Gå til innhold
danielsn

Fotografering av landskap og lunde i Mosknes / Værøy / Røst

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg sitter i skrivende stund på toget mot Trondheim / Bodø for å reise ut til Lofoten i morgen. Planen er å fotografere landskapsbilder og lundefugl.

Hittil har jeg har funnet ut av at jeg vil satse på en tur til Reinebringen og Bunesstranda/Helvetestinden.

I tillegg har jeg en tanke om å reise til Værøy for å ta bilde av Lunde, men ser at store deler av Måstadfjellet er naturreservat og stengt for ferdsel i en mnd til. Vet noen om det finnes muligheter på Værøy for å fotografere lundefugl nå, eller bør jeg satse på å reise et annet sted? Eventuelt hvor?

Ser at det er en del fuglefjell nede på Røst, men at man er avhengig av båt for å komme seg ut dit og ser for meg at det kan bli litt vanskelig å få til.

Om noen har noen fler idéer til hva jeg kan ta meg til der ute, så vil jeg gjerne høre. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hva mener du med vansklig å få til ang. Røst, går rutebåt daglig til Røst fra Moskenes vel? Ang. Lundefugl er jeg temmelig blank. Men steder å dra for å fotografere landskap så kan jeg nevne itillegg til Bunes og Helvetstinden, de to andre strendene i samme katogori: Kvalvika og Horseid med tilknyttede topper som Ryten og Branntuva/Markan. Og en tur til Munken skal være en flott tur med garantert bra fotograferingspotensiale, som hele Lofoten. Er mange andre flotte plasser i Lofoten, er bare å dra frem kartet og finne noen gode turer opp på toppene :) Skal til Lofoten selv i slutten Juli med kamera og fjellsko, gleder meg til det. God tur og lykke til :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
20 hours ago, danielsn said:

Ser at det er en del fuglefjell nede på Røst, men at man er avhengig av båt for å komme seg ut dit og ser for meg at det kan bli litt vanskelig å få til.

 

Det stemmer at du må i båt for å komme til fuglefjellene utenfor selve Røstlandet, men det er neppe noe problem å få noen til å skysse deg utover og hente deg til avtalt tid.
"Alle" på Røst har båt... :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Trodde det var Lovund som var stedet hvis man ville se Lundefugl. "Lundekommardagen" i april en gang (?). Ble i hvert fall lurt til å tro det da jeg var der for et par år siden:L1021308.jpg

Men uansett. Har bodd på Reine i ett år, og gått det meste som gåes kan i Moskenes. Jeg synes turen fra Vindstad i Kjerkefjorden over til Hermannsdalen er spesielt fin. Og ganske lettgått. Lurt å ta båten inn fjorden fra Reine. Som du allerede har planlagt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av UTE avdelingen
   Bli med på en liten Lofottur. Her vil vi gjerne komme igjen!
  • Av Joar000
   Noen som vet om noen fine fjelltopper på Mosknesøya i Lofoten der det er fint å ligge i telt på toppen eller nærme toppen?😊 Ikke alt for vanskelig topp, men med fin utsikt. ⛰
  • Av Karbonfilt
   Hei, 
    
   Jeg vurderer å gå til innkjøp av et Helsport Lofoten Pro 3 Camp. Teltet er tenkt brukt som tomannstelt i alle sesonger. Jeg bor på vestlandet og liker tanken på å kunne ha litt utsikt selv om det regner, noe det jo gjør hele tiden:p Jeg syns det virker som et flott telt og er så vidt jeg kan se et Fjellheimen Pro Camp, som det virker som folk er godt fornøyd med,  med en ekstra åpning i enden. Det eneste jeg er litt bekymret for er vekten som er oppgitt som 3.4 kilo på helsport sine sider. Jeg kommer til å bruke det litt på vinteren med pulk, men mest i sekken. Er det for tungt for lengre turer tenker dere? Utstyret mitt ellers er ikke alt for galt vektmessig og tror jeg kommer opp i  en basevekt på ca 11 kilo med dette teltet (gitt at jeg bærer hele sulamitten, noe som antakelig ikke blir aktuelt med mindre jeg gjør turkameraten veldig misfornøyd med tilværelsen:) Setter stor pris på innspill om teltet generelt og vekten spesielt:) 
  • Av PascalS1988
   Hei alle sammen,
   Jeg planlegger litt forskjellige turer Norge rundt om sommeren. Én av dem er en sykkeltur over Lofoten / Vesterålen / Senja.
   Helst skal jeg leie sykkel i Bodø, ta ferjen til Moskenes og sykle til Tromsø via Melbu, Stø, Sortland, Andenes, Mefjordvær, Brensholmen og Kaldfjord.
   Er her noen som har gått denne turen eller har noen interessante strekninger som jeg muligens bør gå?
   Er det faktisk mulig å leie en sykkel i Bodø og levere den tilbake i Tromsø?
   Jeg har selv tenkt å sove i telt og målet mitt er å gjøre det i 2 kanskje 2,5 uke.
   Er det nok med teltplasser (fricamping) eller skal jeg helst overnatte på camping?
    
   Mvh
   Pascal
  • Av Rismyhr
   Det er en stund siden jeg har lagt ut en lang tur film men nå er tiden inne for å dele en ny film med dere her inne på Fjellforum. Tidligere i November spådde yr.no usedvanlig godt vær over en 4 dagers periode og det ble rett og slett for fristende. Dette måtte jeg utnytte meg av og satt kursen mot Justadtind. Håper dere liker filmen!
   Ps: Det er to grunner til at tittelen på filmen er på engelsk, først og fremst fordi jeg med tiden håper på å kunne legge på engelske undertekster slik at filmen når ut til flere. Også syntes jeg rett og slett at det høres flottere ut på engelsk😃
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.