Gå til innhold
Tudi

Tafjord til Bjorli, Fra Reindalsseter via Veltdalshytta eller direkte til Pyttbua?

Anbefalte innlegg

Vi er et par som skal gå fra Tafjord til Bjorli. Vi skal starte fra Zakariasdammen i 12 - tiden, og må være fremme ved Tunga senest ved 15/15.30 tiden dsgen etter (skal videre til Snøheim og må rekke bussen der). Jeg gikk der for et par år siden, og gikk da ruten Reindalsseter - Pyttbua. Overnattet da på Reindalen og gikk over til Pyttbua på ca. 6 timer med relativ tung oppakkning. Vi vurderer å ta med telt og tenkte at vi kanskje kunne slå læir et sted mellomReindalen og Pyttbua, men husker ikke hvor gunstig det var å slå opp telt når en kom et godt stykke forbi Reindalssetra?

 

Siden jeg har gått denne ruten før, tenker vi litt på å gå via Veltdalen i stedet. Vi rekker nok opp dit på dag 1, men usikker på hvor tøff og lang ruten er fra Veltalen til Tunga?(via Pyttbua). Mulig dette blir litt for langt mtp å rekke Tunga igjen innen kl 15 dagen etter?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå er vel denne turen over for lenge siden, men kan svare likevel i tilfelle andre lurer på det samme.

Gikk Zakariasdammen - Verma tidligere den sommeren, via Fieldfarehytta og Pyttbua. Vi gikk i veldig rolig tempo over til Pyttbua siden vi gikk med overdrevent tung sekk, og ikke hadde noen tidsfrist å forholde oss til. Brukte ca 6 timer over, med 4-5 10 min pauser og som sagt rolig tempo hele veien. Fra Pyttbua til Tunga brukte vi 2 timer, i betraktelig høyere tempo.

Ruta består av veldig mye steinur når man kommer opp på flata, så det blir en del hopping mellom steinene. Med tung sekk og en husky i magebeltet som ikke alltid ville samme vei som meg var det tidvis nervepirrende, kan man si 😁  Eneste strekningen jeg kan huske at vi fikk satt opp særlig fart var fra ca midt mellom Litlefjell og Radiovatnet og frem til nedstigningen mot Pyttbua, sett bort fra den lille stigningen opp på fjellet langs vannet. Når vi gikk, midten av juli, lå det fremdeles en del snø over deler av ura, som gjorde de partiene lettere å gå. Nedstigningen mot flatene ved Pyttbua består forøvrig av mye steinur den også, og en del løs sand.

Prøvde dere den nye ruta? Og hvor lang tid brukte dere i så fall?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.