Gå til innhold
  • Bli medlem

DNT, bikker det over snart?


Gjest Landsem

Anbefalte innlegg

 

For å fortsette på det du tar opp om folkehelse stiller også jeg meg tvilende til hvor godt dette argumentet er. Jeg tror folkehelse først og fremst handler om den daglige aktiviteten. Selv turinteresserte kan ha vanskeligheter med å komme seg ut på tur "ofte nok". Hvis en først og fremst tenker på helsa, er det nok mye bedre å sykle til jobben, ta trappene, svømme med ungene, eller ta seg en løpetur på ettermiddagen, enn å sette seg i bilen og kjøre til fjells en gang i måneden. I så måte tror jeg DNT (og andres) arbeid med tilrettelegging av småturer i nærmiljøet, marka, osv., kan ha større helsegevinst. Hva gjelder tilrettelegging i fjellheimen og dens effekt på helsa, så tror jeg det heller må være en "Birken-effekt" – at man kommer seg i form i hverdagen for å kunne bedre nyte langturene i fjellet.

 

Hvis jeg ikke husker feil så er resultatet av gratis trening i jobbtida det at de som trener fra før, får trent enda mer, for å dra en parallell.

 

 

Akkurat det eg også tenkjer.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Sørlige Hardangervidda.

 

Det er STF stier i svenske nasjonalparker også. Der borte begrenser de trafikken ved å forby aktiviteter som padling, fiske, og jakt i nasjonalparkene.

 

Vi som går langs DNT stien går jo bare en tur. Det er andre aktiviteter som direkte skader naturen og dyrelivet i større grad og det er jo å høste av den.

 

Jeg føler ikke det der som en arrestasjon. Hvis jeg skal til Sarek, nærmere bestemt Rapadalen, så får jeg hverken fiske eller padle.

 

Samene får urfolk-rettigheter. Jeg tror ikke vi skal blande dem inn i debatten mot DNT.

 

Jeg tviler på at sopp og bærplukking er noe som i hovedsak gjøres av DNT medlemmer, men du skal ha for retorikken.

 

Du mistolker meg litt Martin. 

 

Du skriver at de forbyr padling, jakt og fiske i svenske nasjonalparker. Sarek er en svensk nasjonalpark. Verneforskriftene er nok ulike for ulike svenske nasjonalparker, som de er for norske nasjonalparker. I andre nasjonalparker er det mulighet for fiske, elv om det kan være begrenset. Jeg har hatt fiskestanga med på tur fra Sulis til Abisko, uten å bryte noen lover. Jeg blander ikke inn urbefolkning, men sier at de som bor i området driver med fiske. Dette er muligens på grensa til å være Off Topic.

 

Jeg skrev ikke at sanking var noe som i hovedsak ble gjort av DNT medlemmer. Det jeg prøvde å si var at DNT medlemmer også driver med jakt, fiske og sanking som et svar på at du sier folk langs DNT stien ikke skader naturen siden de ikke høster av den. Har selv parkert fiskestanga utenfor godhytten din ved Reinsvatnet, og plukket blåbær utenfor mens klærne hang til tørk inne. Besøker du Åmotdalshytta på slutten av august er også muligheten stor for at det er flere rifler en vandrestaver på hytta. Populær hytte for reinsjegere med DNT kort i lomma.

 

Kanskje formulerte jeg meg dårlig, men retorikk overlater jeg til politikere.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har ingen problem med å sjå dette noko nyansert. Eg opererar sjølv som turleiar for den lokale foreininga innimellom, utan at det betyr at eg er gift med Dnt eller ikkje kan være ueinig.

 

Som nokre allereie har vore inn på, er det fleire instansar som skal koplast på når det gjeld forvaltning av arael, også nasjonalparkane. Nasjonalparkstyret skal nok også forhalde seg til fleire i sine prosessar, ein har reglar for høyring og medverknad osv, så det er vel ikkje heilt beinkløyvd, og ikkje berre Dnt som sviktar, når ein begår det enkelte betraktar som overtramp.

