Gå til innhold
  • Bli medlem

"Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

En kan si mye rart om hvilke rutevalg de forskjellige langdistanse-rutene gjør, men rutevalget som ble tatt på det som ble min 37. dag på GR1, var direkte uforståelig. For på denne dagen gikk ruten over Montsec de Rùbies, men istedet for å gå opp på toppen av ryggen, noe som ville gitt en fantastisk ryggvandring, forsvant ruten inn i skogen rett nedenfor på en skogsbilvei. Etter å ha slitt seg opp til toppen etter en lang klatring opp ønsket jeg å gå med en fortjent utsikt, ikke skjult inne i en skog. Det var en skuffende avslutning på en hard klatring. 

Det gikk derfor ikke lang tid før jeg lot ruten ligge og gikk opp til toppen av ryggen for å følge den videre, til flott utsikt til alle kanter og med en bratt klippevegg rett ned på den ene siden. På veien opp til Montsec de Rùbies gikk jeg forbi både ruinene av en gård og et gammelt steinbrudd, og nok en forlatt landsby liggende rett under klippeveggene.

I blogg-innlegget har jeg beskrevet en alternativ rute for å gå over toppen av ryggen istedet for å følge ruten som GR1 opprinnelig følger, i tilfelle det er noen der ute som ønsker å gå den.

GR1_Day37_07_Montsec_de_Ares.jpg

Utsikt tilbake mot Vall d'Àger og Montsec d'Ares fra Montsec de Rùbies.

GR1 Sendero Historico dag 37, fra Àger til Hostal Roig: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/ager-hostal-roig.html.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Etter tre flotte, men harde, dager føles den 38. dagen som å komme litt ned på jorden igjen. Vandringen fra Hostal Roig til Massanès bar mer preg av å være en transport-etappe på ruten enn å ha noe egenartet å by på. Likevel var jeg tilfreds der jeg gikk, vandringen manglet ikke på utsikt, men den var ikke like spesiell som før. Overnattet i en stor masia (en stor tradisjonell gård, hvor første etasje gjerne brukes som en del av gården og de øvrige etasjene er der folkene bor), som jeg ble etterlatt alene i om kvelden.

GR1_Day38_05_Roc_de_Benavent.jpg

Ett hull i klippene Roc de Benavent.

GR1 Sendero Historico dag 38, fra Hostal Roig til Massanès: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/hostal-roig-massanes.html

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er endelig ferdig med å redigere siste video fra den råeste turen i påsken. Denne gangen var jeg på Langfjella (1118 moh). Været var fantastisk og jeg fikk god utsikt både utover havet mot Ålesund og innover de mektige Sunnmørsalpene. Sjekk ut videoen under (abonner også gjerne på kanalen min "Norwegian Adventures"):

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har visst oppdatert litt uten å nevne der her, ser jeg. Del 3 av påsketuren til Værøy og Røst, det ble ikke så mye padling den dagen, men litt. Mye spasering rundt på øya (Røst), det er jo også tur. Den ligger i bloggen HER.
IMG_9611.jpg

 

Så har jeg blogget førsteinntrykket av den nye Hilleberg Rogen-versjonen, jeg fikk den omsider. Den bloggen ligger HER.
IMG_9675.jpg


Så er det innlegget jeg har blogget nå nettopp, som er torsdagens padletur, med turlag og padleklubb. Siden jeg skulle være turleder for begge, så slo vi det sammen. Lifjorden er en trivelig fjord å padle i, med fjell som omkranser, og en god del lys bunn. Særlig flott i sol, selvfølgelig. Den turen finner man HER.
P5119732.jpg

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg måtte droppe overnattingsturen jeg hadde planlagt denne helgen siden jeg var litt småsjuk, men tok sjansen på en nærtur med hammocken. Det ene festet fast i husveggen, definitivt nært altså. Men like fullt en naturopplevelse, mye fuglelyder samt utsikt til hav og fjell. :) Man behøver ikke slite seg ut for å få en fin tur. Kort rapport med bilder i bloggen HER.

18451718_1364185720301911_59212044092382

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sekken ble pakket rett etter skoleslutt på fredagen, og det bar avsted tidlig neste morgen! Optimistisk til at våren er i komminga, valgte jeg å dra helt opp til Øvre Birtedalen (som er et godt stykke inn i landet). Innover mot leirplassen fikk jeg meg en stor overraskelse som gjorde at tidsskjemaet sprakk kraftig! MYE SNØ!

Les innlegget her!

p1070475.jpg.8918054c25bf9587b016dc10dce95796.jpg   

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter adskillige dager på tur, er det ikke rart at man føler seg sliten etterhvert. Men på denne dagen, følte jeg at kreftene hadde kommet tilbake. Det gjorde at jeg gikk vesentlig lengre enn det jeg hadde tenkt, men belønningen ble en fantastisk flott vandring opp langs en rygg med tiltagende økende utsikt.

GR1_Day39_08_View_from_Pla_de_les_Guardi

Utsikt fra Pla de les Guardies.

GR1 Sendero Historico dag 39, fra Massanés til Cambrils: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/massanes-cambrils.html

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den førtiende dagen på vandringen ble en fin, men ikke like spennende dag på turen, selv om jeg aner at det var fordi jeg merket gårsdagens lange dag at jeg ikke var like fornøyd som jeg burde. Vandringen bød på nok en ruin av en borg, noen gedigne fuglebur og vandring under klipper. Og endte opp i en hyggelig småby med en fin gammelby.

GR1_Day40_04_Castell_de_Oden.jpg

Castell d'Oden.

GR1 Sendero Historic dag 40, fra Cambrils til Sant Llorenç de Morunys: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/cambrils-sant-llorenc-de-morunys.html

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du tenkt å få Finnskogleden eller har du lyst å vite litt mer om denne turen? Vi har skrevet litt om vår erfaring fra turen, og noen tips for å gjøre turen litt enklere 🙂 Det er en tur som vi kan anbefale til andre, både de med turerfaring og uten så mye erfaring. 

https://grensedager.wordpress.com/2017/05/22/vil-du-ga-finnskogleden/

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dag 41 var en opptur i forhold til dag 40 (som jo egentlig ikke var ille). En tredelt dag, hvor første delen besto av en klatring opp til noen klipper med god utsikt, så en påfølgende vandring på vei, men som ikke var så veldig ille, den tredje og siste delen av dagen gikk gjennom en avsidesliggende dal hvor noen i gamle dager fant det for godt å bygge ett nydelig kloster, men som nå bare kirken står igjen av. Kirken er nå et nasjonalmonument, Sant Pere de Graudescales.

GR1_Day41_08_Thin_ridge_above_Graudescal

Stående på en tynn klipperygg, seende ned på Sant Pere de Graudescales.

GR1 Sendero Historico dag 41, fra  Sant Llorenç de Morunys til Sant Lleïr de la Vall d'Ora: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/sant-llorenc-de-morunys-sant-lleir-de.html

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er bloggen min oppdatert med del 1 av havhenget denne uken. Du finner innlegget HER. Inspirert av Bjarne hadde jeg med meg ostesmørbrød på tur, ble ganske perfekt på bålet, kveldsmat som smakte. Nå var ikke pølser alternativet da, men en halvspist havregrøt. (Merkelig hvordan hver munnfull bare vokser og vokser i munnen.) Anyhow, det ble regn men vi satt fint under tarp, uten å bli iskald! Da er det omsider blitt reell vår her. Ja, nesten sommer jo.

P5250054.jpg

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.