Gå til innhold
  • Bli medlem

Sverige utsetter utskifting av FM båndet, grunnet national sikkerhet. Håper Norge også forstår problemet.


Tiur3

Anbefalte innlegg

Annonse

Jeg er ingen ekspert, på dette, jeg er bare en bekymret bruker. Men ekspertene har da uttalt seg, at signalene har kortere rekkevidde. Og slik jeg forstår det, så må det da settes opp et vesentlig større anntall sendere for å få dekkning. Men ingen av dem har lovet dekning i Fjellet!

At en del ungdom (og folk) ikke har radio, er deres problem, da Sivilforsvarets signaler fremdeles gir besjed om å "lytte på radio". Tror du at det nationalt, vil sendes ut SMS til alle med mobil? Og hva, hvis det ikke er dekkning? Kabler/fiber? Tja... uten strøm, går det vel ikke så mye signaler der heller og kanskje ikke på moblinettet. Reserve agregater for FM, er noe mer kurrant, hvis strømmen går.

Og med tanke på tidligere lovnader fra myndigheter (i forbindelse med utbygging), både av radio, tv og nødnett, har de aldri holdt det de har lovet! Så jeg er ikke så overbevist som deg, hverken beredskapsmessig, eller sikkerhet til fjells.

Så, du stoler på en politikers utsagn? :)

Hvorfor skulle det være lettere å få en tilfredstillende dekning her i Norge, enn i Sverige? Og resten av Europa?

Som en annen kar her også nevnte: Det er kortere rekkevidde på en DAB sender pga. frekvens området den sender i. Fordelen er at man enkelte kan sette opp en repeater for å øke området med dekning. Dette er umulig med FM nettet i Norge. Så sånn sett er det enklere og få til god dekning med DAB. Det er faktisk en hel del fordeler med DAB og muligheten for å lage bedre dekning enn FM. Det er dermed ikke sagt at det blir gjort. Tviler egentlig på det. Er vel penger penger penger som rår her også :/

 

Det er lettere å slå ut FM nett enn DAB ved strømbrudd. Pga. av at FM har store "hoved sendere" som distribuerer til sine distrikter. Dvs. at man kun trenger å slå ut en stor sender for at veldig mange mindre sendere ikke fungerer. Altså et stort geografisk området er uten nett. Skal man klare tilsvarende på DAB må man slå ut alle de senderne i området. Og pga. av at det er mye dårligere rekkevidde på DAB, så er det jo en hel skog av de. hehe :P

At det er "deres problem" at folk ikke har radio er vel en av grunnene til at Norge nå driver å gjør om både radio og mer til? tilpasse seg det medium folk er på. Tidligere var alle på radio og FM. Sånn er det ikke lenger. .. men en helt annen diskusjon.

 

Jeg stoler absolutt ikke på politikernes utsagn. Og jeg er ikke forkjemper for DAB heller. Håper ikke det virker sånn. Det er iallfall ikke meningen.

Nødnettet har jo vist seg å være et til tider skikkelig bomskudd. 

 

DAB er betydelig mer utbygd i Norge enn i andre land. Så vi er kommet mye lengere på vei enn for eks. Sverige. Hovednettet i Norge er ferdig utbygd. 

 

Hvor lenge er "maaaaange år"? Jeg bor på et sted i landet er man fremdeles ikke får inn flere DAB kanaler (nrk alltid jazz f.eks., alltid nyheter fikk vi i fjor).

Jeg hintet til FM. Det har vært utbygd og tilpasset i siden radio bølgens morgen.