 

Sjølv dauar eg ikkje av å gå meg frampå ein raud T, og går gjerne langs rutenettet om det er formålstenleg. Men den aukande andelen av inngrep som er vanskeleg å reversere, ser eg på med bekymring. Både i nasjonalparkane og i randsonene, som openbart i enkelte områder skal utviklast til reine tivolia (dont even get me started kva gjeld den hersens via-ferrata moten). Eg arbeidar også som guide, innanfor reiselivet, i eit lite enkeltmannsforetak. Eg har sagt nei til arbeid, som for meg har vore i strid med å tenke miljø og bærekraftig produktutvikling innanfor reiselivet. Til tross for at det kunne gitt ein pangstart og finare tal i rekneskapen min.

 

Dette er ikkje fordi at eg må ha fjellet for meg sjølv. Det handlar om at eg unner borna mine og komande generasjonar moglegheitene til å å ferdast i og oppleve urørte områder (i den grad dei er att).

 

Mine born kosar seg på Dnthytter, med sosialt liv, nye bekjentskap, hyggeleg stemning osv. Likevel er det ikkje til å kome frå, at veksten eg såg hjå borna mine denne sommaren, eit par veker på tur utanfor alt som heiter alfarveg og sti, var av ein heilt annan karakter. Opplevinga var enorm, og eg trur den er med dei langt inn i vaksenlivet, og dels formar kven dei vert. Eg snakkar ikkje nødvendigvis berre om naturopplevinga "utover", men også det som skjer innover. Eg såg nærast lyspæra gå opp over hovudet på dei, og mange av livets små og store spørsmål fekk nok sine svar, utan at dei nødvendigvis vart stilte. For å ta i bruk ein klisje: det var sjelsettande.

 

Dotter mi sa, på dag to av turen: "Mamma, du likar slike stader der det er lite folk og ingen hus. Eg likar ikkje det så godt. Eg kjenner meg liksom litt liten. Eg trur eg likar betre å sjå litt av sivilisasjonen. Ikkje så mykje, men litt". Vi snakka om det, og eg anerkjente kjenslene hennar. Eg hørte ikkje meir om dei. Det skjedde noko med henne i løpet av turen.  

 

Kva gjeld folkehelse er eg usikker på om det i det heile bør være eit gyldig kort i Dnt diskusjonen. Eg arbeidar delvis med folkehelse gjennom mitt virke med frisktrening og til dels rehabilitering. 

At ein kan bidra i dette perspektivet, ved å senke terskelen for å komme seg avgarde er det ikkje tvil om, men i eit folkehelseperspektiv, skal ein verkeleg få sving på dei som har tungt for det, er det så mykje anna som må på plass før dette er eit tema. For dei som nyttar seg av eit utbygd alternativ.....vel, så ville dei vel kanskje nytta seg av det utan også. Eg skulle faktisk ynskje meg data på kven som er brukarane av dei ulike tilboda etterkvart, gjerne litt nøyaktige data. Eg har ein mistanke om at folkehelsekortet då hadde blitt sterkt svekka.

 

Edit: 5 minutt etter eg posta dette inlegget for andre gong (det første forsvann, grrrrr) fekk eg denne linken tilsendt av ei vennine på Fb. Som ein link tilbake til mi dotters utsegn?

 

http://harvest.as/artikkel/Kontroll

 

Her setter du ord på det jeg tror veldig mange tenker. Diskusjonen om tilrettelegging er ikke svart/hvit. Dette gjelder ikke bare DNT som i denne tråden, men også andre som med gode intensjoner rydder stier og setter opp gapahuker. Både tilrettelegging og urørt natur har verdi for oss turfolk. Utfordringen er da å finne en balanse.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Landsem

