Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei hei, 

Jeg tenkte jeg og kjøpe en telt fra Fjällräven og da er spørsmål, hvilke størrelse stal jeg ta og hva må jeg tenke på når jeg kjøper en telt? 

Jeg tenkte og bruke telte til 1 eller 2 personer og mest i vår, sommer, høst.

Dette er telte jeg tenkte på:

- Fjällräven Keb Endurance 3 Personers tunnel telt: 
Pakket størrelse: 44 x 19 cm
Totalvekt: 4130g.

Mer info:

http://www.fjallraven.no/keb-endurance-3

- Fjällräven Keb Endurance 2 Personers tunnel telt: 
Pakket størrelse: 39 x 19 cm
Totalvekt: 3690g.

Mer info:

http://www.fjallraven.no/keb-endurance-2

Hva hadde dere gjort?  Håper dere kan hjelpe meg med dette :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Spørs jo litt. De er litt tunge men også robuste og tåler greit rufsete vinterlige forhold disse teltene. Skal du bruke det til å campe i nærområdet eller relativt kort fra vei er de veldig greie telt også på sommeren. Også om du tenker kano og slikt. Å bære dem på ryggen over de spreke langdistansene på sommeren er de nok mindre egnet til. Da vil du nok tjene på å sikte på telt som gjerne er noe skrøpeligere men også langt lettere. 100cm høyde i innertelt holder akkurat for meg på 185cm men da er det ingen margin igjen før det blir ukomfortabelt. Jeg trives best med 105-110 cm. 

Ellers er det en uskreven regel at telt til 2 pers er fine til 1. Telt til 3 pers er fine til 2 osv. Med et 3 pers telt med 3 mann i er det bare akkurat nok plass til at alle kan skvise seg ned ved siden av hverandre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er enig med ståle angående 3 personstelt til 2. Blir ofte veldig trangt for to på teøt produsentene beregner for 2. Om du ønsker fjellreven ville jeg heller ha valgt et lettere telt som abisko dome 3. Det veier 3680 slik som Ken endurance 2. Men her får du god romfølelse og takhøyde på 115 cm. Det er dessuten veldig vinstabilt og gode luftemuligheter. Det passer bedre til ditt formål og tror du vil sette større pris på dette teltet. Det blir da sannsynligvis flere turer. Keb er mer et 4 sesongs og for tøffere vinterstid.  Er det kun disse to teltene du skal velge mellom så gå for keb endurance 3. Du får et tyngre telt, men tåler ganske mye. Men igjen. Til ditt formål er nok det nok bedre med et lettere telt med mer rom. Du vil ikke angre på det.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Keb endurance og i noe mindre grad Abisko Dome er ikke telt, de er bomberom :-P

Hvis vanlig tresesongers bruk på fottur er formålet så blir det å skyte spurv med kanon. Sjekk heller de lettere seriene til fjellreven, Hilleberg, Exped, Helsport, etc. Det er, som Ståle Sæther skriver, lurt å gå for et tremannstelt hvis man ikke er skikkelig glad i personen man camper sammen med. Er det slik at man hovedsaklig skal gå alene og kun unntaksvis ha selskap så kan et tomanns være mer aktuelt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tusen takk for svare ?

Jeg tenkte på en ting; er det mulighet noe sted og se på telte? I en butikk eller noe som har satt opp forsilig telt/merker? Jeg tror det jeg få bedere indrukk om en telt når jeg ser den. Ikke bare på bilde. ? 

På for hånd takk.

Hilsen Marco 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du er mest aleine, men av og til 2, ville jeg sett på ett 2 mannstelt med godt fortelt isteden for ett 3 mannstelt. Jeg og frua klarer oss fint i ett 2mannstelt på tur. Men da bør man også være litt glad i hverandre, for det blir jo litt tett :)

Jeg hadde kikket på ett lettere telt hadde jeg vært deg. For kjøper du dette, kommer du til å kikke etter ett lettere telt om ett par år uansett ;)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vet ikke hvor høt du er mens synes 2 manns versjon av Keb er vel lav i innvendig høyde.

Ville også tatt en titt på Hilleberg Kaitum. 2 mans der er en del bredere og har rette endevegger inne pga fortelt i begge ender. Da sparer du litt vekt også. Evt 3 3 manns hvis  du vil ha mye plass. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Trollhatten
   Helsport Trolltind Superlight 2 er et lett kuppeltelt som er lett å sette opp. Det rommer plass til en vandrer på 190 cm (på diagonalen).
    
   Som telt flest ligger  man inne i en gul katakombe og ser ingenting av den flotte naturen på utsiden (eller grizzlyen som kommer i firsprang). Jeg liker å kikke ut, så jeg fikk en lokal båtkalesjemaker til å sy inn båtkalesjevinduer som har 0,4 mm tykkelse.
    
   Vekten økte kun med 195 gram og endte på en totalvekt på 1550 gram med stenger og alt. Det ble totalt 7 vinduer på ytter og innerduk.
    
   Det 7.ende vinduet ble sydd inn utenfor mesh-nett ventilen. Det går fint å se igjennom, pluss at man sparer noen gram på sy inn vindu på innerduken..
   Vinduene er sydd inn med doble sømmer. Det kan og vurderes om de skal legges tynn dobbeltsidig tape mellom vindu og duk for ekstra vanntetthet.
    
   Når man pakker sammen teltet er trikset å legge alle vinduene oppå hverandre som en stabel med pannekaker, rulle sammen, og dytte inni teltposen. Da får ikke vinduene knekk.
   Hilsen fra Varangervidda!
    