 

Så var det de bærbare DAB radioene da. Ser for meg fjellturer med et bilbatteri i sekken for å høre nyheter og værmelding på DAB i ei uke :)

DAB radioer som bruker like lite eller mindre enn FM radioer finnes vel allerede. Mulig det er salgsgimmik dog .... :)  ellers blir det jo god trening da .. hehe

 

 

Eller så tror jeg dessverre aldri vi få utmerket dekning på fjellet med ny radio teknologi, hete seg hva det DAB, Super FM eller hva no enn som dukker opp. Det er så få mennesker som har behov for dette sett i det store og hele, at kapital samfundet velger å ned prioritere dette pga. at den store kostnaden. Intill det evt. blir satelitt DAB (Noe som jeg egentlig tviler på kommer til å skje, nettop pga. kostnander) så kan vi nok alle argumentere oss i hjel. Men hadde det vært FM som ble bygget ut i dag, så hadde det garantert ikke blitt dekning i de områdene heller. "for dyrt". Det er nok ikke uten grunn at ordlyden i vedtaket om P1 dekning, ble forandret fra 99,5% av land arealet til 99,5% av befolkningen..

 

Jeg har fortsatt ikke fått noe svar på mine sp.mål til regjeringen vedr. problematikken.

 

"edit: la til de siste to avsnittene"

Endret av Hammer
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Jeg hintet til FM. Det har vært utbygd og tilpasset i siden radio bølgens morgen.

Forstod dette, and that's my point: De vil strupe noe som det har tatt laaaaang tid å utvikle, og erstatte det med noe som ikke er på langt nært så utviklet enda (og der andre land søker andre og nyere løsninger).

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

DAB radioer som bruker like lite eller mindre enn FM radioer finnes vel allerede. Mulig det er salgsgimmik dog .... :)

Eg gjorde litt målingar på 2 bærbare radioar i helga. DAB-radioen brukte 4-5W, FM-radioen brukte ca 0,1W.

Salgsgimmiken går nok stort sett på å utruste DAB-radioane med litiumbatteri som kan lagre mykje energi for å få batterilevetid som kan samanliknast med ein FM-radio med AA-batteri.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brydde meg ikke om dab, før jeg fikk ny bil for 6 mnd siden. Hadde bare registrert at det var "noe nytt" på gang. Men erfaringer jeg har gjort i bilen har ført til at jeg jeg også kjøpte dab til hjemmet og jobben. Og faktisk lytter, ofte.  (Merker ikke forskjell på batteritiden ift til gamle FM-radioen, som var ganske lik i størrelse på høytaler osv) 

 

Det er noe helt annet,enn det skurrete og bråkete FM nettet. Dab er helt klar og ren lyd. Jeg vil sammenligne det med tv før og etter HD. Og vil absolutt ikke tilbake til FM igjen! 

 

Hvis jeg lytter på feks P1 på dab i bilen, så slår den automatiske over på FM, der dab ikke har dekning (eks i flere tuneller). Og tilbake til dab igjen, så fort det er dekning (5 sekunder etter man har kommet ut av tunellen) Og som nevnt, forskjellen på lydkvaliteten er dramatisk! 

 

Mister man dab dekninga og kanalen man hører på ikke har FM sendinger, eller man også er utenfor FM dekning, så blir det bare stille og ei antenne med kryss over dukker opp i radio-dispalyet. Istedetfor den grusomme skurre lyden, man får under dårlig FM forhold, typisk under favoritt sangen din, på høyt volum. Grøss!! 

 

Og som @Kjell Iver er inne på, utvalget er jo noe helt annet. Man kan faktisk velge hva man vil høre på. Og det er ekstremt brukervennlig og oversiktlig. 

I mine øyne har dab revolusjonert radioen og gjort den interesannt igjen. 

 

Har vært 3 uker på fjellet nå. Kjørt mye bil, hit og dit. Det har vært luksus og kan høre på hvilken kanal jeg vil hele tiden og ikke kun P1 når en nærmer seg øde strøk. Slik sett er dekningen bedre med dab mange plasser, allerede idag. Hadde også dab dekning mange plasser jeg ikke hadde mobildekning, feks innerst i Veodalen, i Jotunheimen. 

 

Siden fm har flere oppgaver enn å underholde oss, så tar jeg det som en forutsetning at dab dekningen er minst like god, før fm skrotes. 