Reflektert innlegg av Tessatroll. Jeg tenker det kan bli slik i familier der opphavet er fortrolig med vill natur og avkommet faller lengre fra stammen og mangler samme fortrolighet. Men løsningen da er ikke å bringe sivilisasjonen inn i villmarken, men at opphavet må avfinne seg med at eplet har falt lengre fra stammen enn først antatt. Slikt skjer også. Og da er ikke løsningen å gjøre vill natur tryggere , men å følge opp barna på ønskelige premisser på andre arenaer. Det gjelder også andre voksne. Noe av sjarmen med vill natur og store urørte områder uten mobildekning og folk, er nettopp at det stiller andre krav.  Og i en verden der puter under arma er mantraet  og folk må på kurs for å skjønne at de kan vokse mentalt på å sette seg selv på prøve. ( Eller, skam forby, måtte lese om slikt på en  hipsterblogg;) ) er det i mine øyne viktig at vi bevarer flest mulig slike områder nær der folk bor. Slik at de blir tilgjengelige for flere enn den stadig voksende ekstremsport- og utstyrsadelen som reiser verden rundt etter kick. Har du prøvd å gå til hjertet av Jotunheimen fra nærmeste bygd engang og late som du ikke ser infrastrukturen fra moderne tider, f. eks? Da vil du oppleve hvor eksotisk og fjernt det var en gang i tiden. For meg er dette esssensen i det jeg tror DNT en gang ble grunnlagt for. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • 1 måned senere...

 

 

Ja, da har Den Norske Turistforening hatt stor konferanse og fått taletid i kringkastingens sendinger. Konklusjon er at storsamfunnet mangler en overordnet plan for å stoppe nedbyggingen av naturen. Så langt henger man med. Legitimt innspill alle som er glade i naturen stemmer i. MEN! Før de retter pekefingern noe sted, hva med å se på generell slitasje/forsøpling og nedbygging i egen regi?  Ser de ikke at de selv har blitt en teflonbelagt avlegger av det monsteret de selv hytter neven mot? Blir litt dobbeltmoral etter mitt skjønn. 

Lenge siden Werna & Einar :

https://tv.nrk.no/serie/som-de-vil/FUHA00003067/26-02-1967#t=16m1s

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
Gjest Landsem

Fra konferanse der man er bekymret for nedbygging av natur til, ja, nettopp det. Ingen ringere enn DNT sin store helt, milliondryss-onkel og æresmedlem, som kom fra Hallingdalen til Kristiania med et revskinn i sin tid, som alltid poserer i sin gamle, svette strikke-kalott og kledelig værslitt anorakk. Han vil nå styrke sitt gode ettermæle ytterligere på tampen av et langt liv i råkapitalismens herlige ånd, ved å bygge ned sårbare områder tett opp til Vassfaret landskapsvernområde. Spørs om ikke noen enhver møter seg selv i døra snart..Det er en utspekulert strategi å donere penger til det organisasjonslivet som tradisjonelt har stått på barrikadene for vern mot utbygging. I tillegg til DNT har han vel også vært inne i prosjekter i regi av NJFF. 

http://www.ringblad.no/meninger/olav-thon/natur-og-miljo/olav-thons-hytteplaner-i-vassfaret/o/5-45-194831

Endret av Landsem
Lenke til kommentar
Del på andre sider

En stor tragedie detta! Aldri likt mannen av ymse grunner. Hadde det vært noe tak i Turistforeningen hadde de tatt fra han æresmedlemskapet og brutt all kontakt ned han, om de faktisk mener å ta vare på naturen. 

Her har jeg flere turer, liggi ute i, et av de største områdene med naturskog uten veier i/ved Vassfaret, og nå skal det ødelegges. Mikkjel Fønhus roterer i grava mens Thon og hans kumpanet står å pisser på grava hans!

Jeg har signert oppropet mot utbygginga. Personlig trur jeg området går tapt. Pengene vinner alltid.. Nytter ikke å godta en redusert utbygging, det vil bare bli utvida seinere noe utbyggerne gambler med uansett. Som de gjorde ved Gulsviksetrene under Høgevarde (Norefjell), var søkt om utbygging av 600hytter, fikk godkjent 420, så seinere fikk de gjennom enda mer utbygging tross for store protester fra hyhytteeiere i området og andre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den Vassfaretutbyggingen er ren idioti. Thon har kjøpt seg mye goodwill gjennom donasjoner til DNT og andre, men her går det helt av skaftet.

Jeg har egentlig hatt sansen for Thons engasjement i DNT (selv om jeg selv ikke er medlem), fordi han ikke har villet være med på utbygging av de store, betjente hyttene. Pengene fra fondet skal bare gå til de mindre selvbetjente eller ubetjente.

