Gå til innhold
  • Bli medlem

Fjell-quiz UTLAND


Lyngve

Anbefalte innlegg

Med fare for å provosere endel nasjonalister prøver jeg meg likevel på en internasjonal fjell quiz. Noen som kjenner igjen dette fjellet.

PS! Bildet er IKKE fra min sykkeltur i 2005. Men jeg skulle gjerne ha syklet i et slikt vakkert landskap. Her er vi definitivt PÅ fjellet.

post-230-133474414124_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
  • Svar 204
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Det er et fjell som er spisst ruver ganske mye i forhold til omgivelsene og da er jo Nanga Parbat en mulighet. Den er også synlig fra relativt lavtliggende og sykl-bare områder. Men jeg synes ikke det fjellet ligner noe særlig. Kanskje fra en uvant vinkel.

Det ligner litt på Everest faktisk, men Everest har vel flere høye fjell rundt seg. Andre kandidater som ligner litt er Makalu og Dhaulagiri.

Tror det er Makalu.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, hvor blir det av janteloven!? Her inne tåler vi bare bilder av trivelige norske fjell fra 2469 moh og nedover! :?:)

Neida, jeg synes det er kjempespennende å se bildene fra turene dine! Selv har jeg (foreløpig!) kun vært på én topptur i utlandet (bortsett fra Lillsylen noen hundre meter innenfor svenskegrensen), og den turen kan vel ikke akkurat sammenlignes med Ama Dablam.

Det hadde seg slik at et par kamerater av meg i 2003 greide å overtale meg til å bli med til Kos, den store "partyøya" i Hellas - og det midt på sommeren, altså i den beste 2000-metersesongen! Den første dagen fortonte seg slik at vi lå på stranden. Og det fortsatte vi med helt til kvelden. Den andre dagen gjorde vi nøyaktig det samme, og den tredje dagen også, men nå hadde jeg fått øye på en liten fjellkjede gjennom hetedisen. "Folkens, synes dere jeg skal ta meg en tur opp der eller?" foreslo jeg der jeg lå omtåket og svetten rant av meg i strie strømmer, og da lo de andre godt. Det hele begynte altså som en slags selvironisk spøk på bekostning av min velkjente kjærlighet til fjellheimen, men neste dag ble spøk til alvor da jeg hadde kommet over et (elendig) kart og funnet ut hvordan man kunne komme seg til foten av fjellet. Det gikk turistbuss til en trivelig liten landsby ved navn Zia, og derfra var det en passelig spasertur (varmt!!) opp til toppen. Toppen heter Dikeos og er på 846 moh, nest høyeste topp på Kos. Lenger borte på fjellryggen ligger det en litt høyere topp. Det hadde fint gått an å ta seg bort dit, men det gikk ingen sti dit, og det hadde bydd på problemer i og med at jeg bare hadde sportssandaler og ingen sokker, og vegetasjonen stort sett var av den piggete, stikkende sorten. Dessuten pilte det små reptiler i alle retninger nede på bakken.

Min "bestigning" av Dikeos var altså ingen stor ekspedisjon, men alt i alt en spennende opplevelse i helt ukjent og annerledes natur. Jeg har lagt ved noen få bilder.

Ikke glem dette, kjære fjellmenn, hvis dere blir tvunget med på sydentur av kamerater eller kona, og ikke holder ut den dovne, rusaktige, alt for varme hvalross-tilværelsen nede på stranden mer! :?

post-436-133474414142_thumb.jpg

post-436-133474414145_thumb.jpg

post-436-133474414148_thumb.jpg

post-436-13347441415_thumb.jpg

post-436-133474414156_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nesten så jeg er tilbake i buss-setet engang på 2000-tallet på vei fra Wellington til Auckland.

Så jeg gambler på Mount Ngauruhoe i Tongariro Nationalpark.

Men det er bl.a. litt for mye snø på bildet, og et par andre ting jeg ikke helt får til å stemme....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mens jeg forlater datamaskinen for en god del timer og andre funderer videre på nøtta til Pelle, legger jeg ut en til, forhåpentligvis ikke like lett som Weisshorn, men... Fjellet er under 2000 meter, men lokalt likevel selve symbolet. Fjellet ligger sør for ekvator.

post-3-133474414196_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


Annonse


×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.