Gå til innhold
  • Bli medlem

Telttur i de franske alper - regler i forbindelse med telting


Anbefalte innlegg

Vi er 2 barnefamilier som skal på 14 dagers tur i de franske alper i sommer. Vi forsøker å finne noen regler i forbindelse med telting. Det meste jeg finner gjelder egne campingplasser. Er det noen her som vet om det er ok å sette opp telt der man selv ønsker? Og er det egne regler i forbindelse med bålbrenning?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
On 01/05/2016 at 9:03 PM, Lee Sharpe said:

Vi er 2 barnefamilier som skal på 14 dagers tur i de franske alper i sommer. Vi forsøker å finne noen regler i forbindelse med telting. Det meste jeg finner gjelder egne campingplasser. Er det noen her som vet om det er ok å sette opp telt der man selv ønsker? Og er det egne regler i forbindelse med bålbrenning?

Hei, Nei det er ikke okay til å sette telt hvor som helst i Frankrike. Reglene er i tillegg forskjellige fra plass til plass. I de fleste steder er det faktisk ikke lov til å telte. Men...! I noen steder (fjellområder) er de "tolerert"  til å ha en "bivouac". "Bivouac" er vanligvis definert som å sette telt etter solnedgang og å ta av teltet før soloppgang. Heldigvis har vi lengre netter i Frankrike enn i Norge!!! Om du kan lese fransk anbefaler jeg deg til å kikke på dette:

http://www.randonner-malin.com/bivouacs-et-camping-sauvage-en-france/

http://www.parcsnationaux.fr/Decouvrir-Visiter-Partager/Les-dix-parcs-nationaux-francais/Missions/La-reglementation

Dessverre ser jeg ingenting på engelsk...

Om du kan ikke lese Fransk bare si meg litt mer presis hvor tenker du å gå, så skal jeg forsøke å hjelpe deg så godt jeg kan :-).

Endret av hesthov
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 01/05/2016 at 9:03 PM, Lee Sharpe said:

bålbrenning

Om bålbrenning: det er mange steder med bålforbud i Frankrike. Men en gang til er dette forskjellig fra sted til sted. Om du vet hvor skal du kan du spørre på "rådhusene" (mairie). I Sør Frankrike har vi hvert år helt skikkelig ille skogbranner (det er veldig varmt, furuene er ekstremt tørre og brenner veldig fort, skogbrann begynner av og til bare med en sigarett...), så tror jeg at en må forvente at bål er forbudt i sør Frankrike (Maritim Alpene).

Endret av hesthov
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan også spørre/kikke på denne nettsiden som brukes av Franskmenn som går på fjellet:

http://www.camptocamp.org/forums/search.php?search_id=2004265060&title=search

(linken gir søknaden med orden "bivouac").

Men jeg er litt usikker om du får mange svar på engelsk. Franskmenn har ikke noe mot å snakke engelsk, men de fleste som bor i Frankrike bruker aldri (virkelig aldri!) engelsk i hverdagen (alt er dobbelt-tekstet/oversatt og engelskundervisning inneholder mange svake punkter...), så har de glemt engelsk ellet er de skamme til å snakke/skrive så dårlig engelsk. Men vær så snille og ikke vær redde av dette, de fleste Franskmenn har lyst til å hjelpe fjellfolk og turistene, selv med dårlig engelsk :-)  -- og engelsk undervisning i Frankrike forbedres seg!

 

Endret av hesthov
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutes ago, kvitknekt said:

@hesthov har du noen gode sider til utleie av kajakk i frankrike? Sliter med å finne informasjon om dette...

 Burde vi åpen en ny tråd? Jeg er ikke kjent med kajakk i Frankrike. Hvor har du lyst til å padle? Middelhavesjøen? Atlantique? Bretagne?

Kanskje litt inspirasjon her: http://www.blogkayakmer.fr/

Jeg kan godt tenke at det må være fint til å padle langs "Cote de granite rose" i Bretagne...

Her er en forum diskusjon om å padle og leie kajakk i Middelhavesjøen:

http://www.expemag.com/voyage/viewtopic.php?id=967

Kort oppsummering: de sier at man må passe på Mistral (veldig sterk vind typisk fra Middelhavesjøen). De gir disse adresser for å leie kajakk:

http://www.location-bateau-kayak-marseille.fr/kayaks.php

http://www.destination-calanques.fr/

http://www.yakaramer.fr/

 

Endret av hesthov
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Hei @hesthov Takk for gode svar. Dessverre er jeg ingen racer i fransk. Vi har ikke lagt opp ruta helt ennå, men vi flyr til og fra Geneve og foreløpig har vi booket to netter i Samoens. Resten tenkte vi å ta på sparket. Vi ser for oss noen dager i området La Clusaz/Le Grand Bornand for så å bevege oss sakte men sikkert mot Aosta Dalen. Slik jeg forstår det kan vi glemme bål, så vi får ta med oss godt med klær for kveldene. Vi har nok 3-4 telt totalt og hadde sett for oss at vi er på dsamme sted et par netter i slengen om det lar seg gjøre.

Om vi skulle finne hytter tilsvarende ubetjente DNT-hytter hadde det også vært suverent. Men det er kanskje lettere i Sveits? Vi er ganske fleksible, så om du har spesielle områder å anbefale setter jeg pris på det altså.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant akkurat en veldig bra nettside til deg!

- "Refuges" (hytter)

http://www.savoie-mont-blanc.com/en/offre/recherche/mountain-huts-and-gites/8/~~~mountain-hut~~~/%28page%29/1

Om du klikke på "carte" får du se hvor er alle hyttene i området! Mange hytter tillater telt rund hytten, men kanskje best å spørre dem på forhånd (da kan su spørre på fransk: "Est-ce que nous pouvons camper autour du refuge?", og om de skriver "oui" så er det helt fint til å telte)!

- og her under kan du se hvor er campingene. Vi har jo en del campinger på fjellet i Frankrike! Best å velge "aire naturelles" eller "camping à la ferme" som har krav til å ikke tilrettelegge for mye naturen, de har ofte litt mer "enkle infrastrukturer" men du har da mer følelsen til å være i naturen. Om du er heldig får du også kanskje melk rett fra kuene, og god ost som de lager selv...nam nam nam!:

http://www.savoie-mont-blanc.com/offre/recherche/campings/3/~~~camping~~~~/%28page%29/1

- om du har lyst til å bestemme dag på dag, så anbefaler jeg deg dette: kjøp en IGN kart på 1/25 000: da har du indikasjonene om hvor er campingene og hyttene. Så spør til " office de tourisme" en liste til alle de hyttene/campingene med telefonnummer. Så ring du den dagen i dag og spør om de har plass til dere. Campingen kan være helt full på de stedene som er veldig kjente (jeg husker at det ble noen camping hvor de hadde ikke noe plass selv for en liten 2 mannstelt så måtte jeg gå til den neste camping -- en gang måtte je også telte rett foran døren til en tom karavane siden det var så dårlig plass!!).

 Du skal spise veldig god røket skinke i området; "Aoste skinke" er veldig kjent! Og selvfølgelig også veldig god ost...(jeg er sulten bare med å tenke på ostene fra fjellene...:-P)

Endret av hesthov
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.