Gå til innhold
Cecilie Nøstvold

To jenter på tur i Jotunheimen i 4-5 dager. Tips til runde?

Det er 1104 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Vi er to jenter som planlegger en rundtur i Jotunheimen fra 30.07, og ser for oss at den skal ta 4-5 dager. Vil gjerne bo på DNT hytter, for å slippe den ekstra vekten et telt tar i sekken. Noen som har tips og anbefalinger til en rute vi kan følge? 

 

Har sett for oss disse stedene som eventuelle utgangspunkt:

- Fondsbu

- Gjendebu

- Bygdin
- Spiterstulen 

vet ikke hva som lønner seg, i og med at vi kommer kjørende, så er nødt til å ha et sted å parkere bilen også. 

 

Er veldig takknemlig for svar! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

For noen år siden parkerte jeg ved Gjendesheim og tok buss til Bygdin og gikk til Torfinnsbu og tok båten til Fondsbu (Kan også gå av bussen litt før så turen blir litt lengre), så over til Gjendebu, og videre Memurubu og over besseggen tilbake til Gjendesheim.  Dette er en lett 4 dagers tur (med den lengste etappen siste dagen) - særlig siden du kan sende bagasje med båt 2 siste etapper (jeg visste ikke det men hadde pakket i søppelsekk pga værmelding og sendte dermed søppelsekken med all kveldsbagasje og gikk med ryggsekken - er man flere så kan man jo sende en sekk og dele på å bære den andre?).  Evt kan man gjerne også ha en dag ekstra på gjendebu? eller et annet sted for topptur?  Er i alle fall parkering på Fondsbu, bygdin og gjendesheim (antar dere mener gjendesheim som utgangspunkt - vanskelig å få bil inn til gjendebu...)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Forslag 1 (som jeg har gått og synes er fin)

 

Fondsbu - Skogadalsbøen 8t

Skogadalsbøen - Leirvassbu 6 t

Leirvassbu - Olavsbu (ev Gjendebu) 5t

Olavsbu (ev Gjendebu) - Fondsbu 5 t

Om du går via Gjendebu kan du også legge Torfinnsbu (husk å bestille!) om du ønsker en dag til slik at det blir Gjendebu - Torfinnsbu - Fondbu

 

 

Forslag 2 (også gjennomført og veldig fin tur  :) )

Parkere på Lom og ta morgenbussen til Turtagrø

 

Turtagrø - Fannaråken- Skogadalsbøen (8-9t)

Skogdalsbøen - Olavsbu 5t

Olavsbu - Leirvassbu 4-5 t (legge igjen en av sekkene på Høgvaglen og kanskje gå oppom Kyrkja på turen om dere er spreke)

Leirvassbu - Spiterstulen 5 t ( og ettermiddagsbussen til Lom hvor bilen står)

 

Kan også gås motsatt vei, men om det ikke klaffer med bussen så må det kanskje haikes inn til Spitestulen. Been there done that... :)

Både på Olavsbu og Leirvassbu er det f.eks mulig å ta en ekstra dag og gå på fine ikke alt for lange toppurer (Mjølkedalstind ved Olavsbu og Kyrkja ved Leirvassbu er jo flotte topper!)

 

Anbefaler i alle fall å legge turen innom Skogadalsbøen som jeg synes er den kosligste hytten i Jotunheimen :)

 

God tur! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 1104 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Sprettball
   Hei! 
   Jeg skal gå fra Juvasshytta til Tyinkrysset i sommer (rett gjennom Jotunheimen) og det er første gang jeg reiser på tur og første gang siden jeg var liten at jeg telter på tur. Har sett over reiseruten på kart over oppmerka ruter og laget meg en egen tur-rute ut ifra dette. 
   Hvordan er turen fra Juvasshytta til Spiterstulen? Er det bratt ned til grusveien? Jeg spør fordi jeg har høydeskrekk og UT.no sa at dette var en krevende tur selv om det ikke er mange km mellom hyttene. Er det så bratt om man går om Heimresætre?
   Turen fra Spiterstulen til Gjendehytta er neste mål. Dette er en lang etappe og jeg legger inn en overnatting mellom (om ikke terrenget er veldig flatt og fint). Hvordan er terrenget i Urdadalen? Det ser ganske flatt og fint ut på kartet, men jeg spør for sikkerhets skyld.
    
   Turen går så fra Gjendehytta, ned til Bygdin og mot Tyinkrysset. Hvordan er terrenget her?
    
   Til sak nr 2
   Jeg har med meg en venninne og hun er veldig redd for at vi skal møte på bjørn, ulv, jerv eller rev. Av den grunn har jeg lagt ruta nærme hytter i tilfelle hun blir redd og vi kan gå litt nærmere en av hyttene. Er det mye rovdyr på fjellet eller kan jeg "trygt" ta henne med i Urdadalen og overnatte der uten mye lyd fra dyr utenfor teltet? Vil at denne opplevelsen skal bli fin for henne sånn at hun ikke blir skremt fra å bli med meg på tur senere
    
   Ingen av oss har gått så langt før, i flere dager, men har gått topper med 15-18 km på 2-3 timer med god stigning. Planen er å komme fram til Tyin på 5 dager. Klarer vi det?
    
    
  • Av stef78
   hi there,
   my name is stefan and i am living currently in Skåne, Sweden. 
   Ca. 10.-20. July I will be with my dog around Jotunheimen or Hardangervidda touring and I am looking for tips about trekking and friendly people to exchange experiences with! :)
   Cause my dog is only 8 month old I will not be able to walk great distances, what do you recommend? 
   Feel free to contact me with PM. I speak: swedish, german, english and a bit french.
   I am looking forward to get in touch!
   Kindest regards 
   Stefan & Kenjii


  • Av Leif88
   hei hei. jeg og min samboer skal ned til Luster uke 22. ( månedskifte mai/juni ) også har vi den helga fri, så vi har lyst opp til Jotunheimen, når vi alikevell er så nærme. men så er det jo veldig mye snø i stort sett hele norge for øyeblikket, så lurer på hvordan snøforholda er på den delen på den tiden? jeg lurer også på hvor det er  best og dra til jotunheimen fra da Luster.
   så tar veldig gjerne imot tips til rute
  • Av Lisbre
   Noen som har vært på Skardstiden i Jotunheimen? 
   Kan denne bestiges uten tau, og er det i tilfelle greit merket sti?
   Har begynt å planlegge sommerens fjellturer, og tenker å ta noen topper i Jotunheimen.
  • Av MoL
   Hei, har lyst til å dra på tur til påsken med en kompis. Ingen av oss har lappen og vi må derfor belage oss på buss inn til fjellet. Ellers ønsker vi å gjøre det billig. Selvbetjent virker best, men f.eks telt ved en selvbetjent kan også funke fint da vi har det vi trenger av utstyr til telting. 
   Turen er fokusert på topper, det å bo samme sted to netter og ta topper derfra er vel egentlig det vi tenker. Samtidig må vi nok belage oss på en dag inn og en dag ut med gåing virker det som.
   Dermed lurer jeg på hvor vi burde ta turen, ønsker å få gått på noen fine fjell. Vi har god skierfaring, men ønsker ikke svært tekniske fjell. Lengden og høyden derimot skal gå fint.
   Det jeg har tenkt på til nå er vel egentlig å ta bussen til Tyin.
   PS: Vi bruker randonee utstyr og bor i Oslo.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.