen og lurer på om det beste er å gå dit på øst- eller vestbredden av vannet? 
   De neste dagene vil jeg opp til Styggsjøan og bevege meg østover mot Rogshåen til T-stien som går ned til Litlbuddhåen. Hadde egentlig lyst til å sjekke ut Revsjøen og ta noen bilder av Styggsjøkoia, men leser så mange steder at det området har blitt så slitt. Hva syns dere? Vet forresten at det bare er hvit fisk i dette området, men jeg elsker pannestekt abbor, så det går bra. Er også klar over at det er mye blokkmark i området, men er det noen som vet om steinene er på størrelse med biler eller fotballer og hvor tett de ligger? Ville det lønnet seg å gå ned til Litlsjøen igjen etter jeg har vært ved Styggsjøan i noen dager og fulgt øvre Roasten/røa østover, eller er det like ille der? 
    
   Når jeg etter en liten uke kommer til Litlbuddhåen ser jeg for meg og holde meg til T-stien vestover igjen, og ta avstikkere til alle håene og tjernene i området for å fiske/campe (Storrundhåen, Storfisktjønnan, Kløtthåen, Storbuddhåen Kløfthåtjønnan osv.).
   Men i løpet av  veien tilbake tenker jeg og entet ta et par dager ved Litle Vonsjøen eller nedover Grøtådalen. What to do??? 
   Vonsjøen- hvordan er terrenget dit fra T-stien mellom Storfisktjønnan? Er det mange fine steder å campe der? Mye folk? Vind (det er jo et stort vann)? Fiske? 
   Grøtådalen- har hørt at det er vanskelig terreng (trær som er felt av bever), gjelder det gjennom hele dalen? Er det best å gå på øst- eller vestbredden av Krokåthåen? Stemmer det at det er mest småfisk å få her? Fine campingplasser? 
   De siste dagene av turen vil jeg gå langs sørbredden av Roasten/Røa på vei tilbake til Røsanden. Har hørt mye bra om Røvoltjønnan også, men jeg foretrekker litt skog rundt meg, så det får bli en annen gang. 
    
   Er også litt folkesky når jeg er på tur. Greit å møte folk på stien, men om dere vet om det på noen av stedene jeg nevner er fare for å slå leir ved siden av en tysk turistbuss må dere gjerne rope varsko. 
   Har også fått med meg at det er gratis å parkere i Synnervika. Er det fortsatt det? Hvor man vil langs veien? Er det alltid plass der? Finnes det kiosk/butikk i Synnervika?
   Turrapport med bilder kommer selvfølgelig! 
   PS. Dere som har vært der i slutten av juni- hvordan klær bør man ha? Jeg tenker tynn turbukse, ullundertøy, en tykk høyhalset ullgenser, tynn jakke og et sett med regntøy. 
   Fytti rakkern, dette blir så bra!!!
    
  • Av UTE avdelingen
   Navn: Femundsmarka - sommer 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2017-09-13
   Innsendt av: UTE avdelingen
    
   Tur i Femundsmarka sommeren 2017! Bli med, og se videoen! 
   Hyggelig om du velger å følge oss på YouTube, vi gir ut tur-videoer fra Norge annenhver onsdag (minst)!
   Hilsen fra Tove og Kaja

   Femundsmarka - sommer 2017
    
    
  • Av UTE avdelingen
   Tur i Femundsmarka sommeren 2017! Bli med, og se videoen! 
   Hyggelig om du velger å følge oss på YouTube, vi gir ut tur-videoer fra Norge annenhver onsdag (minst)!
   Hilsen fra Tove og Kaja
  • Av UTE avdelingen
   Flott med frakt fra Synnervika til Røa. Vi liker Femund Ii. I vinter var det snøskuter, nå er det båt. 
  • Av borgern
   Litt film og bilder fra en vandring i Femundsmarka 17. - 21. juli 2014.
   Rute var Storvika - Rolltjna - Skogtjna - re Roasten - Grislehn - Krokhn - Oasen - Haugen Gd
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.