Gå til innhold
Hege Storlien

Tips til lange sykkelturer? :)

Det er 682 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Vil til sommeren trene meg opp så jeg kan sykle lengre distanser. i første omgang bare fra vinstra til otta, men i det lange løp utvide fra vinstra til lom, å så helt til slutt vinstra til molde på en slags sommerferie. 

noen tips til hvordan jeg skal klare de lengre distansene hvor jeg så klart må overnatte (best med telt eller motell?). hvordan skal jeg evt få med meg et telt? det blir jo for bredt tenker jeg til å legge på tvers, i tilleg til at jeg må ha med sovepose osv på lengre turer. 

tar imot alle tips. alt fra oppakking (skal ordne sykkelvesker bak og fremme for å unngå unødvendig vekt på ryggen) til mat og andre tips dere kommer på :) 

kommer til å bruke sykkelen flittig med tanke på å komme meg fra a-å på turer hvor jeg skal overnatte i telt også :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Att få med ett tält är inget problem. Jag brukar surra fast mitt på bagagebrettet i bak. Ett helt vanligt Hilleberg Akto, i orginal packpåse.

Kör jag med lättviktsgrejjor så tar jag det på ena sidan på framgaffeln (thermrest neo-air + lite annat på andra sidan. 

Men bagagebrettet i bak fungerar för alla.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Här är några bilder från i hösats, med lättviktstältet på höger sida på framgaffeln, så det är "special".

Endret av Johan2000

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

For å klare de lengste distansene og for å klare flere dager på sykkelsetet så bør du ha en del kilometer i beina. (Mengdetrening.)  Når du trener så er det ikke så viktig å trene fart, du må også trene deg i å sitte på sykkelen i time etter time. Dette krever ikke bare muskler i beina, men også at du er vandt til å sitte på sykkelsetet i timer og dager. proffsyklistene bruker å smøre seg med en spesiell krem for å unngå gnagsår bak på grunn av setet.

Denne er best, men så koster den også litt mer. (Jeg betalte kr. 199,-  i min lokale sykkelbutikk, men den er siket litt billigere på nettet.)

56ea731ee9114_WEB_ImageAssosChamoisCreme

Skjult lenke - logg inn for å se den

Ikke tenk på å ha ting på ryggen når du sykler. det blir alt for tungt og så flytter du tyngdepunktet på sykkelen en god del oppover. Sykkeltasker fremme og bak går greit, og så kan du bruke bagasjebrettet bak.  Hvis du skal ha sykkeltasker foran så finnes det også bagasjebrett for montasje foran som taskene kan henges på. Da får du litt ekstra plass foran.

porteur-1.jpg.63fcb9a3ca5cda4df56c02ef9d

Selv sverger jeg til tilhenger. Jeg ar en slitt, vanlig tohjuls barnehenger som snart er 20 år gammel, men den fungerer bra som varehenger også.

Men hva med en henger med et hjul?

bob-yak.jpeg.990ab6f2fc4ec709b5061b9e477

Ellers kan du kanskje få et pat tips på denne siden;

Skjult lenke - logg inn for å se den

Husk på at sykkelen oppfører seg noe annerledes når du lasrer på en haug med bagasje. Prøv å holde tyngdepunktet så lavt som mulig. Dette klarer du best ved å pakke tunge ting nederst og lettere ting øverst. Og så må du sjekke at bremsene på sykkelen er gode nok til å stoppe en så tung sykkel.

Jeg fant et par pakkeeksempler på nettet:

transportsykkel-0111.jpg.ada701c8dea284asylvie.jpg.049e7db3a9e5f0f0fdfa629e5008e

 

Endret av REs

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei, 

Jeg skal nok ikke påberope meg å vite alt for mye om sykkelturer, så noe fasit har jeg ikke.

Jeg har imidlertid vært på noen turer og har funnet ut av ting som har fungert greit for meg. Kanskje kan du få noen innspill slik at du kan gjøre noen valg som passer deg og din sykkeltur.

Ut fra hva du beskriver vil jeg si at du har 2 valg for hvordan du gjennomfører turen. Den ene vil være å reise lett. Altså ha drikke og et enkelt måltid lett tilgjengelig, men i hovedsak å satse på at måltider inntas på butikker, bensinstasjoner, veikroer, campingplasser etc. Likeledes tar du nettene på et overnattingsted som tilbyr en oppredd seng. Dette syns jeg først og fremst passer om du sykler langt og / eventuelt har dårlig tid, eller rett og slett ønsker å reise lett. 

Alternativ 2 ligger mitt hjerte nærmere da det innebærer total frihet hva gjelder mat og overnatting. Det blir da straks mer vekt fordi du medbringer dagens drikke, mat + litt i backup, sovepose og telt. Vil du at noe av mat og drikke skal være varmt trenger du også en varmekilde og kjele. Fordelen er at du kan spise når du er sulten og det vil ikke haste og komme fram til overnattingsstedet forutsett at du finner et egnet sted til teltet.

