Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg opplevde i helgen at min primus omnifuel lakk bensin i ventilen med det sorte julsteringshjulet. Jeg antar det må skiftes en pakning her, og at dette ikke er urimelig etter 5 år.

Er dette et utbredt problem for denne primusen?

Skjermbilde primus.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Min lakk en gang gass fra den andre ventila (den spytta plutselig ut en svær flamme fra ventila!) og en annen gang lakk det bensin fra pumpa på en kompis sin Omnifuel. Bensin er hard lut mot pakningene og man må nok påregne å skifte dem ut en gang i blant da. 

Denne typen uforutsigbare lekkasjer er grunnen til at du bør legge bensinen på hylla og heller bruke parafin.... Parafinen er heller ikke like hard mot pakningene. Bra det gikk bra da!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det sitter en o-ring der. Den må smøres med (rikelig med) silikonfett.

Det kan hende smøring er nok, men det er greit å bytte den når du først har det fra hverandre. 

Ikke ha på så mye fett at det blir med inn i brenneren.

 

dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det sitter en liten O-ring på spindelen i denne ventilen og hvis du fyrer med bensin så har bensinen en tendens til å "tørke ut" gummien. Det finnes syntetisk gummi og plasttyper som tåler både UV-stråling og petroleumsdestillater, men jeg tror ikke at Primus benytter sånne spesialprodukter. Jeg vil tippe på at de bruker standard O-ringer og da må du nok regne med at bensin ikke er det beste for disse pakningene.

Jeg tror det ligger en ny pakning som passer i de rep-settene som selges. Vær obs på at O-ringene varierer både i diameter og tykkelse.

CIMG7849.JPG CIMG7853.JPG

 

Endret av REs

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 minutes ago, REs said:

Det finnes syntetisk gummi og plasttyper som tåler både UV-stråling og petroleumsdestillater, men jeg tror ikke at Primus benytter sånne spesialprodukter.

 

Hvor lenge varer disse spesialpakningene i forhold til vanlige, standard O-ringer sånn ca? Har du noen link/navn på noen merker? Hva skal man søke på? Dette kunne jeg absolutt vært interessert i å modifisere primusen min med!

Endret av Øuar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
18 minutter siden, Øuar skrev:

 

Hvor lenge varer disse spesialpakningene i forhold til vanlige, standard O-ringer sånn ca? Har du noen link/navn på noen merker? Hva skal man søke på? Dette kunne jeg absolutt vært interessert i å modifisere primusen min med!

Jeg er ikke sikker på hvor du får kjøpt disse produktene eller hvor lenge de varer, men jeg har brukt en del slike ting i forbindelse med jobb. Alt av slike ting som ble levert ut til plattformene i Nordsjøen skulle tåle både UV-lys og petroleumsdestilater. Vi beskrev bare egenskapene og så var det opp til leverandøren å levere i henhold til våre krav. Alle slike produkter leveres med et materialsertifikat.

Vi brukte en del produkter fra Otto Olsen, og de kan helt sikkert svare på hva du bør bruke hvis du tar en telefon til dem. 

http://www.oo.no/ 

Endret av REs

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av fightingfalcon
   Jeg har lest en del poster på dette forumet om disse to brennerne er litt nysgjerrig på om noen har erfaring med begge.
   Som jeg har forstått så er Dragonfly et klart valg når man skal kokkelere, da denne kan justere intensiteten på flammen. Derimot har denne flere bevegelige deler
   som kan gå i stykker underveis på en tur. XGK EX står frem som ekspedisjonsbrenner nummer 1 og jeg ser folk anbefaler denne over en lav sko. I tillegg har denne kommet bra ut i kullostester.
   Jeg er veldig interessert i en brenner som fungerer uansett, men også kan kokkeleres med (Kanskje et umulig ønske? evt. må ha begge?). Er det noen her som lager mat med XGK?  eller er det bare snøsmelting og koking? Jeg har lest her tidligere at man kan justere intensiteten på XGK ved å pumpe mindre trykk på flaska. Er "simmering" med XGK så omstendig at man heller bør gå for en dragonfly? eller er dragonfly så robust at den kan være det beste av begge? 
    
