Gå til innhold
-Tine

Bør jeg ta 36 L eller 26 L ryggsekk?

Anbefalte innlegg

Hei :)

 

Jeg har bestemt meg for at jeg vil ha en ospray sirrus sekk.. Men det er litt vanskelig og bestemme seg for 36 L eller 26 L. 

Jeg er ingen erfaren fjellvandrer men har en sekk på 20 L og den synes jeg blir for liten. I første omgang blir det dagsturer på mellom 5-8 timer hvor jeg må ha med mat og drikke samt noe ekstra klær i tilfelle været skulle skifte. 

Holder en 26 L til dette? Eller burde jeg kjøpe en 36 L (må jo ikke stappe den helt full) ? En 36 L vil jeg vel kunne bruke på en helge tur også kanskje? Så da lønner det seg kanskje og kjøpe en litt større så slipper jeg og ha 2.. Hmm... 

Endret av steingrd
Rettet emnetittel

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg hadde gått for 36L

Da kan du bruke den til mye mer. Gjorde nettopp et slikt valg selv, da stod det mellom 32 og 40

Tok 40 så kan jeg bruke den til både dagsturer og et par overnattninger, som du sier, man må jo ikke fylle den opp.

bare være litt streng med seg selv :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 hours ago, -Tine said:

Hei :)
Jeg har bestemt meg for at jeg vil ha en ospray sirrus sekk.. Men det er litt vanskelig og bestemme seg for 36 L eller 26 L.
Jeg er ingen erfaren fjellvandrer men har en sekk på 20 L og den synes jeg blir for liten. I første omgang blir det dagsturer på mellom 5-8 timer hvor jeg må ha med mat og drikke samt noe ekstra klær i tilfelle været skulle skifte. 
Holder en 26 L til dette? Eller burde jeg kjøpe en 36 L (må jo ikke stappe den helt full) ? En 36 L vil jeg vel kunne bruke på en helge tur også kanskje? Så da lønner det seg kanskje og kjøpe en litt større så slipper jeg og ha 2.. Hmm... 

Det kommer an på hvor mye volum klærne dine pakker.
Jeg har akkurat kjøpt en 26 liter som jeg mener er stor nok til å ha med for å gå toppturer eller dagsturer om sommeren.

Har ingen erfaring med Osprey 26 eller 36, men vil tro at 36 blir enklere i drift. Den kan kanskje komprimeres til under 36 liter, mens 26'ern vanskelig kan utvides noe særlig. Om du ikke har vært volum- og vektbevisst da du kjøpte andre ting du tenker å ha med i sekken, vil du nok trives bedre med 36 litern.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synes det er lite å vinne for deg med å gå opp fra den 20 litern du har bare til 26 liter. Jeg hadde valgt 36 liter, den har et mye større bruksområde. For de turene du nevner på 5-8 timer skal du sikkert ha med varmeplagg, regntøy, skift, mat og drikke. Kanskje en liten brenner for å lage varm drikke. Hva med sovepose hvis du skal gå fra hytte til hytte? Tror 26 liter blir altfor lite.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Eller ta osprey tempest på 30 liter.... 

Jeg kjøpte tempestpå 30 liter. Den er litt stor for meg alene på dagstur med mat og Termos og klær/regntøy men er en av og til  2 er det jo greit med plass (og dele på å bære :-)) eneste med den er at lokket er litt mer styrete å åpne med diverse spenner enn størrelsen under som jo bare har glidelås. Men det er jo smakssak. 

Muli jeg hadde kjøpt den minste om jeg skulle valgt igjen..

Endret av dede

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig med de flesta ovan.

Med en 26-liter går helt säkert dagsturerna fint, men 36-litern kan du ha både till dagstur, hytte till hytte och kanske till och med helgtur med tält (om du har utstyr med liten volym).

Det är naturligtvis skillnad på utstyr och utstyr, för den vikt- (och volym-) bevisste går det an att klara sig med 26-litern, men då får du sannsynligvis köpa hela ditt utstyr nytt, det är onödigt för den som inte har ett speciellt intresse för att lätta packningen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Erik Haaland
   Autumn is well on its way in the county and this time I opted for a hike on a mountain area I have never been at before, parking at Gilja and then heading north. A very calm and quiet Sunday afternoon today with neither rain nor wind,  something we do not get too often this time of year around here. Much appreciated :-)   The website UT.no and trail info there suggested this to be a five hour route (without breaks) in very varied terrain and the odd lost path. I therefore decided to download the GPX file to use as guide should I miss those areas that there was no visible trail (as mentioned in the trail info). I highly suggest you do the same.   Suffice to say I was not disappointed hiking along the wonderful small scenic lakes, autumn painting its colors on the trees and underbrush, finally ending up with panorama views of the majestic fjords of Høgsfjord and Frafjord.   I´ll let the pictures do the rest of the talking....   Erik     Beautiful start
    
     Troll (ish)
    
     Looking over at the Frafjordhatten peak
    
     This must be heaven during summer also
    
       Høgsfjord
    
     Lunch tarp setup
  • Av friluftspappa87
   To/ett barn aleine med far
    
   Som tittelen sier skal jeg reise en del på telttur med ungene. Har en treåring og en toåring. Treåring har allerede nå under Orange flom varsel på Sørlandet sovet ute i tunnelteltet med meg uten problemer. 
    
