Gå til innhold
danielsn

Fotografering av landskap og lunde i Mosknes / Værøy / Røst

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg sitter i skrivende stund på toget mot Trondheim / Bodø for å reise ut til Lofoten i morgen. Planen er å fotografere landskapsbilder og lundefugl.

Hittil har jeg har funnet ut av at jeg vil satse på en tur til Reinebringen og Bunesstranda/Helvetestinden.

I tillegg har jeg en tanke om å reise til Værøy for å ta bilde av Lunde, men ser at store deler av Måstadfjellet er naturreservat og stengt for ferdsel i en mnd til. Vet noen om det finnes muligheter på Værøy for å fotografere lundefugl nå, eller bør jeg satse på å reise et annet sted? Eventuelt hvor?

Ser at det er en del fuglefjell nede på Røst, men at man er avhengig av båt for å komme seg ut dit og ser for meg at det kan bli litt vanskelig å få til.

Om noen har noen fler idéer til hva jeg kan ta meg til der ute, så vil jeg gjerne høre. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva mener du med vansklig å få til ang. Røst, går rutebåt daglig til Røst fra Moskenes vel? Ang. Lundefugl er jeg temmelig blank. Men steder å dra for å fotografere landskap så kan jeg nevne itillegg til Bunes og Helvetstinden, de to andre strendene i samme katogori: Kvalvika og Horseid med tilknyttede topper som Ryten og Branntuva/Markan. Og en tur til Munken skal være en flott tur med garantert bra fotograferingspotensiale, som hele Lofoten. Er mange andre flotte plasser i Lofoten, er bare å dra frem kartet og finne noen gode turer opp på toppene :) Skal til Lofoten selv i slutten Juli med kamera og fjellsko, gleder meg til det. God tur og lykke til :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
20 hours ago, danielsn said:

Ser at det er en del fuglefjell nede på Røst, men at man er avhengig av båt for å komme seg ut dit og ser for meg at det kan bli litt vanskelig å få til.

 

Det stemmer at du må i båt for å komme til fuglefjellene utenfor selve Røstlandet, men det er neppe noe problem å få noen til å skysse deg utover og hente deg til avtalt tid.
"Alle" på Røst har båt... :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Trodde det var Lovund som var stedet hvis man ville se Lundefugl. "Lundekommardagen" i april en gang (?). Ble i hvert fall lurt til å tro det da jeg var der for et par år siden:L1021308.jpg

Men uansett. Har bodd på Reine i ett år, og gått det meste som gåes kan i Moskenes. Jeg synes turen fra Vindstad i Kjerkefjorden over til Hermannsdalen er spesielt fin. Og ganske lettgått. Lurt å ta båten inn fjorden fra Reine. Som du allerede har planlagt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av jannicke14
   Hei!
   Vi er to jenter fra trøndelag på 20 og 22 år pluss en firbent venn (Alaska husky ved navn Theodor) som til neste år (sommeren 2019) skal 4 uker på ferie nordover med Lofoten som mål for turen før vi vender snuten hjem til Trondheim igjen. Vi er begge veldig glade i å være ute (skal nevnes at ingen av oss har vært på tur i 4 uker før..), men vi regnes som å være nybegynnere enda og håper at kanskje rutinerte folk kan hjelpe oss litt.
   Fra Trondheim til Lofoten har vi tenkt til å kjøre bil, men på turen dit er det sikkert mange toppturer og fine villmarksområder som er verdt et besøk. Vi har tenkt på Børgefjell og kanskje Saltfjellet-svartisen nasjonalpark. Er dette plasser dere vil anbefale oss og utforske på veien nordover?
   Vi skal bo i telt hele turen og har tenkt til å gjennomføre både toppturer/dagsturer og turer der vi setter ifra oss bilen og går i flere dager med overnatting. Det finnes jo mange forum og nettsider man kan finne nyttig info nå til dags, men vi lurer på om noen har erfaring med overnatting i telt i regnvær. Hvordan «overlever» man i verste fall 4 uker med regn? Hvordan får man tørket ting? Hvordan har dere gjort det på tidligere ekspedisjoner? Er det lov å tenne bål om sommeren slik at man får tørket klær osv på den måten eller skal man ha primus inne i teltet? Er det lurt med ull eller syntetiske klær? Er det noe spesielt utstyr som dere vil anbefale oss å ha med på sommeren som kanskje ikke er like relevant på vinteren?
   Vi er jenter som elsker elsker å være ute, men som dessverre er det litt for sjeldent. Denne turen har vi bestemt oss for å gjøre for en god stund siden og håper at noen av dere vil svare på dette innlegget.
  • Av UTE avdelingen
   Bli med på en liten Lofottur. Her vil vi gjerne komme igjen!
  • Av Joar000
   Noen som vet om noen fine fjelltopper på Mosknesøya i Lofoten der det er fint å ligge i telt på toppen eller nærme toppen?😊 Ikke alt for vanskelig topp, men med fin utsikt. ⛰
  • Av Karbonfilt
   Hei, 
    
   Jeg vurderer å gå til innkjøp av et Helsport Lofoten Pro 3 Camp. Teltet er tenkt brukt som tomannstelt i alle sesonger. Jeg bor på vestlandet og liker tanken på å kunne ha litt utsikt selv om det regner, noe det jo gjør hele tiden:p Jeg syns det virker som et flott telt og er så vidt jeg kan se et Fjellheimen Pro Camp, som det virker som folk er godt fornøyd med,  med en ekstra åpning i enden. Det eneste jeg er litt bekymret for er vekten som er oppgitt som 3.4 kilo på helsport sine sider. Jeg kommer til å bruke det litt på vinteren med pulk, men mest i sekken. Er det for tungt for lengre turer tenker dere? Utstyret mitt ellers er ikke alt for galt vektmessig og tror jeg kommer opp i  en basevekt på ca 11 kilo med dette teltet (gitt at jeg bærer hele sulamitten, noe som antakelig ikke blir aktuelt med mindre jeg gjør turkameraten veldig misfornøyd med tilværelsen:) Setter stor pris på innspill om teltet generelt og vekten spesielt:) 
  • Av PascalS1988
   Hei alle sammen,
   Jeg planlegger litt forskjellige turer Norge rundt om sommeren. Én av dem er en sykkeltur over Lofoten / Vesterålen / Senja.
   Helst skal jeg leie sykkel i Bodø, ta ferjen til Moskenes og sykle til Tromsø via Melbu, Stø, Sortland, Andenes, Mefjordvær, Brensholmen og Kaldfjord.
   Er her noen som har gått denne turen eller har noen interessante strekninger som jeg muligens bør gå?
   Er det faktisk mulig å leie en sykkel i Bodø og levere den tilbake i Tromsø?
   Jeg har selv tenkt å sove i telt og målet mitt er å gjøre det i 2 kanskje 2,5 uke.
   Er det nok med teltplasser (fricamping) eller skal jeg helst overnatte på camping?
    
   Mvh
   Pascal
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.