Jeg møtte forresten Thon på Geiterygghytta tilbake på åttitallet en gang. Han sa da at det var avslappende å være på DNT-hytter, for han kunne ikke behøvde å se på dem som potensielle investeringsobjekter. Spørs om ikke han har endret mening.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Landsem
1 time siden, Martin Gjellestad skrev:

Hvorfor blander dere DNT inn i dette?

 

Det gjenstår å se om sølvpengene har bragt dem til taushet i denne saken. 

bib_1030_obv.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordi Thon og DNT nesten knyttes sammen pga alt Thon har gjort for Turistforeninga. Turistforeninga har reagert mot nedbygging av natur før, og nå bør de bryte alle bånd til Thon - for dette bryter med det Turistforeninga stod for; det enkle friluftslivet. Som de påstod de stod for før iallefall. Eller vil Turistforeninga bli satt i forbindelse med nedbygging av natur? Kommer kanskje an på hva de vil bli assosiert med...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, Thon ble jo ikke rik ved å drive DNT hytter ihvertfall, så jeg synes sammenligningen er litt søkt. Thon forøvrig er jo navnet på den store hotellkjeden, så det burde vel ikke overraske noen at det lå kapitalistiske motiver bak der et sted.

DNT har tatt imot penger fra Thon stiftelsen. Disse bidragene har ført til at folk kan nyte det enkle friluftslivet over store områder av landet. Selv skal jeg til helgen dra til Skorgedalsbu, en av de nyeste Thon støttede hyttene i nettet. Det vil jeg ikke ha det grann dårlig samvittighet for, og jeg skal ikke bruke tiden min der på å spekulere i Thons motiver.

Betyr det at jeg er enig i utbyggingen av Vassfaret? Selvfølgelig ikke. Men jeg klarer å se at det ikke har noe som helst med DNT å gjøre. DNT som organisasjon tar i mot støtte fra Thon og bruker midlene til å bygge opp om det enkle friluftslivet. Så får Thon selv avgjøre hva han ønsker å gjøre med sine egne penger på fritiden.

I stedet for å henge ut DNT urettmessig på et forum, så burde dere heller melde dere inn og stille på generalforsamlingen i lokalforeningen for å tale Vassfarets sak. Det er slik man vinner kamper.

DNT? Det er alle oss det. Ikke en mystisk gjeng som tar avgjørelser på bakrommet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Verden trenger vel ikke være så svart/hvitt? DNT kan vel være enige med og samarbeide med Thon på de fleste punkter, men samtidig være uenig på andre punkter?
Jeg synes det blir feil å forvente at DNT skal stå til ansvar for, og dermed fordømme, det Thon her gjør.

DNT står i bunn og grunn for det samme som de fleste her på forumet gjør, i de fleste saker; At folk flest skal komme seg ut i naturen, og nyte naturen.

Jeg støtter forrige taler her, ved å si at dere bør komme dere inn i styre og stell i DNT og på den måten kunne drive aktiv påvirkning av norges største friluftsorganisasjon, istedenfor å være nett-troll her på forumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan det være Thons "madrassfond" som lager bølgene?

(Thon sponser nye madrasser på selvbetjente og ubetjente hytter.)

 

Jeg mener Thon først og fremst støtter de enkle hyttene, selvbetjente og ubetjente hytter. Det kan selvsagt diskuteres om dette er rett. For de som ønsker å ha "fjell og vidde" for seg selv! vil vel all utbygging være en styggedom.

for egen del synes jeg det er greit at vanlige folk kanta seg ut på tur. Det er kjekt med folk, og jeg har aldri opplevd trengsel på stien.

sjekk noen undersøkelser nesten 90% av utmarksferdsel forgår på merkede sti. Resten er ofte eiere sauefolka, jegere eller oppsyn.

Og områdene uten oppmerking er enorme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Landsem
50 minutter siden, Martin Gjellestad skrev:

Vel, Thon ble jo ikke rik ved å drive DNT hytter ihvertfall, så jeg synes sammenligningen er litt søkt. Thon forøvrig er jo navnet på den store hotellkjeden, så det burde vel ikke overraske noen at det lå kapitalistiske motiver bak der et sted.

DNT har tatt imot penger fra Thon stiftelsen. Disse bidragene har ført til at folk kan nyte det enkle friluftslivet over store områder av landet. Selv skal jeg til helgen dra til Skorgedalsbu, en av de nyeste Thon støttede hyttene i nettet. Det vil jeg ikke ha det grann dårlig samvittighet for, og jeg skal ikke bruke tiden min der på å spekulere i Thons motiver.