 

(Ang værmelding, så har vel yr.no overtatt den funksjonen for leeenge siden? Man må bare ofte opp litt i høyden ;)

 

God sommer videre, med eller uten dab! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg befinner meg i tettbygde strøk og langs veien kan jeg leve lykkelig med DAB, men straks jeg befinner meg utenfor disse områdene er det FM som gjelder, og FM som fungerer. Så jeg er alt annet enn glad for at FM nettet skal stenges ned.

Kanskje det er sånn det blir med radioen også...

http://www.alnyglass.no/serviser/du-vet-du-er-pa-hytta-nar/du-vet-du-er-pa-hytta-nar-du-ma-sta-pa-taket-for-a-fa-dekning

post-13618-0-08039500-1437480466_thumb.j

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg befinner meg i tettbygde strøk og langs veien kan jeg leve lykkelig med DAB, men straks jeg befinner meg utenfor disse områdene er det FM som gjelder, og FM som fungerer. Så jeg er alt annet enn glad for at FM nettet skal stenges ned.

Kanskje det er sånn det blir med radioen også...

http://www.alnyglass.no/serviser/du-vet-du-er-pa-hytta-nar/du-vet-du-er-pa-hytta-nar-du-ma-sta-pa-taket-for-a-fa-dekning

 

 

Slikt som bildet ditt viser, har det vel alltid vært med FM? 

Man forlenger gjerne antenna med ståltråd osv.. 

 

Jeg har nesten aldri tatt med meg radio på fjellet. Det er jo stort sett elendig dekning uansett båndbredde.

For meg er det viktigere hva som finnes å høre på, på vei TIL fjellet. Og skulle jeg ønske å ha med noe å høre på opp på fjellet, så finnes podcaster og slikt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordelen er at man enkelte kan sette opp en repeater for å øke området med dekning. Dette er umulig med FM nettet i Norge.

 

Det er lettere å slå ut FM nett enn DAB ved strømbrudd. Pga. av at FM har store "hoved sendere" som distribuerer til sine distrikter.

At det er "deres problem" at folk ikke har radio er vel en av grunnene til at Norge nå driver å gjør om både radio og mer til?

 

Jeg stoler absolutt ikke på politikernes utsagn. Nødnettet har jo vist seg å være et til tider skikkelig bomskudd. 

 

DAB er betydelig mer utbygd i Norge enn i andre land.  

 

 

Eller så tror jeg dessverre aldri vi få utmerket dekning på fjellet med ny radio teknologi,

Du bruker et uinteressant argument, om at det er enklere å få god dekning fra DAB ved bruk av repeater. Men FM er da allerede BRA dekning i tregrensen (og deler av fjellet), som er utgangspunkt for de fleste når de skal på tur, eller jakt. Og det er grunn til, at jeg (og 100 -150 tusen andre) ønsker å bevare FM.

Du sier at det er lettere ”å slå ut”, hovedsendere for FM. Tja… det kommer vel ann på hvorfor strømmen blir borte det da! Det kan være mange grunner til at strømmen blir borte, både naturkatastrofer, div. sabotasjer, m.m. Men slike hovedsendere, har reserve aggregater (eller burde ha det) og da stiller DAB svakere! Hvis strømmen blir borte i et område, landsdel (eller verre), får en ikke mye lyd ut av DAB radioene. Det hjelper ikke med ”en skog” av sendere, hvis de ikke har strøm.

Samme med de andre mediene, du (og noen andre) taler så varmt for. De fungerer ikke, uten strøm til senderne. Og hva da? Noe annet ville vært om de fikk signaler fra ”lavbane” satteliter. Så hvis data frikerne ønsker å få info, når sirenene går ”lytt på radio”, bør de for egen del ha radio tilgjengelig.

Og andre medier (mobilnettet), kan kanskje noen av ”toppturfolket” stole på, samme med de som går småturer i flokk og følge. Der er det kanskje mobildekning! Men hva med resten av tregrensen, fjellet (også store skogsomåder) som dere aldri er i? Men som mange ti-tusener av andre beveger seg i, uten mobil dekning?

