Gå til innhold
ost

Turtips Forsand/Sandnes

Anbefalte innlegg

Hei godtfolk, og særlig dere i Rogaland. For ca 10 år siden bodde madammen og jeg en kort stund i Sandnes, med jobb på Nærbø og i Forsand. Dessverre var vi ikke særlig flinke til å utnytte turterrenget i den perioden. I sommer har vi tenkt oss på en roadtrip via Kristiansand og opp til Jæren for å besøke gamle trakter og se oss litt om. I den sammenheng er jeg på jakt etter følgende: 

- campingplass i området Brusand-Ålgård-Strand som er velfungerende for små hytter/telt og småbarn

- forslag på dagstur og teltplass i Forsand tilpasset barnefamilie (fem, syv og ni årige barn). Jeg mener å huske at Rossadalen (?) i sin tid ble anbefalt, men jeg fikk ikke utforsket dette selv. 

Det er fullt mulig at jeg lander på Prekestolen som tur, men jeg må ha et mindre luftig og rolige alternativ da sønnen min på ni har Asperger og er avhengig av ikke for mye påvirkning fra alt mulig rundt seg. 

Vi skal uansett på jærstrendene, kanskje gå til steinkjerringa, en tur innom Sandnes og kanskje Landa (eller hva det nå heter, mener det var et slikt vikingested i Forsand). 

På forhånd takk

ost

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Røssdalen er et bra sted å telte med barn. I helgene kan det bli vel mange, men ellers er det greit. (Det er dass og bålplasser-)

Røssdalen ligger i Fossan kommune og i nærheten av både prekestolen og Landa. Tur til Prekestolen er ikke luftig - unntatt helt ute på selve platået, men det er til gjengjeld ganske stort. Til Prekestolen går du i selskap med mange andre - som i et 17. mai tog egentlig...

Jærstrendene er en opplevelse, kjør til Borestranden  f. eks, mye mindre folk enn på Sola og Ølberg.

Turen til steinkjerringå (fra Holmavatn) går på opparbeidet sti, og det er ofte mye folk. Fra Samme sted (Holmavatn) går det også sti mot Synesvarden - ikke så mye folk, og er sti fra Synesvarden til Steinkjerringa og tilbake til bilen. (3-4 timer i "familietempo")

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.