Gå til innhold
  • Bli medlem

Hilleberg Niak 1,5


RuneH

Anbefalte innlegg

Jeg hadde første langtur med dette teltet i Femundsmarka og Rogen nå i vår/sommer. Var på en to ukers tur siste uka i mai og første i juni, og kan ikke si annet enn at jeg er knallimponert. Så tidlig på året hadde jeg litt ruskevær, med en god del minusgrader, vind, snøfall, regn og et par formidable tordenskurer. 

Jeg hadde aldri problemer med kondens. Det mest krevende forholdet var når det falt såpass med snø en kveld at det samlet seg snøhauger rundt skjørteventilasjonen, og det ble nesten vindstille gjennom natta. Selv da ble det ingen kondens. 

Teltet er lynraskt å slå opp. Det kom godt med når jeg ble overrasket av tordenvær ved Femunden. Og dets nesten frittstående egenskaper var flott oppover Grøtadalen der jeg hadde en leir uten å få inn mer enn to teltplugger skikkelig, så det ble forankret med barduner og steiner.

Til å være et lettvektstelt på 1.7 kg har du som én person et hav av plass. Jeg hadde 110 L sekk, fjellstøvler, fiskeveske og matlagingsplass i forteltet, og i innerteltet kunne jeg breie meg med plass til kartlesing, all mat, flytevest og ytterklær og en 38 L sekk. God takhøyde, med relativt bratte vegger. Kvaliteten på bardunene og teltpluggene er veldig god, og bunnduken er overraskende tykk til å være et lett telt. Det har også en romslig pakkpose og gode strammere på stangkoppene. Dette er noe jeg savner på mange lettvektstelt. 

En veldig behagelig detalj er at du kan stå oppreist i innerteltet når døren til yttertelter er åpen. Det gjør påkledning av bukse og sko enkelt. I regn gjør det dog at man må være forsiktig for å ikke få regn inn i innerteltet, men jeg klarte å sitte på huk i forteltet og lukke døren til innertelter før jeg krøp ut.

Niak er også veldig behagelig i vind. Selv med relativt sterk vind med fritt leide over Femunden ble det lite blafring i duken. Den holder seg stram når teltet er skikkelig bardunert, og jeg opplevde teltet som lunt selv i -4 med vind, så lenge ikke vinden kommer rett mot fronten. 

Mine eneste ankepunkt er at jeg skulle ønske der var flere lommer i innerteltet, helst ett i hvert hjørne, og at jeg hadde vært villig til å bære noen gram ekstra for strammere på pluggfestene i teltet. Ellers et topp telt jeg kommer til å bruke mye, så får vi håpe det er slitesterkt. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
2 timer siden, foroll skrev:

Jeg hadde første...

Jeg opplevde kondens da jeg lå over på trolltunga og våknet til 15 meter sikt og tåke. Men da tror jeg alle telt opplever kondens. Har ikke så veldig mange netter i teltet enda men har vurdert å investere i gearloft da jeg tenker det samme som deg om lommer. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.