Betyr det at jeg er enig i utbyggingen av Vassfaret? Selvfølgelig ikke. Men jeg klarer å se at det ikke har noe som helst med DNT å gjøre. DNT som organisasjon tar i mot støtte fra Thon og bruker midlene til å bygge opp om det enkle friluftslivet. Så får Thon selv avgjøre hva han ønsker å gjøre med sine egne penger på fritiden.

I stedet for å henge ut DNT urettmessig på et forum, så burde dere heller melde dere inn og stille på generalforsamlingen i lokalforeningen for å tale Vassfarets sak. Det er slik man vinner kamper.

DNT? Det er alle oss det. Ikke en mystisk gjeng som tar avgjørelser på bakrommet.

Dette var sjarmerende naivt. Hvor lett er det for DNT å fronte en eventuell kamp mot denne utbyggingen når de selv er godt innafor foret på organisasjonen som skal bygge ut? DNT er den største friluftsorganisasjonen i landet og er stadig frempå i slike saker med prinsipielle uttalelser. Sist var det denne nevnte konferansen. Men hva gjør de når de møter gammel-Olaf sjøl og co med anleggsmaskiner på vei mot urørt mark...?

Man skal ikke skyte skinnet før bjørnen er solgt o.s.v., men det gjenstår å se hva som skjer her. Siste rest av troverdighet står på spill. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutes ago, Landsem said:

Siste rest av troverdighet står på spill. 

At det blir en vanskelig sak er riktig. Men det gjør det ikke nødvendigvis mer rett å hugge på DNT med en gang.

La meg få snu på saken. Hva er din plan for å kjempe mot disse planene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Landsem
59 minutter siden, REJOHN skrev:

K

for egen del synes jeg det er greit at vanlige folk kanta seg ut på tur. Det er kjekt med folk, og jeg har aldri opplevd trengsel på stien.

Og områdene uten oppmerking er enorme.

Nedbygging av urørt natur vil få flere ut på tur? Tja, det vil få et litt mer variert tilbud for folk som har råd til å kjøpe hytte. For alle andre vil området synke i verdi. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den omtalte utbyggingen er ikke i Vassfaret. Turufjell hører ikke til Vassfaret. Det blir som å si at Sandvika ligger i Oslo.

Er en skog som er hugd i gjennom mange hundre år urørt? Mye skog er tatt vare på og mange mener all skog skal vernes. Er kriteriet for vern urørt skog, kan man ikke kalle hugd skogsområde for urørt. Da må man være ærlig på at man mener fin skog må vernes. 

Det er investoren Ivar Tollefsen som satt utvikler i gang og har fått med seg tre grunneiere på planene. Jeg er ikke for disse utbyggingsplanene, men argumentene må basere seg på saken.

Endret av Karita
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Turufjell ser ut til å være på andre siden av fjellet, fra Vassfaret.

https://www.google.com/maps/place/Turufjell,+Fl%C3%A5,+Norway/@60.4760548,9.581241,11z/data=!4m2!3m1!1s0x4640680c400cc995:0xb95e6d8b15edce15!5m1!1e4

 

Hvis det er oppi lia her det skal bygges:

https://www.google.com/maps/@60.3863285,9.5807625,3a,70.5y,312.72h,85.9t/data=!3m6!1e1!3m4!1sMNW2IS7UViJdeWSSOUEc6g!2e0!7i13312!8i6656!5m1!1e4

Så undres jeg over hvorfor DNT skal risikere å ikke få midler til flere nøkterne og enkle hytter for å skåne lia her? Får man kos når tungtransporten råner forbi over brua her da? Tror jeg hadde blitt gærn av å høre på det gjennom natta i teltet.

