Gå til innhold
Det er 889 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei. Skal kjøpe en stekepanne til bål, for de ikke så altfor lange turene. Der vekt kanskje ikke er det aller viktigste. Panna må være stor. Her tenker jeg steking av fisk, kjøtt, bacon, pannekaker osv osv. Noen som har tips? Teflon er vel uaktuelt?

Takk for svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bålpanne fra Eagle, overaskende god. Hotpan tror jeg den heter.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Med lokk, som jeg synes er praktisk.

P8201652.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har 2 forskjellige panner jeg bruker på bål. Begge er stålpanner fra eagle products. Første er 21cm med teflonbelegg. Andre er 24cm uten teflon. Har brukt begge pannene mye og begge har noen fordeler og ulemper. Begge er kobberbelagt stål og leder varme veldig godt. Disse pannene koster ikke så mye. Begge har mulighet for å tre inn pinne i håndtaket. 

Panna med teflon veier litt mindre og har så klart bedre slippeffekt. Dog er det fort gjort at det tar fyr i smør/olje i panna når den brukes på flammene. Da blir det sot på teflonet som er vanskelig å vaske vekk. Teflon gjør at man må være foriktig med varmen. Tipper panna blr fortere utslitt med tanke på teflon selv om jeg har brukt den mye. Med 21 cm er den også grei å bruke på primus ved behov.

panna uten teflon er større,merkbart større tros at det bare er 3 cm. Denne tåler jo mye varme men en kan fort svi maten. Jeg preppet panne med å varme inn godt med olje før jeg begynte bruke den. Med litt smør i panna så er slipeffekt god. Sjelden noe brenner fast. Ulemper er at den veier mer og den er såpass stor at du skal ha en primus med stor, flammering for å få jevn varme. Er for stor for min optimus vega. Men skal den bare brukes på bål er det jo ikke noe problem. Siden panna får en ganske stor flate og gods ikke er så tykt så vil den bulke seg litt i bunnen etter litt bruk. Har ingen betydning for bruk. Innbrenning av sot gjelder også på denne så klart.

enkompis har en 24 cm hengepanne i stål fra four seasons. Denne har vi brukt mye på tur. Litt tyngre enn de letteste pannen men den er praktisk i bruk da man enkelt løfter den ut og inn i bålet via hengeanordning. Den kan så klart da også henges på en pinne eller så. Det ksn ikke de jeg har, 

min allround favoritt er dog, trangia gourmet. Det er alupannee med teflon. Den har litt høyere kanter og den har lokk. Lokk er kjekt når man skal steke tykkere kjøttstykker, lage omelett, steke pannbrød etc. Bruk av lokk sparer jo og gass. Har også brukt den med forsiktighet på bål og det hsr fungert fint. Kan stikke inn pinne i håndtaket på denne også men patent er ikke like god som eagle pannene. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
50 minutter siden, haugoy skrev:

Bålpanne fra Eagle, overaskende god. Hotpan tror jeg den heter.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Med lokk, som jeg synes er praktisk.

P8201652.JPG

Hei. Takler denne varmen bra, da den kun skal brukes på bålet.  Så veldig praktisk ut. Finner lite informasjon på hjemmesidene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
40 minutter siden, borgern skrev:

Jeg har 2 forskjellige panner jeg bruker på bål. Begge er stålpanner fra eagle products. Første er 21cm med teflonbelegg. Andre er 24cm uten teflon. Har brukt begge pannene mye og begge har noen fordeler og ulemper. Begge er kobberbelagt stål og leder varme veldig godt. Disse pannene koster ikke så mye. Begge har mulighet for å tre inn pinne i håndtaket. 

Panna med teflon veier litt mindre og har så klart bedre slippeffekt. Dog er det fort gjort at det tar fyr i smør/olje i panna når den brukes på flammene. Da blir det sot på teflonet som er vanskelig å vaske vekk. Teflon gjør at man må være foriktig med varmen. Tipper panna blr fortere utslitt med tanke på teflon selv om jeg har brukt den mye. Med 21 cm er den også grei å bruke på primus ved behov.

panna uten teflon er større,merkbart større tros at det bare er 3 cm. Denne tåler jo mye varme men en kan fort svi maten. Jeg preppet panne med å varme inn godt med olje før jeg begynte bruke den. Med litt smør i panna så er slipeffekt god. Sjelden noe brenner fast. Ulemper er at den veier mer og den er såpass stor at du skal ha en primus med stor, flammering for å få jevn varme. Er for stor for min optimus vega. Men skal den bare brukes på bål er det jo ikke noe problem. Siden panna får en ganske stor flate og gods ikke er så tykt så vil den bulke seg litt i bunnen etter litt bruk. Har ingen betydning for bruk. Innbrenning av sot gjelder også på denne så klart.

