Gå til innhold
  • Bli medlem

Nord-Afrikas høyest fjell Mount Toubkal for rookies?


sevensummits89

Anbefalte innlegg

Hei alle fjellgeiter,

Jeg driver å planlegger sommerferien for meg og min samboer, vi er et aktivt par i midtn av 20 årene som går mye i fjellet sommer som vinter her i Norge. Vi har nå begynnt å snirklet oss inn mot en tur til Marokko i juni og med planer om å bestige Mount Toubkal ( værtfall prøve ) Ser for oss å bruke 4-5 dager på hele fjellturen får å bli litt aklimatisert på tur mot toppen. Vi har aldri vært på noen høye topper før så vi vet ikke hva vi kan forvente av oss selv. 

Er det noen her som har vært der? Hvilke forutsetninger hadde dere? Når var dere der, er juni en grei mnd å dra dit på? Kan en slik tur anbefales til noen som ikke har vært over 2000 meter før? Osv osv, dere skjønner hvor jeg vil henn :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi var der i august i fjor. 2 voksne og 3 ungdommer på 15, 17 og 17 år. Ungdommene hadde knapt vært over 2000 m tidligere og alle kom seg til topps. Vi voksne har en del høydeerfaring. Alle er vant til å gå dagsturer i terreng. Vi gikk den vanlige veien fra Imlil til CAF hytten dag 1, videre til toppen tidlig om morgenen dag 2 og returnerte til Imlil etter lunsj på hytten. 

Siden vi ikke kjente noen som hadde vært der tidligere valgte vi å leie guide. Det gjorde turen enklere, ikke minst mtp planlegging, men var egentlig ikke nødvendig. Ruten gir seg selv og er lett å følge. Vi var usikre på varme og tilgang til drikke underveis, men det viste seg at det var tre små kiosker med jevne mellomrom mellom Imlil og hytte. Dag en var i shorts og joggesko, til toppen trengs fjellstøveler og vanntett bekledning. (Vi hadde kraftig regn hele toppnatten, visstnok nedbørsrekord i følge de lokale.) Staver er anbefalt, det er mange høydemeter retur med mye løs grus. 

Fram til ca 3000 moh kjennes ikke høden noe særlig, på hytten (3207 moh) kjennes det at du er i høyden og for akklimatiseringen sin del er det viktig å ta livet med ro. Vi gikk jevnt og rolig opp til toppen og ingen av oss fikk spesielle problemer med høyden utover lett hodepine.

Turen anbefales absolutt. Folkene i Imlil er utrolig hyggelige, det er få turister, maten er god, turen er variert og starter i varme, frodige daler og endrer seg til goldt månelandskap høyt på fjellet. Temperaturen er høy i begynnelsen, behagelig mellom 2000 og 3200 moh og som norsk høyfjell om sommeren videre opp (vi hadde sludd på toppen).

Post eller send pm om du lurer på noe mer.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden du skal gå i juni og ikke i august er det også lurt å ta med seg stegjern :)

Uten guide er man ikke garantert plass på hyttene . Når jeg var der var det veldig fullt og når vi kom ble en gruppe på 4 sent ut døra fordi de ikke hadde reservertplass. Hytten har jo mange rom, men spisesal og "stue " er soverommet til guidene og kokkene så det er ikke som DNT hytter at om det er fullt får du en madrass på gulvet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for informative svar til dere begge, fikk ikke mindre lyst på tur av dette :)  Vi holde på å finn ut av hvilket guideselskap vi skal bruke ( er jo så mange ), men det ser ut som at de aller fleste er gode. Ser ut som at vi havner på en tur på 5 dager, for å bli litt aklimatisert og får å få oppleve den nydlige naturen der nede! Det dukker helt sikkert flere spørsmål fra oss så er bare å følge med innlegget ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.