Gå til innhold
rypehund

Å legge rakfisk av fisk som har vært frosset

Anbefalte innlegg

Det er mye godt som kan lages av det man høster i naturen, og av de virkelig gode tingene man kan lage av fin fjellørret er rakfisk.  Så langt har jeg bare spist denne delikatessen hos noen kompiser, men jeg vurderer å starte litt produksjon sjøl.  Så er det jo sånn at man kanskje ikke får et høvelig antall emner til å åpne bøtta for å legge ned, og da kan det å  hive fisken i fryseren inntil så skjer, være et alternativ.  Så spørsmålet til den kunnige forsamlingen her ute er: er fisk som har vært frosset egnet til å legge ned til raking?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er spent på om noen vil motsi meg her nå, men uten å ha førstehånds erfaring, vil jeg si soleklart "nei". 

 

Raking er en nedbrytningsprosess hvor man benytter de enzymer og bakterier som i hovedsak finnes naturlig i fisken. Frysing og påfølgende tining ødelegger/forringer både begge disse kritiske innsatsfaktorene. 

 

Skal man rake fisk, må men derfor få et høvelig antall store feite fisk på samme tid, -og med stålkontroll på hygienen under fangst-. Dessverre skal man nok ha bra haill med fluestanga en kveld for å fange seg en hel butt. Garn og oter er vel det eneste gangbare for å fange en god "batch" på en gang. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Torbi: tullprat, det kan jeg garantere går bra. Fisken må legges fersk i fryser og selvfølgelig uten å ha vært i kontakt med jord. Jeg har en bestefar som har lagt siden ungdommen og det er den beste rakfisken vært år.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Edit: Store feite fisk vil vi heller ikke ha, de beste fiskene er i klassen 350-500g da det er enklere å få jevn rak på fisken da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.