enkompis har en 24 cm hengepanne i stål fra four seasons. Denne har vi brukt mye på tur. Litt tyngre enn de letteste pannen men den er praktisk i bruk da man enkelt løfter den ut og inn i bålet via hengeanordning. Den kan så klart da også henges på en pinne eller så. Det ksn ikke de jeg har, 

min allround favoritt er dog, trangia gourmet. Det er alupannee med teflon. Den har litt høyere kanter og den har lokk. Lokk er kjekt når man skal steke tykkere kjøttstykker, lage omelett, steke pannbrød etc. Bruk av lokk sparer jo og gass. Har også brukt den med forsiktighet på bål og det hsr fungert fint. Kan stikke inn pinne i håndtaket på denne også men patent er ikke like god som eagle pannene. 

 

Tusen takk for svar! Jeg tenker en panne som kanskje er mellom 26-30 i diameter, da det som oftest er en stor gruppe som skal ha mat samtidig.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 889 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Lignende innhold

    • Av Gert Van Rooy
      Jeg og sønnen min på 9 vil gjerne dra på en ukes telttur i juni neste år. Planen er å sette opp et romslig telt, og være der hele uken. Vi tenkte å fiske, fyre bål, gå korte turer og slappe av. Evt bade.
      Så vil gjerne finne en plass jeg kan kjøre til (kan bli droppet, så trenger ikke å stå der i en uke, men må kunne bære alt utstyret inn). Og må være mulig å fyre bål - det vil si må kunne finne ved i nærheten. Noen som har gode forslag, la oss maks 2 timer fra Bergen? 
    • Av Mareng
      Jeg var på tur i Raudlio, eller raudlikongens rike i helgen. Det var flere som teltet der, blandt annet en familie med kano, og rundt deres leir var det ferske og gamle spor etter mishandling av bjørk. Finnes det virkelig ingen annen måte å lage bål på enn å høgge i treet og dra av en runde med bark? Jeg drar gjerne av løvtynne biter av løs bark, men å høgge i treet og dra av en runde mener jeg er mishandling. Se bildene etter ferske og gamle spor, slik var det overalt!
      Er dere enige, eller er det jeg som er teit?




    • Av Jonas1986
      Hei!
       
      Lurer på hva som er den beste stekepannen å bruke på Omnilite med silenser? 
      Brenner er montert i trangia stormkjøkken, men pannen som fulgte med har nok sett sine beste dager, jeg kan velge om jeg vil ha smøret i midten eller ytterst i kantene da bunnen er bulket..
      Er ikke SÅ opptatt av vekt, mer av funksjonalitet..  Må være panne med teflonbelegg..
    • Av Truant76
      Tenkte jeg skulle dele denne siden det ble en slik suksess på turen vår, alle var enig om at dette skal gjentas på framtidige turer;

       
      Ja, jeg er noe kresen så min ser gjerne ikke så innbydende ut for dem som vil ha "500" ingredienser

       
      Før steking

       
      Stekte på bål/kvstbrenner. Når den var nesten ferdig la vi på et flatt alu lokk fra en gammel kasserolle på stekepannen og la glør på toppen slik at osten smeltet. Babybel Gouda og Cheddar funket fint det.

       
       
    • Av Perkristian
      Stekepanna har alltid vært noe som ikke holder mål.
      Prøvd mange men kombinasjon bålbruk - primus dreper alle. Og mange er dyre.
      Ikea har stekepanne til 49,-
      En kort tur i verksted for å bli kvitt plasthåndtaket. Kosteskaft til håndtak. Så var det tur stekepanne til 49,- som jeg ikke trenger å være redd for. Når håntaket er brent opp er det bare å spikke ett nytt. Når panna har gjort sitt kan den bli spiker uten at jeg irriterer meg over det.
      En skrue så er holderen med til neste panne. Kjøpte flere..
      Passer sånn nogenlunde over stormkjøkkenet også.
      vekt 400 gr. Stormkjøkkenpanna veier 250gr.
      Tid brukt med dette inlegget 1time. Og da glemmer jeg tiden på Ikea.
       





  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.