  • Av dsk
   Det er alltid vanskelig å få tak i deler til noe som ikke er hyllevare i sportsbutikken, så jeg håper vi kan samle noen kilder her.
   Etterhvert vil nok noen av kildene til resevedeler bli borte, men vi har en tråd å lete i.

   Gjennom de siste årene har Finn Hjelmerud solgt deler på finn.no  
   På Ebay dukker det opp og forsvinner selegere, i dag fant jeg denne: https://goo.gl/AB2JSa  med tradisjonelle brennere for parafinprimuser uten innebygget ventil/rensenål.
  • Av friluftspappa87
   To/ett barn aleine med far
    
   Som tittelen sier skal jeg reise en del på telttur med ungene. Har en treåring og en toåring. Treåring har allerede nå under Orange flom varsel på Sørlandet sovet ute i tunnelteltet med meg uten problemer. 
    
   Han hadde da med bamser, boka, lørdagsgodt å fikk styre ting etter hva han ønsket. Fikk bestemme hvor vi gikk, hbor han skulle sove osv å være med å pakke ned tingene, pakke ut, tørke utstyr osv og det var en suksess. 
    
   Jeg merket fortat det ble veldog vanskelig å bære utstyr for to personer (spesielt med barn som trenger litt komflrt) 
    
   Denne turen var jeg heldig og reiste ikke så langt så hadde sykkelvogn, men allikevel var det fullt selv med en liten ryggsekk. 
    
   Hvordan får dere med ungene langt?
    
   Jeg tenker en kraftig bæremeis å spenne fast telt,soveposer,liggeunderlag og en stor vanntett pose på bærmesien.  Så kan guttungen enten gå eller sitte på bærmesien. Så kan jeg  ha en vanntett pose på ca 10lg som kan sitte i bærmesien eller bæres av meg når jeg går. 
    
   Har hatt med ungene mye ut, men aldri på overnatting før nå. Men nå er han bort av basillen. Ogsåså kommer til å være aktiv her.
    
   Mange år siden jeg har vært mye på tur, og utstyret har blitt fantastisk. 
    
   Hva slags primus er trygg å fyre i fortelt for å varme med barn i teltet. Jeg ligger da ved åpningen så han ikke kan komme seg ut uten å vekke meg. 
    
    
   Vi fant tilogmed et magasin med skarp ammunisjon til en AEG H&K på turen. Skal levere det til politiet i morgen
    
   god tur. Hilsen to turglade gutter


  • Av esphojo
   Skal de gamle brennerne lagres med eller uten innhold i tanken?
   Ved jevnlig bruk er det enklest å la de stå med fuel i tanken, men om de blir stående i ubrukt en periode? Evt hvor lenge kan de stå med innhold?
   For min del gjelder det en eldre 111 (parafin) og en 8R (bensin).
   Noen med tanker rundt dette?
  • Av ost
   Som nevnt i primussamletråden fant jeg en Optimus nr. 00 på loppemarked nettopp. Her skal jeg prøve å lage en liten samling av bilder fra pussing, rensing og drift, samt det jeg finner om historiske fakta knyttet til når denne primusen er fra. 
   Først boksen - fin stand, men litt bulker i lokket. Primusen har så løse bein at det er vanskelig å sette den i boksen uten at beina folder seg ut igjen, med det resultat at lokket får bulker når man prøver å trykke det  ned over en metalldel som stikker opp. 

   Selve primusen ser fin ut, sotete og brukt, og parafinen har lekket ut i boksen. 


   I boksen ligger også en pose. Den er gjennomvåt av parafin, og det er vanskelig å lese hva som står på den.

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.