Gå til innhold
  • Bli medlem

Nybegynner telt


Per Fredrik

Anbefalte innlegg

Har Helsport Nordmarka 2 teltet og Nordmarka Tarp med meg på kanoturene. Da jeg nå planlegger fotturer bør jeg ned i volum og vekt. Jeg har tenkt å beholde teltet i alle fall en sesong til. Ved å bytte plugger veier det nå 2,360 kg. Teltet har ikke ripstopp duk men en Helsport Polyester 75D duk. Har noen av dere erfaring med styrken i denne duken? Lå på en forblåst plass med kraftig regn ved Store Krekkja i sommer med vindstyrke 10 - 12 m/s og teltet fungerte bra, men hadde vært greit om jeg hadde mere kunnskap om hvor mye teltet tåler.

Synes Nordmarke serien til Helsport/XXL er et godt tilbud til nybegynnere som vil prøve friluftslivet uten at det koster for mye å komme i gang.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dersom du skal campe på høyfjellet og ikke lar være å dra på tur selv om det er meldt litt kraft i været så er det kanskje i grenseland, men ikke om du tar forholdsregler som å legge enden rett mot vinden osv.. eller har mulighet til å campe litt smart mtp plassering i terrenget. 

Camper du hovedsaklig i skog så vil du sjelden få problemer med så sterk vind at det er teltet som utgjør problemet...


Så det kommer (som alltid) an på bruken)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varför inte fråga tillverkaren om vad tältet är beräknat för att tåla?

10-12m/s är inte mycket på högfjället, det får man räkna med. Och väderprognoserna är mest för hur vädret blir allmänt (massivt högtryck = fint väder, massivt lågtryck = dåligt. Är det något däremellan så kan vädret blir lite hur som helst till fjälls. Särskilt i områden som Jotunheimen som åtminstone på sommaren till stora delar driver sitt eget väder. Jag har själv varit med om att tälta högt med väderprognos som sagt "svaga vindar" och det har sedan blåst 20-25m/s. Men visst, jag har hilleberg tält, det håller. Men det för ett jäkla oväsen med vind som dånar som ett jetplan mellan berssidorna. 

Alltså: Skall du tälta högt upp på fjället så duger det inte att gå efter väderprognoserna eftersom dom inte är tillräckligt pålitliga.

En 75D duk är en relativt kraftig sak. Jag har svårt att tro att den spricker. Mer troligt är att tätlstången knäcker innan duken rämnar. Men jag skulle tro att ditt tält håller utmärkt för tältnining på fjället i storm. I alla fall så länge det inte snöar samtidigt och det bygger upp en massa snö som trycker på tältet på ett ogynsamt sätt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

rivestyrken på duken skal være god. Den er litt tyngre enn normalteltene til helsport. Hadde ikke vært redd for å dra på fjellet med det teltet. Skulle det blåse opp ordentlig så får du bare plassere det med kortsida mot vinden og bsrdunere godt. Det er et lavt telt så er ikke det største vindfanget på det,noe som er bra i masse vind. Så her er det bare å kjøre på :grin:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At det ikke er "rip-stopduk" har i utgangspunktet ikke noe å si. Rip-stop her ment for å hindre videre revning hvis det først har blitt ett hull. Det hjelper nok ikke nevneverdig på evnen til å ikke reven i første omgang. Som regel er rip-stopduker lettere og tynnere. Og evnen til å motstå "førstegangsrevning" er nok gjerne mindre enn på konvensjonelle, men gjerne tyngre, duker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.