Gå til innhold
  • Bli medlem

Fleece jakke: forskjell på dyr og billig?


Andysor

Anbefalte innlegg

Jeg har alltid kjøpt mine fleece plagg fra Stormberg, helst på tilbud, da jeg har tenkt at alt uansett er likt.

Er dette sant eller er det noe å hente på å bruke over tusenlappen på et slikt plagg? Har typisk med en veldig tynn fleece genser og en tykk i stedet for dunjakke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har masse fleecejakker, noen billige og noen til bra over tusen. Den billigste er en fra Biltema til 169.-, den har jeg brukt svært mye som arbeidsjakke i mange år, og den har holdt utrolig godt. Gildelåsen fungerer perfekt fortsatt, men stoffet er begynt å bli litt tynnslitt enkelte steder. Stoffet er generelt litt tynnere enn de dyre fleecejakkene, så den varmer neppe så godt som de med tykkere fleece. Det kan forsåvidt være en fordel dersom man er i aktivitet, da kan en tykk jakke fort bli for varm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt flere fleece-jakker, men synes det beste fleece-materialet er Polartec Powerstretch Pro. Og det finnes bare i de litt dyrere jakkene som f.eks  Houdini Power Houdi eller Houdini Power Jacket. http://www.houdinisportswear.com/no/men/fleece-mid-layer 

Norrøna har også Polartec Powerstretch Pro i Falketind-serien (https://www.norrona.com/nb-NO/Products/3430-16/3440/falketind-power-stretch-jacket-m/) og i Lyngen (https://www.norrona.com/nb-NO/Products/3160-15/1125/lyngen-powerstretch-pro-hoodie-m/)

Dette materialet har en fin stretch, og er svært holdbart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt en del fleecejakker. Billige jakker og reklamejakker fra diverse leverandører i byggevarebransjen. Men ingen jeg hatt slår den fantastiske Arcteryx Delta LT jakka (http://www.arcteryx.com/product.aspx?language=EN&gender=Mens&category=Mid_Layer_and_Fleece&model=Delta-LT-Jacket). Utrolig behagelig å ha på. Tørker veldig fort og isolasjonsegenskapene er bra. I tillegg er den også veldig lett. Jakka har blitt mitt favorittplagg, og har vist seg å vært en god investering for meg.  

Endret av Barild
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er de fleste "billigfleecene" mine noen år gamle, og det er de fleste av de dyrere fleecejakkene mine også, men basert på erfaring med disse er min oppfatning at billig fleece har lett for å være klammere en dyrere kvaliteter. Jeg har hatt noen få som har pustet omtrent som en søppelsekk. Da blir mye av poenget med fleece borte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pusteevne er viktig for meg om vinteren hvis det er skikkelig kaldt og jeg må gå med tykk fleece under vindjakke (typisk -15 hvis jeg er i bevegelse), men på sommeren og tidlig høst bruker jeg egentlig mest den varme fleecejakka ute på kvelden rundt bålet eller mens jeg fisker. Jeg blir vanligvis ikke kald nok i bevegelse til å gå i noe mer enn en tynn ulltrøye og vindjakke.

Er Arc'teryx jakka like varm som denne (http://www.stormberg.com/no/folldal-microfleecejakke-hoved.html#17794) jeg har som varmeste plagg i sekken på sommer og tidlighøst i fjellet? Hvis den er det og er lettere kunne den vært nyttig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden jeg kjøpte en Berghaus fleecegenser for sikkert 20 år siden , har jeg oppdaget at det er den som blir brukt mest. Har noen andre også, men som oftest var det Berghausen som ble med på tur. Etter hvert har den blitt så tynnslitt at det nesten var hull noen plasser , men det har vært vanskelig å finne en  god erstatter synes jeg. Fleece jakker vrimler det av, men å finne en brukandes genser har ikke vært lett. Til slutt fant jeg en nettbutikk som solgte Berghaus , og en erstatter er i hus. Allerede er den blitt mye brukt og absolutt den foretrukne genseren. Den er ganske vindtett også. Kostet rett under tusenlappen, så avsindig dyr var den jo ikke...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter at jeg kjøpte Arcteryx Atom har jeg nesten ikke brukt fleecejakker.. Ellers syntes ikke det er så stor forskjell på isolasjonsevnen fra billige til dyre fleecejakker men jeg syntes ofte passform er dårlig på de billigste variantene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.