Gå til innhold
olay

Omnilite lærpakning ødlagt etter én tur

Det er 945 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei,

Brukte brenneren for første gang på tur i helgen (testet den før jeg dro og da fungerte den bra). På tur hadde jeg problemer med å pumpe trykk i flasken. I kveld demonterte jeg pumpen for å sjekke ventilen og lærpakningen. Ventil med o ring ser OK ut, men lærpakningen ser ikke god ut, se vedlagte bilder. Den er klumpete og det virker som den loer og har gått litt i oppløsning i kanten. Gjorde noen testpump og det er kun av og til at pakningen tetter slik at pumpen pumper luft (kun hvis jeg pumper veldig raskt med korte pump) Jeg fyrer med 4 takst miljøbensin.

Primus sender meg en ny lærpakning, men jeg har to spm:

1) Noen som vet hvorfor dette skjer? Har kun fyrt ca. 1 liter bensin og pumpet opp trykk totalt 5 ganger. Det var mellom 5 og 15 minus på turen.

2) I manualen står det at pakningen skal settes inn med lærolje. Ser noen bruker motorolje (mineral). Andre forslag? Skal ny pakning også settes inn med olje?

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser ikke helt bra ut.

Et nytt pumpelær kan nok loe litt inntil det har fått gått seg til, men det skal være helt, og jevnt i kanten.  Det er viktig at læret er helt fult av fett/olje. Spesielt i begynnelsen. 

Moderne syntetiske fett/oljer stivner ikke og eldes ikke så fort som tradisjonelle oljer, men kan være vanskeligere å få inn i læret.  Jeg bruker å la pumpelæret (stang med læret påmontert) stå over natta i en blanding av matolje og parafin eller white-spirit gjerne i et eggeglass eller annen liten beholder.

Senere blir det ofte bare en oljedråpe eller to en gang imellom rett ned i pumpa. 

 

dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar. Matolje og parafin skal prøves. Hvilket forhold bruker du mellom matolje og parafin sånn ca?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Rart. Jeg har skiftet lærpakning én gang. Smurt den har jeg vel gjort kun noen få ganger (med den medfølgende tuben). Pumpen har vært skrudd fast i beholder med drivstoff i mange år. Ingen problemer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, det er litt rart. Satser på at det var en feil med forrige pakning.

Tuben som følger med er silikon. Jeg forstod det som at denne er til oringene og at lærpakning skal smøres inn med olje? Har hørt og lest om mange varianter av smøremiddel nå. Kan virke som det ikke er så nøye hva det er.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bytta lærpakning og nå fungerer pumpa som den skal. La merke til at det ligger størkna grease/fett i bunn av pumpa, se bilde. Må prøve å få ut dette, hvis ikke setter det seg vel i filteret. Får inntrykk av at dette er en pumpe som har stått så lenge i butikkhyllen image.thumb.jpeg.5107520e5d0c3018d0e6e5aat pakning og fett har tørka inn.

image.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
18 timer siden, olay skrev:

Takk for svar. Matolje og parafin skal prøves. Hvilket forhold bruker du mellom matolje og parafin sånn ca?

 

Blander co 50-50, annen tynn olje funker nok også. 

Har bare brukt det jeg har hatt, etter oppskrift fra gamlingene.

Vil tro at tynn syntetisk olje (motorolje) er bedre på sikt, men det er bare magafølelse.

 

dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 945 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Lignende innhold

    • Av Jonas1986
      Hei å hopp!
      har en Omnilite som jeg ikke får til å brenne rent lengre. Har hatt den i ca. 2 år og kun brukt renset bensin på den. Har på silencer men blir akkurat like uren forbrenning med «trekant» som er på når man kjøper den.. Har også prøvd med vanlig primusgass men akkurat samme gule flammen  Noen som har tips/ råd om hva som er feil? Legger ved et bilde for å vise hvordan den brenner.. bildet er tatt med gass tilkoplet(og gassdyse) forresten første gang gassdysen har vært montert...

    • Av Jonas1986
      Hei!
      har en Omnilite ti som jeg tenkte å ha fastmontert permanent i stormkjøkken, og lurte på hva jeg kan / bør kjøpe?
      den blir brukt til å fyre med bensin og i fortelt så jeg vil ha noe som er stødig. Har silencer på den og vil ikke plukke den av  denne kommer til å bli brukt på turer som pulk er med så noe gramjakt er uvesentlig. Finnes det noen "triks" med forvarmingen for at den skal bli tryggere i forteltet, eller er det å forvarme utfor teltet som gjelder? 
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.