Jeg har prøvd begge deler og som du ser liker jeg alternativ 2 best.  Det er imidlertid noen ting en må være oppmerksom på og dette gjelder uansett alternativ. Anbefalte sykkelruter følger stort sett mindre trafikkerte veier og dette er klart mer avslappende enn å sykle på E6. Du slipper nærgående bilister, støy og eksos som er et klart pluss som syklist. Du slipper også de fleste servicetilbud som butikker, bensinstasjoner, campingplasser og lignende, som er et helt klart minus. For ikke å snakke om rasteplasser.

Du sitter på sykkelen det meste av dagen og når du ikke sitter der, sitter eller ligger du på bakken. Etter et par dager savner du virkelig en rasteplass med bord og benk. Men sideveien du er på har ikke slike lenger.

Og så var det teltplass da. En ville tro at det ikke skulle være vanskelig å få satt opp teltet langs våre mange veier. Men tro meg, det er langt mellom egnede teltplasser om du liker å ligge sånn nogenlunde flatt.

Det kanskje viktigste å legge seg på minnet er å pakke lettest mulig. For at jeg selv skal greie det bruker jeg bare vesker bak. Bagasjebrettet til telt, sovepose og liggeunderlag og de nevnte vesker med klær, mat, kjøkken. på styret har jeg en styreveske hvor jeg oppbevarer verdisaker og det som skal være lett tilgjenglig mens jeg sitter på sykkelen.

Jeg kjøper inn mat for sånn ca 1-2 dager av gangen avhengig av mulighetene for proviantering de neste par dager. Overnatting foretrekker jeg å ta på campingplasser pga dusjmuligheter og også for å kunne leie en hytte når ting skal vaskes/tørkes. Tar du turen på forsommeren (som jeg foretrekker) slipper du plagsomme insekter og du får som regel campinghytta til en svært hyggelig pris siden sesongen ikke riktig er kommet i gang ennå. 

Og helt til slutt, sørg for at du har noen mil på sykkelsetet. For min egen del er vond bakende værre enn manglende form.

På youtube har jeg en film fra en av turene mine. Denne har vært igjennom noen konverteringer så kvaliteten er desverre dårlig. Den er delt inn i episoder og i del 1 er det noe om forberedelser og utstyr. Se link nedenfor. Ikke noe å nøle på, sykkelferie er helt topp.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg vurderer å kjøpe ny sykkel til sønnen min og i den anledning hentet jeg ned en sykkelperm fra bokhylla. Der hadde jeg samlet mange gode råd for valg og innstilling av sykkel. Alt er hentet fra nettet og her er en link som kanskje kan hjelpe deg også.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Her er det også et kapittel som heter "gode råd for en smertefri sykkeltur".

Skjult lenke - logg inn for å se den

Ta en titt på disse sidene så kan det hende at du ender opp med en riktig tilpasset sykkel pluss en litt mer behagelig tur enn det ville ha blitt uten disse tipsene.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 682 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Fjellskald
   Jeg sykler mye. Fantastisk trening og naturopplevelse. 
   En ting jeg lurer på, og kanskje folk her inne kunne delt noen tips? Hvor kjøper folk sykkelslangene? Enkelte steder på nettet får man en bunke med slanger av høy kvalitet til veldig lav pris. Jeg har til nå kjøpt i vanlig butikk, men det går en del av de iløpet av et år og enkelte ganger har folk sagt til meg at jeg burde handle de der og der på nettet, men jeg har glemt hva de sa da jeg forlater butikken. Hvor burde jeg bestille de på nett?
    
   Jeg liker å ha maks lufttrykk i dekkene. Ruller bedre på asfalt da. Jeg sykler en vanlig Hardrock Hybrid. Dekkene jeg har nå tåler 5 bar. Jeg skulle ønske lufttrykket holdt seg over tid. Slangene jeg bruker har lett for å punktere der ventilen er og ser for meg fordelen ved å ikke måtte pumpe før hver sykkeltur. Har hørt at racersykkelslangene er fylt med gass, og at de således holder på luften/gassen lenger. Stemmer det? Har noen her inne et godt tips angående dette? Nå kan det selvfølgelig også være at de slangene jeg bruker ikke er av god nok kvalitet og brukte jeg bedre slanger betyr det at de også holder lenger på lufttrykket. 
    
   Jeg er ikke den som vet mest om mekking av sykkel. Kanskje skulle jeg visst bedre angående mitt neste spm. Lar det seg gjøre å bytte til racersykkel- tynne dekk på en hybrid? Når jeg sykler på landvei skulle jeg ønske jeg på forhånd kunne bytte til hjul med veldig tynne dekk,  og når jeg skal sykle i marka, skifte tilbake til de jeg bruker nå. Jeg spurte en sykkelreperatør en gang om dette, men han dro veldig på ordene og virket ikke å helt vite. 
    