   Han hadde da med bamser, boka, lørdagsgodt å fikk styre ting etter hva han ønsket. Fikk bestemme hvor vi gikk, hbor han skulle sove osv å være med å pakke ned tingene, pakke ut, tørke utstyr osv og det var en suksess. 
    
   Jeg merket fortat det ble veldog vanskelig å bære utstyr for to personer (spesielt med barn som trenger litt komflrt) 
    
   Denne turen var jeg heldig og reiste ikke så langt så hadde sykkelvogn, men allikevel var det fullt selv med en liten ryggsekk. 
    
   Hvordan får dere med ungene langt?
    
   Jeg tenker en kraftig bæremeis å spenne fast telt,soveposer,liggeunderlag og en stor vanntett pose på bærmesien.  Så kan guttungen enten gå eller sitte på bærmesien. Så kan jeg  ha en vanntett pose på ca 10lg som kan sitte i bærmesien eller bæres av meg når jeg går. 
    
   Har hatt med ungene mye ut, men aldri på overnatting før nå. Men nå er han bort av basillen. Ogsåså kommer til å være aktiv her.
    
   Mange år siden jeg har vært mye på tur, og utstyret har blitt fantastisk. 
    
   Hva slags primus er trygg å fyre i fortelt for å varme med barn i teltet. Jeg ligger da ved åpningen så han ikke kan komme seg ut uten å vekke meg. 
    
    
   Vi fant tilogmed et magasin med skarp ammunisjon til en AEG H&K på turen. Skal levere det til politiet i morgen
    
   god tur. Hilsen to turglade gutter


  • Av Memento mori
   Av og til går det ikke helt som planlagt. Men fikk fikset billetter fra Hønefoss og til Finse for en dagstur. Veldig uvant med en dagstur til høyfjellet, men flott vær fristet. Ble mye fine bilder, og vil gjerne dele det med dere. 

   Mye sykler som kan leies på Finse, Jøkulen i bakgrunn.

   Vi fulgte merket løype Nordover for og komme litt opp i høyden.

   Flere former for vern i området

   Finsevann, og rallarveien til høyre

   Ikke en sky, og bare en liten trekk.

   Første hvil, men litt kaffe, og konemor fikk tatt litt bilder for bruk i "Snap"

   På turen inn, må det passeres under et trollgjerde.

   Enkel kryssing av bekk, en stav er greit ved kryssing syns jeg og konemor.

   Forbauset at det var så få i løypa vi gikk. Men det er langt til neste hytte/stopp på denne stien.

   På vei inn i parken. Lett og gå i dette område.

   Vann på 1432 MOH uten navn. Snøen begynner og ligge noen steder. 

   Fint og kjenne litt snø under beina igjen.

   Speider etter et sted vi kan raste.

   Hvis noen lurer på hvor mønstret til Jervenduk kommer fra, så må det være stein fra vidda. 

   Eggemat på tur smaker alltid bra. 

   Litt til kaffen hører også med. 

   Vi er på 1495 MOH og det vaket. Vi var oppi 1540 meter på det høyeste.

   Mange fine teltplasser i område. 


   Alltid klart fint vann, får følelsen av renhet.

   Varmt og være sau, men setter stor pris på at det er dyr som beiter. De holder veksten nede.

   Utsikt langt mot øst. 

   Litt blomster også i høyden

   Sola i mot, så caps og solbriller er kjekt og ha, ikke insekter overhode i høyden.

   Veien tilbake med nedoverbakke går alltid mye raskere enn opp, selv om vi hadde lette sekker.

   Noen lager merking på frihånd, vi som liker å sikte får oss en god latter når du har både skinner og kant for å lage linja riktig/rett

   "Dagens overraskelser" stod NSB for, kjedelig og vente 40 minutter ekstra. På toget var det mange slitne og støle mennesker som hadde vært på tur, enten rallarveien eller fottur. Mange tunge sekker og se. Men dagsturen funket, og frister til gjentagelse.
  • Av Are Mehus
   Hei.
   Da har min fjellreven kajka gått i retur. Ryggen min passet ikke til den.
   Lurer dermed på Osprey Xenith 88 som passet 100%.
   Noen som vet forskjellen mellom ny utgave (2018) og tidligere modell, annet enn at de har fjernet dagstursekk muligheten på den, og den klassiske myke lomma bak på sekken.? Fristende å lete opp gammel versjon da denne ser ut for å ha godbiter som er fjernet på ny utgave.
   Er det gjort andre relevante endringer som taler for at jeg skal kjøpe den nye modellen😳?
   Noen kommentarer til dette mottaes med takk🤔😊👍
  • Av Are Mehus
   Hei, alle sammen.
   Har kjøpt en kajka 85 liter som jeg forsøker å få justert inn rygglengden på , men opplever at det glir, og ikke sitter fast i posisjonen jeg ønsker. Når ryggen er justert, og den ligger på gulvet, så kan jeg bevege det opp og ned etter å ha "låst" det fast? Er det slik det skal være??? Opplever det ikke etter å ha fått på meg sekken, men synes dette er litt rart. Andre sekker har jo bombesikre innstillinger som ikke flytter på seg en mm...Har ikke så mye erfaring med nyere sekker, men er det slik det oppleves for dere med tilsvarende sekk?
   Håper på en oppklaring i denne problemstillingen
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.