Gå til innhold
  • Bli medlem

Saft på tur


borgern

Anbefalte innlegg

18 hours ago, Gittiamo said:

Hysteri ja :P jeg har et ganske kontrollert inntak av kalorier i forhold til aktivitet, samt høy forbrenningen. Så er jeg på tur trenger jeg ekte sukker :) (elsker gode unnskyldninger gjør jeg også) 

Jeg har det helt motsatt; ukontrollert inntak og lav forbrenning. Dårlig kombo.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mye av disse moderne safttypene er så fulle av kjemikalier at de nesten blir selvlysende. Jeg drikker ingen ting som er sukkerfritt siden smaken av de fleste alternativene til sukker henger igjen i munnen i timevis. Hvor helsefarlige slike lettprodukter er vet jeg ikke, men hvis vi ser på historien så er det mye av både mat og andre nytelsesmidler som ikke var farlige før, men som er blitt farlige nå i nyere tid. En gang solgte de faktisk sigaretter for idrettsfolk. De som er gamle nok husker sikkert også et legemiddel som hette Thalidomid. Ingen bivirkninger registrert på rotter, men det viste seg at gravide mennesker som spiste dette mot morgenkvalme fikk unger uten, eller med deformerte armer og bein. 

Jeg har også saft med på tur, men jeg kjøper bare saft og syltetøy fra Hervik. http://hervik.com/produkt De bruker ikke konserveringsmidler eller andre kunstige tilsetningsstoffer. 

Jeg husker en reklame, jeg tror det var for FUN LIGHT, hvor det var en veps som surret rundt noen produkter. Den var helt uinteressert i Funn light og dette skulle vise at det ikke var sukker i varene. Men hva de bruker i stedet for sukker vet jeg ikke. Jeg vet bare at hvis ikke en gang en veps er interessert så skal i hvert fall ikke jeg ha det.

Jeg kunne skrevet mye om dagens kosthold i forhold til kosten for 50 - 100 år siden, og dagens sykdommer, allergi og matintoleranse i forhold til for 50 - 100 år siden, men det får vente til en annen diskusjon.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjør gjerne på @REs det er et interessant emne. Jeg personlig drikker kun vann, kaffe og alkohol. Og en sjelden gang drikke med smak. Og da vil jeg at den skal være så naturlig som mulig. Og det er da også en grunn for at jeg drikker vann med smak. Da trenger jeg faktisk sukkeret. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Når jeg er på tur bruker jeg og ha med meg Tech Nutrition FRES.

Fres er brustabletter man blander med vann. Det tar liten plass i sekken. 

Smaker guarana og har høyt koffein innhold så det gir en bust når man går. og i tillegg synes jeg det smaker veldig godt :-D

fres.jpg

Endret av NjålBF
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Vi fikk smake på den saften på Rondanetreffet da Elisabethsk hadde den med seg. Knallgod saft som helt sikkert blir å finne i våre sekker på turene fremover. :)

For å slenge inn en mening om kunstig vs sukker: vi vet jo nå at sukker er svært skadelig, mens kunstig strides de lærde om. Det finnes også et hav av varianter av kunstige midler, og alle er neppe like ille. Dessuten - det finnes ikke noe som heter kunstig, fordi absolutt alt er laget av kjemikalier. Alt! Kjemikalifritt fins ikke! :) Sitert Sunniva Rose.

For de som likevel vil skille mellom kunstig/naturlig, sjekk ut stevia...vi bruker stevia mye fordi
1. den høyner ikke blodsukkeret slik sukker gjør
2. den skader ikke tennene
3. den smaker ikke så søtt som sukker, og bedre enn andre søtningsmidler
4. bare pakkvolumet burde få lettvekterne til å kaste seg på, for å søte en kopp te trengs under 1 gram..til sammenligning veier 1 ts sukker 20 gram.

 
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, Imp skrev:

Vi fikk smake på den saften på Rondanetreffet da Elisabethsk hadde den med seg. Knallgod saft som helt sikkert blir å finne i våre sekker på turene fremover. :)

For å slenge inn en mening om kunstig vs sukker: vi vet jo nå at sukker er svært skadelig, mens kunstig strides de lærde om. Det finnes også et hav av varianter av kunstige midler, og alle er neppe like ille. Dessuten - det finnes ikke noe som heter kunstig, fordi absolutt alt er laget av kjemikalier. Alt! Kjemikalifritt fins ikke! :) Sitert Sunniva Rose.

For de som likevel vil skille mellom kunstig/naturlig, sjekk ut stevia...vi bruker stevia mye fordi
1. den høyner ikke blodsukkeret slik sukker gjør
2. den skader ikke tennene
3. den smaker ikke så søtt som sukker, og bedre enn andre søtningsmidler
4. bare pakkvolumet burde få lettvekterne til å kaste seg på, for å søte en kopp te trengs under 1 gram..til sammenligning veier 1 ts sukker 20 gram.

 

Å si at sukker er svært skadelig er en voldsom overdrivelse. Overdrevet inntak av sukker er nok ikke sunt. På lik linje med overdrevet inntak av hva som helst. Sukker er derimot en ting det er lett å spise for mye av fordi vi er tilpasset til å søke ut søtt. Det er de fleste dyr. Det gir mye, og rimelig rask, energi. Lever man et sedat liv så er jeg enig at man bør begrense sukkerinntaket så mye som mulig. Er man ute og vandrer med tung sekk så kan søtet drikke være det en trenger for å få i seg nok energi. Det samme gjelder mennesker som er svært aktive til vanlig. Da er det ikke så nøye om man får i seg litt sukker. Det er derimot ikke spesielt sunt å være overvektig. Mekanismene bakom kjenner jeg ikke så godt til så det skal jeg ikke uttale meg om.

Jeg måtte forresten kontrollveie en teskje sukker. Jeg synes det hørtes spinnvilt ut med 20gram. De store teskjeene mine med stå stor topp jeg klarte gav meg i underkant av 7gram.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er en utbredt missforståelse at alt som er naturlig er sunt eller ok å spise. Noen av de sterkeste giftene vi kjenner kommer fra naturen og er helt naturlige stoffer. Det er vel ingen som spiser fluesopp bare fordi den er helt naturlig. 

Angående sukker, så er ikke sukker alltid sukker. Uraffinert sukker er noe annet enn raffinert sukker. Dessverre er det nesten umulig å få kjøpt uraffinert sukker. Brunt sukker er vanligvis vanlig raffinert sukker tilsatt mørk sirup.

Uansett hva man spiser eller ikke spiser. "Det er helse i hver dråpe, og gift i hver liter." Det er overdrivelse som er det farligste. Her i den vestlige verden dør det flere mennesker av for mye mat enn av for lite mat. Både livsstilssykdommer som hjerteinfarkt, diabetes og sykelig overvekt er et resultat av vår enorme velstand. Tannråte var ikke kjent hos mennesket før vi ble bofaste og begynte å dyrke jorda og holde husdyr, men problemet tok helt av da sukkeret kom til Europa. Sukker var dyrt og resultatet ble at rikfolk mistet tennene sine mens vanlige folk ikke hadde dette problemet i like stor grad.

Jeg spiser sukker, men ikke "kunstige" søtstoffer. Stevia og sisselrot er like naturlig som vanlig sukker. Sisselrot har vert brukt i Norge i lange tider, men stevia er vel ganske nytt. Sukker vet vi hva er og hva det gjør med kroppen og derfor erstatter jeg ofte sukker med honning. Honning er 70% sukker, fruktsukker og druesukker, men det er det mest naturlige søtstoffet vi har lett tilgjengelig, så lenge det varer da.

Endret av REs
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.