Gå til innhold
Skaaningen

Ruggad ryggsekk for fly

Anbefalte innlegg

Jeg har en eldre ryggsekk med følgende krav/spec som skal erstattes. Noen tips på spec neden?

 

Bruksområde

Kastes omkring på bagagebånd i fly - insjekket bagasje - får ikke gå sønder

Bæres kortere strekker, typ maks 10 km av gangen

Må kunne feste liggunderlag mm utenpå

Volum sirka 60L

 

Speccen på den sekken jeg har er da:

 

Kraftig Cordura-liknende materiale (neppe lettpakking). Dette tåler riper mm.

Godt bæresystem, som ved transport kan dekkes av inbygget beskyttelse. Dette er en lokk som kan rulles over hele bæresystemet. Sekken fremstår da som en bag - ingen bærestropper er synlige og kan fastne.

Faste pakkreimer på utsida

Inbygget ramme ('internal frame')

To hovedrom i sekken, et utenpå.

Dette er en JanSport sekk fra sirka 1996...

 

Det jeg ikke ser ut å finne lengre på marknaden er inbygget evne å dekke hele bæresystemet for transport. Noen som vet om et moderne alternativ på omtrent samme spec? I denne specen/sekken er jeg fremfor alt ute etter evnen å fly med sekken insjekket uten at den går sønder.

 

mvh Skaaningen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke glem at du bør ha transporttrekk til ryggsekken hvis den skal sendes med fly. Det er remmene som lager problemer på transportbandet. På duffelbagger som min 90 L The North Face må bæreremmene taes av.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har flere titalls flyvninger med forskjellige størrelser(50-132L) av TNF duffel hvert år til ulike destinasjoner. Har aldri tatt av bæreremmene. Pleier å legge dem under håndtaket og lukke borrelåsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei,

90 literen til north face er lettest å bære. Har den større varianten men denne er svært lite håndterlig når den blir full og skal opp og ned på samlebånd. Eller tåler gamle reconpack alt av hva flymannskaper kan utsette denne for. Har enkelte ganger pakket sekken  i posene man får for å transportere barnevogn. Da slipper man å være redd for at reimer og lignende skal sette seg fast eller ødelegges.

tore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har og god erfaring med tnf duffle. Har bare fått småskader på denne under flytransport når den har vært tungt lastet.

hvordan er prioriteringene dine ift bærekomfort og vekt?

mulig at en todelt løsning med ''god sekk'' og en rimelig pakkpose å ha den i på fly er mer optimalt? Da er det antagelig mer å velge i med tanke på bærekomfort og funksjonalitet du ønsker på sekk, og posen kan skiftes når den er utslitt.

 

mvh Magne

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har reist med ryggsekk med masse remmer. Ikke noe problem på fly dersom man knyter dem godt sammen eller spanderer på plastvikling av sekken. Det er løse remmer i kombinasjon med transportbånd som er problemet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av friluftspappa87
   To/ett barn aleine med far
    
   Som tittelen sier skal jeg reise en del på telttur med ungene. Har en treåring og en toåring. Treåring har allerede nå under Orange flom varsel på Sørlandet sovet ute i tunnelteltet med meg uten problemer. 
    
   Han hadde da med bamser, boka, lørdagsgodt å fikk styre ting etter hva han ønsket. Fikk bestemme hvor vi gikk, hbor han skulle sove osv å være med å pakke ned tingene, pakke ut, tørke utstyr osv og det var en suksess. 
    
   Jeg merket fortat det ble veldog vanskelig å bære utstyr for to personer (spesielt med barn som trenger litt komflrt) 
    
   Denne turen var jeg heldig og reiste ikke så langt så hadde sykkelvogn, men allikevel var det fullt selv med en liten ryggsekk. 
    
   Hvordan får dere med ungene langt?
    
   Jeg tenker en kraftig bæremeis å spenne fast telt,soveposer,liggeunderlag og en stor vanntett pose på bærmesien.  Så kan guttungen enten gå eller sitte på bærmesien. Så kan jeg  ha en vanntett pose på ca 10lg som kan sitte i bærmesien eller bæres av meg når jeg går. 
    
   Har hatt med ungene mye ut, men aldri på overnatting før nå. Men nå er han bort av basillen. Ogsåså kommer til å være aktiv her.
    
   Mange år siden jeg har vært mye på tur, og utstyret har blitt fantastisk. 
    