   Takk for eventuelle svar!
  • Av r.u.mad
   Offameien, livet bare helt j@vlig dere...
   Neida, dette blir nok bare moro! :). Har klargjort hojen for tur i dag. Reiser nok ikke ut riktig enda, men i begynnelsen av juni tenker jeg. Satt på nye stativ foran (Salsa Anything Cage). Veskene i dem er faktiskt ikke annet enn toalettmapper kjøpt på Europris ifjor. Innholdet i dem er primus (Svea 123), kaffe og kopp i den ene, og bensinflaske og reservemat (div. posesupper og litt ris) i den andre. Bak så har jeg et par Altura Ultralight Packable Panniers. Sovepose, liggeunderlag og litt annet campingutstyr i den ene og "blondetrusene" i den andre. Den totale vekta på disse to er 6,5kg. I den gamle grønne teltposen har jeg Enan-teltet mitt (i egen pose), gummiklogger, regnjakke og solcellepanel. Turen går fra Mysen, Horten (ferge), Kongsberg, opp Numedal, Hardangervidda, Eidfjord, Odda og E134 østover  og så mot Horten igjen. Det blir vel litt i underkant av 100 mil og regner med å bruke et par uker.
    

  • Av rayun
   For de av oss som er litt sykkelinteressert så går årets sykkelhelg av stabelen 2 - 4 mars, Bike Expo 2018 på Hellerudsletta (Skedsmo).
   Skjult lenke - logg inn for å se den vil dekke Sport & tur samt hverdagssykling. Helse og miljø, utstyr og tilbehør. Riders Lounge og diverse foredrag med tema over et bredt spekter. 
  • Av rayun
   Dette er ikke en nylig gjennomført tur. Det er hele 7 mnd siden, men det kan muligens være lesbart nå i vinterkulda.
   I fjor, på våren hadde jeg et prosjekt gående. Et prosjekt som tok for seg forberedelsene jeg hadde til en ønsket langtur på sykkel. Prosjektet var i og for seg så vellykket at det førte fram til den ønskede langturen. Historien om hvordan det gikk er skrevet for lenge siden og er arkivert i mappen for turer i 2017. 
   Jeg har lenge tenkt å legge den ut her på Fjellforum, men av forskjellige årsaker har det blitt med tanken, inntil nå.
   Jeg er allerede i gang med forberedelser til dette årets langtur. Det vil si, om det blir en lang, eller to korte, eller hvor, har jeg ikke landet på. Det henger egentlig sammen med fjorårets tur, altså den du skal få lese om nå. Det eneste som er sikkert er, at det som i fjor, blir tur i år også.
   Siden det ikke er så veldig mye mer å si, er det vel like greit å bare komme igang. Så her er første del.
    
   Langtur på sykkel sommeren 2017

   Fra en treningstur før avreise, Fuji Touring 2017.
    
   Det starter med en drøm.
   Det vil si, ikke for korte turer, for de tar jeg på sparket. Nei, her skal det handle om lange turer.
   Og lange turer er resultatet av drømmer. Jeg har mange drømmer, kanskje fler enn de fleste.
   Og drømmen nå, er langtur på sykkel. 
   Spørsmålet er om langtur på sykkel er realistisk? 
   Fakta : Ambisjonene er der. Også fakta: Periodisk motortrøbbel. 
    

   Forberedelser til denne turen har jeg skrevet om tidligere her på Fjellforum og de kan du lese om Skjult lenke - logg inn for å se den.   
   Nedenfor følger historien om hva som skjedde videre. 

                                Turstart, dag 1.
   25 juni og det er i dag morroa begynner. Det er søndag og jeg står opp til vanlig tid, dvs tidlig. I og for seg helt unødvendig siden jeg ikke starter på turen før i ettermiddag. Men jeg bor et stykke øst for Lillestrøm og veien hit er både svingete og smal. Det er ikke et sted jeg ønsker å sykle i rushtiden mandag morgen når alle har stått opp litt for sent. Jeg velger derfor å starte på ettermiddagen nå i dag og har avtalt å ta første overnatting hos min mor i Oslo.
   Været er helt greit med lavt skydekke når jeg starter. Det som ikke er greit er en irriterende vind som jeg tidvis har midt i mot. En del skog skjermer litt her og der, men et snitt på 12 km/t fram mot Fetsund viser at det går tregt. 
   Ute på Fetsundbrua er det åpent og vinden kommer skrått inn fra venstre. Hjelmen holder håret på plass og jeg kommer greit over. På vei ned Hovinbakken stopper jeg.

   Det ser litt utrygt ut værmessig så jeg drar regntrekket over styreveska før jeg fortsetter.

   På de lange åpne slettene før Lillestrøm løyer heldigvis vinden, men som tenkt begynner det  å regne i stedet. I grunnen ikke noe å bry seg om for jeg skal ligge inne og kan tørke det som blir vått.

   Jeg sykler inn i Lillestrøm langs siste, eller heter det nederste del av Nitelva og får et glimt av fontenen som kaster vannet høyt til værs. Her blander det seg med de lette dråpene fra himmelen og danner et flott skue.

   Litt motbakke nå, og så er jeg på Strømmen. Herfra går det radig unna til Lørenskog og duskregnet avtar. Passerer grensa til Oslo og svinger av mot Høybråten og er framme etter å ha brukt 2,23 timer på disse 50 km. Hele veien fra Fetsund og hit har jeg fulgt fine sykkelveier. De går litt hit og litt dit og er sjelden raskeste vei, men er helt klart mye bedre enn å være ute i veibanen.
   Fortsettelse følger...
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.