Gå til innhold
dede

Turer i Sandnes (og litt rundtomkring)

Anbefalte innlegg

Sandnes er min favorittkommune der mesteparten av fritiden tilbringes (hesten min bor også der..). Hadde det ikke vært for jobb i stavanger og gangavstand til jobb hadde jeg gjerne flyttet.. Legger som egen tråd. Håper å legge inn flere men fritt frem for andre å fylle på og dele ideer.

trodde jeg visste om de fleste turene men fant en ny tur i årets 10 på topp i sandnes.

grimslifjellet;

 

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Endelig prøvetur etter nok en runde med krystallsyke. Ikke helt i slag enda men kom meg opp via grindavatn mot storaberget. Startet seint og laang kaffepause så droppet selve toppen. Godt å være på tur uansett!

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kan ikke krangle med deg der. Bor i Stavanger selv også, men Sandnes er kommunen der jeg nyter naturen. Men så bor jeg så nær kummunegrensen på Forus , at jeg egentlig ikke klarer å se noe skille mellom disse to byene...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har vært dårlig å legge inn turer her.. I dag har jeg vært i melsheia, der en kan gå og gå på turveier. Får ikke helt villmarksfølelsen men en liten avstikker til nonsberget ble det og en kan vase rundt på masse stier om en vil men ikke idag. Jegtok lite bilder - bortsett fra den første delen gjennom arboreet (som jo var grunnen til at jeg valgte denne turen). Slår meg at bildene passerkanskje bedre i et hageforum, men legger de ut siden de er utrolig fine uansett (og er jo i sandnes så passer med tittel på tråden😊)

Er en tur jeg kun går en gang i året og alltid i mai av åpenbare grunner

 

IMG_1105.JPG

IMG_1107.JPG

IMG_1113.JPG

IMG_1111.JPG

IMG_1115.JPG

IMG_1117.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Glemte å ta bilder igår.. men var på Sulken i Sandnes. Veldig fin og variert tur med både skog og beitemark og fjell og for mine vonde knær var den passe lang😊

IMG_1120.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Forsand er jo snart Sandnes?

skulle til forsand og se på ridestevne nå i helga og ville kombinere med tur. Alle skryter av røssdalen med telt så fant ut det måtte være bra kombinasjon siden hestetitting var hovedmålet.

ankom parkeringen til røssdalen (fin kjøretur inn der - har vært mye på forsand men ante ikke at det bor så mye folk innover her) lørdag i 5-tiden. 18 biler! Kunne jo selvsagt være noen på dagstur..? Men sa jeg kom inn på sletta var det 20 telt der.  Mye barnefamilier og grill/bålrøyk lå tykk.. jeg fortsatte litt til og fant en fin plass ved elva noen 100m lengre inn. Yr hadde vært ganske ustadig men både fredag og lørdag morgen sa de minimalt med nedbør.. yeah.. fikk opp teltet ganske flatt( ikke like flatt der som på 'sletta' der alle andre bodde) og drakk kaffe før en liten tur. Så pils og middag før jeg plutselig måtte komme meg under tak.. først byger men de kom tettere og tettere og morgenen var det 'pissregn'. Heldigvis kort tur 45 min (med veldig glatte steiner langs ura så gikk fryktelig sakte) til bilen. Regnet fortsatte så droppet ridestevne søndag og dro hjem for å impregnere regntøyet..

fin tur men nå har jeg vært der.. for kort til å være ordentlig tur og frister ikke å bakse i ura for å komme videre innover.

 

IMG_1138.JPG

IMG_1140.JPG

IMG_1143.JPG

IMG_1146.JPG

Endret av dede

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Røssdalen er nok blitt noe slitt etterhvert. Sist jeg var der , i fjor sommer med barnebarn og sønnen min , var det en gjeng som hadde fest der oppe, Med medbrakt musikkanlegg , stoler og masse gassbokser som de moret seg med å kaste på bålet inn i mellom. Etter at de hadde holdt på hele kvelden med dette , var det en av småbarn mødrene i ett av teltene som spurte dem om de kunne slutte med dette. Ungene ble redde. Følte meg feig da fordi jeg ikke sa noe, men bare irriterte meg. I mine øyne er Røssdalen blittt en campingplass , men uten noen form for ordensregler. For meg er den bare blitt ett sted jeg går fort i gjennom på vei en til en annen plass

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har aldri opplevd så tett tåke som i rogaland idag. I lavlandet..

hadde en tanke på at det vill være lurt å komme seg litt opp i høyden. Og det var det. Turen gikk til storaberget. Tok den raskeste veien opp men rundturen nedover (ville ikke gått via grindavannet om tåke over grastofjellet men var jo strålende sol der og). Skikkelig novembersøndagsbonus etter en høst med mye regn.

 

469189F3-09BE-43E9-B148-92412CD4B378.jpeg

36ADB866-5735-416A-8B9D-D34D16CB712B.jpeg

50A669AA-2465-442D-9F8B-D78E1F133EB5.jpeg

D068A786-AF77-49BE-B613-7ABED46BE289.jpeg

02632C17-941C-4F90-A8F4-68278E44DFD0.jpeg

AA55AD21-62D2-4124-AB30-EC91018D41D4.jpeg

Endret av dede

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.