   Hva slags primus er trygg å fyre i fortelt for å varme med barn i teltet. Jeg ligger da ved åpningen så han ikke kan komme seg ut uten å vekke meg. 
    
    
   Vi fant tilogmed et magasin med skarp ammunisjon til en AEG H&K på turen. Skal levere det til politiet i morgen
    
   god tur. Hilsen to turglade gutter


  • Av Are Mehus
   Hei.
   Da har min fjellreven kajka gått i retur. Ryggen min passet ikke til den.
   Lurer dermed på Osprey Xenith 88 som passet 100%.
   Noen som vet forskjellen mellom ny utgave (2018) og tidligere modell, annet enn at de har fjernet dagstursekk muligheten på den, og den klassiske myke lomma bak på sekken.? Fristende å lete opp gammel versjon da denne ser ut for å ha godbiter som er fjernet på ny utgave.
   Er det gjort andre relevante endringer som taler for at jeg skal kjøpe den nye modellen😳?
   Noen kommentarer til dette mottaes med takk🤔😊👍
  • Av Are Mehus
   Hei, alle sammen.
   Har kjøpt en kajka 85 liter som jeg forsøker å få justert inn rygglengden på , men opplever at det glir, og ikke sitter fast i posisjonen jeg ønsker. Når ryggen er justert, og den ligger på gulvet, så kan jeg bevege det opp og ned etter å ha "låst" det fast? Er det slik det skal være??? Opplever det ikke etter å ha fått på meg sekken, men synes dette er litt rart. Andre sekker har jo bombesikre innstillinger som ikke flytter på seg en mm...Har ikke så mye erfaring med nyere sekker, men er det slik det oppleves for dere med tilsvarende sekk?
   Håper på en oppklaring i denne problemstillingen
    
  • Av Fjellskald
   Hei:)
   Tenkte å kjøpe Osprey Tempest 9 l til kjære mor. I samme slengen vil jeg kjøpe regntrekk/raincover til den. Finner ikke annet enn osprey xs størrelse som er for 10-20 l. Blir kanskje litt stor og posete. Fins det annen løsning mon tro? Om noen med tempest 9 l hadde innspill så hadde det vært fint. Så venter jeg med å klikke "kjøp".
   På forhånd takk!
  • Av turbobjørn
   Hei!
   Jeg har nylig fått vekket en stor interesse for turer i den den norske naturen etter en helgetur på Ustaoset. Jeg har bestemt meg for å ta en norgesferie med kjæresten neste sommer og begynt smått å planlegge. I den anledning trenger jeg litt råd angående hvor stor tursekk jeg bør kjøpe.
   Litt om hva den skal brukes til:
   Helgeturer på våren (2 - 3 netter) Hardangervidda på tvers (regner et sted mellom 10 og 14 dager, grovt altså inkludert hviledager) En litt kortere tur (7 - 10 dager) et annet sted i landet, tenkt litt på både Lofoten området, Senja eller Sunnmørsalpene. Backpacking. Usikker hvor lenge og hvor, men hvis jeg får det som jeg vil snakker vi ca. 8 måneder (Asia, Afrika, Sør-Amerika). Hvis det ikke blir som jeg tenker nå snakker vi mindre enn 8 måneder med alle eller noen av nevnte verdensdeler. Litt av problemet jeg har med å bestemme meg for en størrelse er at jeg ikke har særlig perspektiv på hvor mye som må pakkes til turene ovenfor. Har en viss anelse altså, men kan ikke si jeg har erfaring med slike turer. I tillegg vet jeg ikke helt om det er kun snakk om DNT sine hytter, hytter og telt eller kun telt.
   På hardangervidda blir det hvertfall hytter (betjent og selvbetjent/ubetjent). Tar nok inn på full pensjonat en natt eller to, og ellers blir det soving og gjerne etterforsyning med mat på selvbetjente/ubetjente hytter. På f.eks Senja og i Sunnmørsalpene har jeg ikke undersøkt så mye om hvordan det er med hytter, men jeg liker tanken med å sove i telt alle stedene egentlig.
   Jeg vet det er vanskelig å si ettersom alle har egne preferanser på å hvor mye de pakker, men håper noen kan komme med litt råd.  Jeg vet hvertfall at jeg ikke har lyst å være en av dem som pakker absolutt minimum, men heller ikke en av dem som pakker altfor mye og ender opp med en veldig tung sekk.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.