 

I tillegg finner jeg eksisterende hyttefelt på samme fjellet:

https://www.google.com/maps/place/Venelifjellet+Turomr%C3%A5de,+3853+Vr%C3%A5dal,+Norway/@60.4802461,9.5580764,2501m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x4638a7684aa02d5f:0x3a7f514abfd5d0ad!5m1!1e4

http://www.ut.no/kart?lat=60.52038&lng=9.56223&zoom=12&hytter=true&fotturer=false&sykkelturer=false&klatreturer=false&padleturer=false&skiturer=false&baselayer=1&sommerstier=true&vinterloyper=true&skifore=false

Endret av Martin Gjellestad
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Landsem
39 minutter siden, Karita skrev:

Den omtalte utbyggingen er ikke i Vassfaret. Turufjell hører ikke til Vassfaret. Det blir som å si at Sandvika ligger i Oslo.

Er en skog som er hugd i gjennom mange hundre år urørt? Mye skog er tatt vare på og mange mener all skog skal vernes. Er kriteriet for vern urørt skog, kan man ikke kalle hugd skogsområde for urørt. Da må man være ærlig på at man mener fin skog må vernes. 

Det er investoren Ivar Tollefsen som satt utvikler i gang og har fått med seg tre grunneiere på planene. Jeg er ikke for disse utbyggingsplanene, men argumentene må basere seg på saken.

Tollefsen er vel om mulig et enda større råskinn enn Thon. Hugd og kultivert skog taper ikke sin verdi. Mye skog har vært hugd i århundrer og en del av det folk oppfatter som vedifulle områder. Noen er vel til og med nærmest å regne som plantasjer i andre øyne. Likefullt vernes de mot oppføring av ny infrastruktur fordi de har større verdi for fellesskapet urørt enn nedbygd. At det skal være lavere terskel her understreker jo bare argumentet om at det ene etterfølger det andre og grensene flyttes når fanen må falle. Det er presisert at dette er i randsonen til Vassfaret, ikke i. Det er klart at dette blir et lukerativt område om de får det igjennom. Paradoksalt nok med Vassfaret selv som største innsalg. Det jeg vil fram til her er det mer prinsipielle i at DNT har gjort seg til spydspiss mot nedbygging av utmark. Da blir det vanskelig å dele seng med utbyggeren i dette prosjektet. 

Endret av Landsem
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Landsem
37 minutter siden, Martin Gjellestad skrev:

 

Hvis det er oppi lia her det skal bygges:

https://www.google.com/maps/@60.3863285,9.5807625,3a,70.5y,312.72h,85.9t/data=!3m6!1e1!3m4!1sMNW2IS7UViJdeWSSOUEc6g!2e0!7i13312!8i6656!5m1!1e4

Så undres jeg over hvorfor DNT skal risikere å ikke få midler til flere nøkterne og enkle hytter for å skåne lia her? Får man kos når tungtransporten råner forbi over brua her da? Tror jeg hadde blitt gærn av å høre på det gjennom natta i teltet.

Det er som buffer til de indre delene at området har sin verdi. Det er jo kjernen det DNT fronter politisk i sin kamp mot nedbygging. Med ytterligere infrastruktur her vil det komme krav om økt tilrettelegging, det skal være vann, avløp, strøm, veier. Løypekjøringstrafikk.  Det er ikke mange som føler villmarkens sus i et telt på Grefsenkollen heller, men den nedtråkka kommuneskogen viker ikke plassen for boligspekulanter av den grunn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Turufjell er mot Flåsida, Torget ligger mellom Damtjernhallin og mot kanten av Vassfardalen. Navnet Vassfaret brukes idag om selve dalen og dens nærliggende områder. 

Torget er en viktig våtmark og innehar verdier som eldre naturskog. Svært lite skog i Norge er urskog, men det er en viss andel naturskog som pr.definisjon ikke har spor av nyere moderne hogster, veier, dreneringer eller andre tyngre tekniske inngrep. Torget innehar det største området med pr.idag lite berørt skog (naturskog) i nærheten av Vassfardalen på Flåsida. Dette må taes vare på for ettertida og ikke bygges ned!

Hvordan kan DNT påstå de er imot nedbygging av naturen dersom de samarbeider med Thon som en aktør for nedbygging av det området? Nå skal det sies at det er ikke bare gammern sjøl som styrer med eette prosjektet, men han er jo på mange måter selskapets ansikt utad.DNT vil måtte som en offentlig aktør påregne kritikk fra privatpersoner og organisasjoner for feks dette samarbeidet med denne aktøren feks. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.