Gå til innhold
  • Bli medlem

"Jeg har oppdatert bloggen min" - tråden


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

En av problemene med GR1 Sendero Historico er veimerkingen, den er stort sett, ...stort sett..., grei nok, men innimellom, så er den totalt fraværende. Som på den 33 dagen hvor jeg hadde planlagt å gå de rundt 20 kilometerne til Lascuarre for så å gå videre for å finne meg et sted å telte. Når jeg kom til Lascuarre hadde jeg gått så mye feil at jeg hadde mistet all motivasjon til å fortsette videre, da hadde jeg gått over 30km. Dagens vandring var og lite spennende, heldigvis kan en kanskje si, men kvelden i Lascuarre ble ihvertfall trivelig.

GR1_Day33_01_Basilica_de_la_Virgen_de_la

Basilica de la Virgen de la Peña.

GR1 Sendero Historico dag 33, fra Graus til Lascuarre: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/graus-lascuarre.html.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kombinasjonen av veldig dårlig vær og veldig dårlig veimerking, samt at jeg følte meg litt sliten, gjorde at den 34. dagen ble en kortere dag enn vanlig. Jeg valgte å ikke gå hele den lange og harde veien til Puente de Montañana og istedet gå en kortere dag. Høydepunktet var det polygonale tårnet i Luzás, et tårn som ga meg vibber til tårnene i Rosens Navn.

GR1_Day34_05_Castillo_de_Luzas.jpg

GR1 Sendero Historico dag 34, fra Lascuarre til Castigaleu: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/lascuarre-castigaleu.html.

Endret av TarjeiSkrede
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som forumets representant for lavterskelturer, her er et par av de siste bloggpostene mine:

"Visst fanden skal der skytes!" - på tur til Oscarsborg festning

Dragene kommer - kveldstur til Svartvannskollen

Danse med bålet - vi tester ut den nybygde gapahuken til skolen

Huringer på glattisen - fantastiske isforhold i Hurummarka

Eventyrhytta - vi overnattet på DNT-hytte i Bærumsmarka

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag våknet jeg god og døsig etter en herlig natt i fjellheimen men fikk fort tempo i kroppen da jeg så fjella badet i morrasol. Ikke lett å finne en sky på himmelen i dag – Denne dagen måtte bare utnyttes max! Les innlegget fra turen/andre dagen her!

P1070355.thumb.JPG.466fe0beaebc02ab335b3959a33668ff.JPG

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kort historie om en kort tur jeg gjorde om ettermiddagen etter vandringen fra Lascuarre til Castigaleu. Rundt 2km utenfor Lascuarre ligger restene av et gammelt vakttårn som Maurerne bygde på 16. tallet, Torre de los Moros. Turen var omtrent en sammenhengende dusj fra start til slutt, men heldigvis så var det et lettere opphold akkurat når jeg var ved tårnet.

GR1_Day34_12_A_Moorish_tower.jpg

GR1 Sendero Historico, dag 34: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/torre-de-los-moros.html.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en slapp hyttedag med en god bok, kriblet kroppen etter å bevege seg, jeg var råklar til ny topptur. Denne toppen hadde utsikt både innover Sunnmørsalpene og utover havet mot Ålesund. Sjekk ut bilder av flott utsikt og les innlegget her!

DSC_3076.thumb.jpg.77996c603d70d6c11792031018f85f2d.jpg

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mørkt, dystert, vått og surt, det var hva været hadde lagt i vente for meg på vandringen til Puente de Montañana. Jeg har hatt dårlig vær tidligere på turen, men så mørkt som det var på denne dagen hadde det ikke vært. Idet det verste været satte inn underveis ble jeg forglemt av veimerkene og ting så ikke lyst ut. Når jeg til slutt kunne gå inn dørene til Hostal Isidro i Puente de Montañana og kjenne varmen kaste ut kulden og omsluke kroppen min, kunne jeg se tilbake på en spennende og tøff tur. Jeg nådde i tillegg en ny milepæl i løpet av denne dagen, da hadde jeg gått over 1000km.

