Gå til innhold
turgåer

Adkomst Forollhogna vinterstid

Anbefalte innlegg

Kan noen fortelle meg hvorvidt det er brøytet og kjørbart helt inn i Synnerdalen? Hva med anleggsveiene sørvest i parken i nærheten av Falningsjøen? Hvis ikke, hvor er det eventuelt mulig å komme seg inn om vinteren?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Følger denne da jeg har spekulert i det samme sjøl.

Et alternativ er å kjøre opp Hessdalen retning Øyungen så langt det er brøytet. Jeg mener jeg ble fortalt at det er rundtom halvannen time på snødekt veg som ofte er scooterkjørt opp til hyttefeltet på østsida av Øyungen. Da har man gjort unna en del høydemeter og det er en grei innfallsport til nasjonalparken.

Ellers så kan man jo ringe det lokale naturoppsynet og høre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

SNO Kvikne var behjelpelig og kunne fortelle at det var brøytet inn til Tovmoen (siste gård i drift på vei inn mot Synnerdalen). Fra riksvei 3 var ingen av avstikkerne utenfor bebyggelse brøytet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg parkerte på Tovmoen i fjor vinter, og gikk tur i 2 dager. De "lokale" (jeg har hytte i Endalen) fortalte at det var muligheter for å bli skysset med scooter opp i synnerdalen Fikk ikke noen kontaktpersoner, men det må være mulig og skaffe. Det er ca 1,6 mil fra tovmoen til innerst i Synnerdalen.

Alternativt så kan du parkere på Tovmoen. (de har tilrettelagt parkering der om vinteren) gå vestover mot kjellvollen, opp kalddalen mot damtjønna. litt småkrøkki enkelt plasser (iallfall den ruta jeg gikk).Er du heldig, er det brøytet et stykke opp mot kjellvollen.  Da kan du kan kjøre opp å hive av litt utstyr.

Dette er riktignok et godt stykke i fra toppen, om du har tenkt deg på topptur. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips! Nei, målet er ikke topptur, bare å vandre i Budalen/Forollhogna / hva nå enn resten kalles og prøve ut buene. Jeg har hatt veldig lyst til å gå her vinterstid. Gå utenomstis om sommeren var litt utfordrende forrige tur på grunn av mye kratt. Det er tre buer i nærheten av Tovmoen, så jeg tror dette fungerer bra som utgangspunkt. Dessuten dekker oversikten jeg har over buene kun nordre del av nasjonalparken/området, så hvis jeg skulle gått fra sør/vest/øst, hadde jeg ikke hatt like god peiling på hvor jeg burde kunne forvente å finne overnatting. Jeg vet jo at det er mange buer utenfor de tretti-noe jeg har i oversikten, men jeg vet ikke om jeg kan forvente at så godt som enhver bu- / «annen bygning»-merking på kartet er en åpen bu.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Elise Mathilde Hall
   Hei, jeg og kjæresten ser etter en tur med telt og pulk på rundt 4 dager. Vi har foreløpig sett litt på Forollhogna nasjonalpark samt Femundsmarka. Har dere noen forslag til ruter, med start og stoppested? Er noen kjent i Forollhogna nasjonalpark? Vi har sett litt på muligheten for å starte i området rundt Kvikne et sted og ende opp på Øyungen. Men litt usikker på terrenget fra Kvikne og opp mot Forollhogna, er det pulk-vennlig? Evt om dere har andre forslag i området? 
  • Av HegeJohnsen
   Noen som vet hvordan det ligger an mht snø i Forollhogna? Tenker på å gå fra Synnerdalen.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.