  • Av Depe
   Ny parkas selges da den er i største laget for meg.  Fikk denne i gave for 14 dager siden, men
   har ikke mulighet til å bytte i mindre størrelse da den er kjøp i utlandet.  Nypris i Norge 
   varierer mellom 4990 og 5490,-
   Bud rundt 3000,- blir vurdert.
    

   fjallraven Kyl Dunparkas xl.1  • Av friluftspappa87
   Tur rapport fredag 9.9.18
   Vær: mye regn (Orange flomvarsel)
   Temp: ca 5-8 grader natt. Høy luftfuktighet.
    
   Utstur:
   Bergans 4076 kuppeltelt. 
   Røst stormkjøkken
   Div soveposer, liggeunderlag. 
    
   Turen:
   Jeg ville ta.med guttungen på sin første tur  
   Vi reiste ca i 14 tiden med sykkel. Fikk han med til å hjelpe med å pakke å prøve å åpne teltet kvelden før skden vi visste det skulle regne mye. 
    
   Før turen var han ligg overtrøtt så idet jeg pakket sekken og sykkelen ble han veldog vanskelog å ha led å gjøre så jeg visste jeg kom til å glemme noe. Da vi nesten var fremme på teltplassen kom jeg på det. Fyr til kjøkkenet. Det nye skolekjøkkenet har ikke selv tenning. Jeg ville ikke la utstyret ligge igjen ute i regnet så syklet tilbake til butikken (2-3km med 50-60kg sykkelvogn i styrtregn) 
   Jeg satt opp teltet ganske fort å la merke til at guttungen hadde sovnet. La ut liggeunderlag å sovepose, kledde av han lktt og la han inne o teltet.
    
   Han våknet opp kjempe fornøyd med det faktum vi lå i teltet i skogen. 
    
   Vi spiste litt og leste litt sammen. Fikk spise godteri å se litt på Netflix.
    
   Så gikk vi en tur ut å plukket litt sopp til maten, fant et magasin forsvaret hadde mistet og gikk hjem til teltet å lagde middag. Det regnet som bare det hele tiden, den turen ut hadde vi noenlunde opphold før turen tilbake. Da begynnte det veldog igjen.  
    
   Vi lagde middag og hadde det veldig koselig frem til 9 tiden hvor vi begge to sovnet. Det ble noe fukt mellom dukene og viss man tok på duken.men det regnet ekstremt. Vi lå veldig trygt i forhold til drenering, men det var oversvømmelser over alt det kunne bli det. Samt det å leke med kommentarene i teltet på kvelden var jo kjempe gøy han hadde det så gøy at han ikke ville sove, men etter noen runder med leking og at han prøvde å banke meg (leking) så ble vi enig om at han er sterkest og at vi skulle sove 
    
   Vi våkne samtidig ca i 7 tiden. Kokte opp havregrøt å litt kaffe og en sjokolade bit og hadde en veldig fin fronost. Vi orket ikke ligge i sovepose på morningen soden vi hadde det nokså varmt i teltet 
    
   Vi pakket ned sammen, han hjalp med alt han kunne, og da vi kom hjem måtte han vøre med å vaske ting, henge opp telt og alt utstyr. Kan like gjerne lære dem det med en gang tenker jeg. 
    
   Lagde turen kort med vilje og elstra koselog for å så et lite tur-frø. Han skryter av turen overalt. Han fikk lage blåbær syltetøy, fant militære sin pistol mener han, sovet ute osv så dette blir det mye mere av.
    
    


  • Av friluftspappa87
   To/ett barn aleine med far
    
   Som tittelen sier skal jeg reise en del på telttur med ungene. Har en treåring og en toåring. Treåring har allerede nå under Orange flom varsel på Sørlandet sovet ute i tunnelteltet med meg uten problemer. 
    
   Han hadde da med bamser, boka, lørdagsgodt å fikk styre ting etter hva han ønsket. Fikk bestemme hvor vi gikk, hbor han skulle sove osv å være med å pakke ned tingene, pakke ut, tørke utstyr osv og det var en suksess. 
    
   Jeg merket fortat det ble veldog vanskelig å bære utstyr for to personer (spesielt med barn som trenger litt komflrt) 
    
   Denne turen var jeg heldig og reiste ikke så langt så hadde sykkelvogn, men allikevel var det fullt selv med en liten ryggsekk. 
    
   Hvordan får dere med ungene langt?
    
   Jeg tenker en kraftig bæremeis å spenne fast telt,soveposer,liggeunderlag og en stor vanntett pose på bærmesien.  Så kan guttungen enten gå eller sitte på bærmesien. Så kan jeg  ha en vanntett pose på ca 10lg som kan sitte i bærmesien eller bæres av meg når jeg går. 
    
   Har hatt med ungene mye ut, men aldri på overnatting før nå. Men nå er han bort av basillen. Ogsåså kommer til å være aktiv her.
    
   Mange år siden jeg har vært mye på tur, og utstyret har blitt fantastisk. 
    
   Hva slags primus er trygg å fyre i fortelt for å varme med barn i teltet. Jeg ligger da ved åpningen så han ikke kan komme seg ut uten å vekke meg. 
    
    
   Vi fant tilogmed et magasin med skarp ammunisjon til en AEG H&K på turen. Skal levere det til politiet i morgen
    
   god tur. Hilsen to turglade gutter


  • Av UTE avdelingen
   Varm sommer der fjellvann og snø gir god nedkjøling. Flelktur til fiskevann, fisk på kroken. Husky møter sau.... og mye annen moro! Bli med på tur!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.