GR1_Day35_10_Montanana.jpg

Montañana.

GR1 Sendero Historico dag 35: Castigaleu - Puente de Montañana: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/castigaleu-puente-de-montanana.html

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er jeg etter mange timer med redigering endelig ferdig med videoen fra første del av påsketuren i Sunnmørsalpene. Det vil komme et par videoer til fra uken i Sunnmørsalpene. Jeg anbefaler å ta en titt på videoen under og abonner gjerne på den nylige opprettede kanalen min (det setter jeg stor pris på:) 

Sunnmørsalpene Part 1:

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Årets påsketur, ingenting er som påsketur. Værmeldingen var ikke helt på vår side, men vi dro ut til Røst likevel. Kajakkene var med, men kanskje ville det bli lite padling - været bestemmer. Turen ut ble i hvert fall fin, og skjærtorsdag startet med egentlig ganske spektakulært bygevær. Vi satte ut, nokså spente på hvordan og hvor dette skulle gå. Del 1 av påsketuren er nå i bloggen HER.

P4130042.jpg

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskefeberen har begynt å feste seg alvor, så oftere enn jeg vil innrømme sitter jeg plutselig i bilen. Jeg har knapt fått med meg at jeg pakket sekken, og fant frem fiskestengene. Slukstang og fluestang. Slik var det i dag også.

Noe fisk å skrive om ble det ikke, så i stedet gravde jeg meg ned i arkivet og fant tilbake til 14 fiskehistorier. (Advarsel: Stor fare for en overdose fisk om du leser alle...)

20160815-IMG_52481.jpg

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er et jubileumsår for meg i år, det er 10 år siden siden min første tur i Femundsmarka. Derfor har jeg nå lagt ut en beskrivelse fra en tur i 2009. En tur som skulle by på den største ørreten jeg noensinne har fått, den dro vekta ned til 3,1 kg. Husker jeg brukte rundt 15 nervepirrende minutter på å trøtte den ut. Følelsen da jeg klemte pekefinger og tommel i gjellene på den og løftet den opp i kanoen husker jeg som det var i går :)

IMG_0016.thumb.JPG.d4ec9a119eeb5dc3d59ead2d49ea208a.JPG

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har satt sammen en video av de beste klippene fra årets tur i Sunnmørsalpene. Videoen er i 4K, men du må ha en skjerm som tar 4K for å kunne se den i max oppløsning.    

Jeg anbefaler å ta en titt på videoen under, abonner gjerne på kanalen (Norwegian Adventures):

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Del 2 av påsketuren er nå kommet i bloggen HER. En noe ambisiøs start på overnattingspadlesesongen, men ikke så ambisiøst at ikke planer kunne endres etter vær og værvarsel. Virkelig en flott tur, selv om værgudene var litt i det køddne humøret.

P4130107.jpg

 

Sist torsdag ble det en drøy mils tur også direkte etter jobb, herlig at det er blitt den tiden nå. Bilder finner du HER i bloggen. Vi tok med oss en blanksekk hver for strandrydding, den fikk vi så absolutt bruk for. Trasig å se hvor mye dritt som ligger rundt i fjæra, men godt å kunne gjøre LITT i hvert fall.

P4270043.jpg

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne dagen var en av de mest fantastiske opplevelsene på turen, når GR1 gikk gjennom Congost de Mont-Rebei. Dette er en kløft som går mellom Montsec d'Ares og Montsec de l'Estall, hvor det bare er tyve meter mellom klippeveggene på det smaleste, som man går gjennom på en rute hugget ut i klippeveggene. Området rundt hadde også mer å by på, som en hengende trapp som går loddrett opp en klippevegg.

GR1_Day36_06_Suspended_wooden_path.jpg

"På den andre siden av dalen kan jeg se en fantastisk konstruksjon, opp en loddrett klippevegg er det oppført en trapp av tre som praktisk talt henger i ‘løse luften’ ut fra klippen."

GR1 Sendero Historico, dag 36, fra Puente de Montañana til Àger: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/puente-de-montanana-ager.html.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.