Gå til innhold
  • Bli medlem

Kilimanjaro og Eco Expeditions


Anbefalte innlegg

Annonse

Hvis alt går som smurt er det ingen tvil om at man sparer mange kroner ved å kutte ut et ledd.

Har noen erfaring med et slikt opplegg hvis noe uforutsett skjer?

F.eks hvis tjenestene ikke svarer til forventningene, hvis det plutselig kommer på ekstra utgifter underveis, hvis noen blir syk, hvis utstyr forsvinner osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis alt går som smurt er det ingen tvil om at man sparer mange kroner ved å kutte ut et ledd.

Har noen erfaring med et slikt opplegg hvis noe uforutsett skjer?

F.eks hvis tjenestene ikke svarer til forventningene, hvis det plutselig kommer på ekstra utgifter underveis, hvis noen blir syk, hvis utstyr forsvinner osv.

Hvis du bruker en seriøs outfitter der nede, skal det ikke komme noen ekstra kostnader (mm du har med deg for mye baggasje og må leie inn ekstra bærere etc.). Men du må alltid være nøye på å få bekreftet at alle punkt og tjenester er listet opp i kontrakten/pristilbudet. Og så må du tørre å sende kreditkortopplysninger nedover til Afrika :). Den norske turoperatøren bruker jo også en agentur på stedet som gjennomfører trekket. De seriøse har godt utdannede guider som vet hva de gjør. De har konkrete evakueringsplaner/ruter/rutiner langs hele turen og satellittelefon. For det tilfelle at du blir syk har du tegnet en reiseforsikring som dekker Kilimanjarobestigning. Jeg ville ikke dratt uten uansett, avhengig av turoperatør. Det er et høydesykehus i Moshi som er eksperter på høydesykerpasienter... Utstyr forsvinner som regel ikke (det er nok ikke utbredt med tyveri på fjellet og Tanzania er et meget sikkert land å reise til og i, det sikreste i hele Afrika for så vidt), men for å forebygge baggasjeforsinkelser ved flyturen nedover er det lurt å ha det viktigste (vandrestøvler og gode turklær) på kroppen og aller hest vente et par dager før du begynner med fjellturen, sånn at forsinket baggasje rekker ned før du skal opp. Det er uansett herlig å først tilbringe et par dager i en nasjonalpark i nærheten av fjellet og virkelig ankomme Afrika og se på fjellet før du skal opp. De fleste forbinner jo en fjelltur på Kili med an safari, så hvorfor ikke ta den først istedenfor etterpå?

Jeg ville forresten gå enda nærmere, nemlig til Moshi. Det finnes en rekke gode og seriøse tilbydere.

Jeg brukte Ahsante Tours for et skreddersydd opplegg i Jan/Feb i år og var knallfornøyd. Litt mer job, men veldig god og personlig service, og så får du akkurat hva du vil ha og når du vil ha det (men det forutsetter selvfølgelig at du vet hva du vil ha). Bruk tid på fjellet, ta en lang rute (minst 7 dager, 8 er bedre) eller dra til Mt. Meru i forveien!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du sier at flyturen ligger på 10-12000, er det til Kilimanjaro Airport du har søkt på da? Du har ikke vurdert å dra til Nairobi istedet, tror det er billigere. Skal ikke være noe problem å kommme seg fra Nairobi til Moshi med buss.

Nåja, du trenger et ekstra visum og du trenger to ekstra dager iom at bussen bruker så å si hele dagen (da ville jeg heller vurdert Precision Air og fly, men hvorfor?). Det er nok mye mer lettvint og verdt pengene å dra til KIA direkte, selv om jeg også reiste til Nairobi den gangen og sparte så mye at jeg fikk hele Amboseli-oppholdet gratis (men da skulle jeg altså til Amboseli), på en måte. Returen gikk fra KIA. Men skal man ikke noe i Kenya, er det tull å fly til Nairobi, spør du meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt enig med Julia, samtidig noe uenig. "Tror" man at man er istand til å bestige Kili 5895 moh og har et inderlig ønske om det, tja da bør man etter mitt syn "Vite" at man er istand til å komme seg til Arusha eller Moshi på "egen" hånd!

Videre syns jeg personlig det er fullstendig meningsløst (for de fleste) å kùn dra den ene turen til Afrike i sitt liv, kùn for å "bestige" Kili.

Nei, ta den billige Taxituren fra Nairobi, opplev Masaikulturen, opplev at det er dumt å ta bilde av hun derre ène Masaidamen for noen shilling (det kommer 50 andre kjapt som f.. ,som også skal tas bilde av for noen shilling....)

En busstur fra grensa Tanzania/Kenya til Mombasa etter Kili-turen vil med stor sannsynlighet bli en like stor opplevelse for den grå nordmann, som selve Kili;)

Jeg bor i Arusha Tanzania som er startplassen for så å si alle selskaper som driver med Safari, Kilimanjaro og Zanzibar i Tanzania. Jeg har i 8 mnd jobbet som daglig leder for et safari selskap her men sluttet ettersom jeg nå er i registeringsfasen på mitt eget selskap.

Mitt råd er å booke det med et selskap som allerede finnes i Tanzania ettersom dette uten tvil vil være billigere enn å booke det med et norsk selskap. Det finnes utallige selskaper i Tanzania, og du kan helt garantert få en bedre avtale enn den du har fått i dag. Garantert.

Godt Råd Fredrik!

Hilsen 10 turer ned dit, dog èn tur til topps foreløpig!

Det var og er så mye annet som også må oppleves der nede........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg mente med at man må vite hva man vil, er rute og tidspunkt. Norske turoperatører har gjerne bare en rute og noen få avganger i året på programmet. Booker man i Tanzania, må man lese seg opp om rutene og velge selv. Man må evt. ta stilling til en førakklimatisering på Mt. Meru eller om ekstranetter på Kilimanjaro til bedre akklimatisering. Man har større fleksibilitet mtp reisedato (og kan f.eks. gjøre det avhengig av billige(re) billetter på flyturen) etc. Man må evt. også velge safari og Zanzibar selv, mot det å ha en ferdig pakke med alt sammen. Ikke alle som vel er i stand til å komme til topps har lyst til å bruke så mye tid på å sette seg inn i ting for å ta de valgene. Men jeg vil påstå at toppsjansene er større når du har tenkt nøye om hvilket opplegg du vil kjøre og har tatt de valgene selv. Du har heller ingen annen å skylde på om det ikke funker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Jeg reiste med Eco i -09. Hadde en flott tur og alt gikk som planlagt. Snakket med noen nede der som hadde ordnet alt fra Arusha. De kom ut av det noen tusenlapper billigere men ikke helt den store forskjellen. De hadde da brukt noen dager på å organisere det der.

Det vi så på turen var at det er stor forskjell på hva slags service de forskjellige "byråene" yter.

Vi opplevde at Eco sin service lå blant de som var fornuftig bra. De som hadde booket "high end" hjemmefra fikk det. De som hadde booket nede i Afrikaland opplevde stor variasjon.

post-3263-133474733312_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.