Gå til innhold
  • Bli medlem

Temperatur vinterpose


Anbefalte innlegg

Noen andre innspill:

-Hva slags underlag bruker du? Anbefaler ett med dun og knallhøy R-verdi! i tillegg til et tynt skumunderlag underst. 

- Skal du bruke posen bare i telt, kan du jekke tempgrensen ned noen hakk enn om du sover under åpen himmel. Samme om du sover alene i telt eller alltid med andre på tur.

- Bruker du dunjakke på tur, kan du også kjøre lettere pose og heller sove med/under dunisen på de kaldeste nettene

- Mange plagg kan brukes som ekstraisolasjon/tetningslist på de kaldeste nettene.

-Dun regulerer kroppstemperaturen utrolig mye bedre enn syntet, så bruksområdet til en dunpose blir mye større temperaturmessig. 

-De heiteste ekspedisjonsposene er gulle gode på de kaldeste nettene, men jeg har med små grep sovet godt i poser som er langt "kaldere" også.  

 

Hvilke poser har du i kikkerten nå?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så sånn rett under null går fint? Takk for hjelpen altså, supert å få litt inside fra noen andre frossenpinner

 

japp :) vet andre dør lenge føre meg av svette, og syns soveposen min er overkill :P men jeg koser meg i den, og er knall fornøyd :) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...

Ok, etter mye om og men har jeg landet på en Down Hugger 800 exp med komforttem på -28. Regner med at det blir sånn ca -18/-15 for meg. Har nettopp bestilt dette alt for dyre og alt for fine soveposen og går rundt som en siklende hyene og venter på levering fra uniten. God jul til meg! 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...

Hei alle!

Ville komme med en oppdatering på dette soveposespørsmålet. Endte med å kjøpe Montbell sin Down hugger 800 exp og har testet den i to netter i 0 grader og 5 grader, noe som egentlig burde være alt for varmt, men det funket helt fantastisk for meg. Tror dette er første natten i min utekarriere, der jeg faktisk har vært komfortabelt varm når jeg våkner midt på natten, ble nesten helt overrasket selv :D . Har heller ikke blitt for varm på noe tidspunkt, selv om jeg har snurpet godt igjen på alle måter. Virker som varmen bare reguleres bedre.

Foruten å være en utrolig varm pose som komprimeres forholdsvis godt ned, veier lite til å være så stor, så er den veldig behagelig, den snurper seg sammen ganske fort, hvilket gjør at jeg har færre iskalde områder å stikke tærne inn i enn på gamleposen (selv om det fortsatt er noen, posen er ganske bred i utgangspunktet) og utvider seg nok til at man kan sitte med beina i kors i posen og lage morgenkaffe.

Takk for veldig mange bra innspill på posekjøpet, setter stor pris på hjelpen!

20160501_140146.jpg

20160506_092757.jpg

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer :) Så ut som en god pose det. Kan være greit å finne ut når den blir for varm. Jeg har en lignende pose og klarer meg i den noen grader over fryspunktet før det blir for varmt. Da var det lettere å vite hva jeg skulle ha slags sommerpose.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 2. oktober 2015 at 14.27, Sovjetunionen skrev:

Har en pose i kikkerten @borgern, men spørsmålet er om jeg skal ha den hardcore ekspedisjonsvarianten, eller om jeg skal ta den som "bare" går ned til -18. 

En vanleg vinterpose som du forsterkar med ein sommarpose ved behov. To-pose oppsettet er min favoritt så lenge eg har pulk, fordi det er fleksibelt. 

Elles er varmeflaska god å ha både for forvarming om du he blitt kald, og som fotvarmer. Eg må som regel kaste den ut etter ein time eller to når posen har blitt skikkeleg varm, og nyttar den berre når eg blanserar på grensa av ein pose, men har ein del venninner som frys meir, og har den som fast inventar. 

Elles er det som du seier; å ete. Et feitt (meierismør eller Cocosa i kakaoen og kveldsen). Gå på do, så slepp kroppen varme på sjiten. Bokstaveleg talt ;) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.