Du poengterer veldig ofte, at du ikke er noe forkjemper for DAB. Jeg synes du gjør, så godt du kan jeg. Men, det er opp til deg. :)

At vi har utbygd DAB mer enn svenskene, har da lite med deres reservasjon å gjøre. De kan nok like mye om DAB og FM, som vi kan. Og det er sikkerhet, det går på! Samme med resten av Europa og som har hatt DAB, lenger enn oss. De beholder FM.

Det med nødnettet, er bare ET eksempel, på at en IKKE kan stole på lovet utbygning. Undrer på hvor mange år til, det skal ta. Selv om det er et sidespor, er det et godt eksempel.

Gjentar på nytt, vi har tilfredstillende dekning i fjellet og skogen (også i befolkede områder) med FM. Og det er den, vi ønsker å beholde. Så, kan dere kose dere andre med DAB. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja nettopp ja; sånn sitter jeg som en tulling på hyttetaket mitt for å få med meg yr.no :-D Mens radioen funker faen og jeg kan sitte i godstolen og høre værmeldinga når jeg har huska på tida for den (har innimellom dager hvor alzheimern ikke er så framtredende, så da går det..)! Eh - FM-radio ja.... ;-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Da har jeg omsider fått svar. i den grad det kan kalles svar.

Lovte å legge ut det når jeg fikk tilbakemelding

 

For ordens skyld så skrev jeg disse sp.mål/kommentarene:

 

- Hva har skjedd med pålegget om at P1 skal dekke 99,5% av landarealet i norge. I vedtaket om DAB er ordlyden gjort om, til 99,5% av befolkningen. Dvs at store dele av Norge ikke vil ha radio dekning med DAB. De i fjellet, ubebodde/tynt bebodde dager/områder vil ikke ha radio dekning å kan ikke motta verken nødmeldinger eller annen informasjon.

 

- Hva med sirene anlegget som ikke vil virke uten FM?

 

- Jeg vet også at bl.a. Sverige har arugmenert med at det er fare for nasjonal sikkerhet  å slutte FM nettet. Mens vi ser her til lands at kulturministeren uttaler at DAB øker sikkerheten. Kan jeg få en kommentar på denne begrunnelsen?

 

- Det ble første Jan 2015 gjort en undersøkelse som viser at majoriteten av befolkningen hører på digital radio. Denne undersøkelsen skiller kun mellom digital og FM. dvs. at jeg som daglig hører på radio via PC/mobil blir beregnet som DAB bruker, og lagt som grunnlag om at FM nettet skal slukkes. Dette er på helt feil grunnlag å burde aldri vært brukt. Hva om 13% av de digitale radio lytterne som faktisk bruker DAB? Er det Majoriteten?

 

- I tillegg lurer jeg på, hvorfor DAB? Det er ikke, så lang meg bekjent, noe internasjonal enighet om "ny digital standard" liksom FM har fungert for.

 

 

"Svar på henvendelse om DAB-radio og FM-nettet

 

Departementet viser til din e-post av 18. juli 2015 med spørsmål om digitaliseringen av radiomediet.

 

 

I Meld. St. 8 (2010-2011) Digitalisering av radiomediet oppstilles kriterier om dekningen for DAB-nettet. Av omtalen i meldingen og formuleringen av kriteriene framgår det at det her siktes til befolkningsdekning. Den 17. februar 2015 konkluderte Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) med at digitalradiomeldingens krav om digital dekning var oppfylt per 1. januar 2015:

"Konklusjonen er basert på målinger og beregninger. Nkoms samlede vurderinger av disse gir en befolkningsdekning for Regionblokka (NRKs DAB-nett) på ca. 99,5 % og en befolkningsdekning for P1 FM-stereo på ca. 98,6 %. Videre viser Nkoms beregninger at NRKs DAB-nett har noe bedre veidekning enn veidekningen til P1 FM-stereo. Nkom fastslår dermed at NRKs radiotilbud har digital dekning som minst tilsvarer dagens P1-stereodekning i FM-nettet."

Nærmere om Nkoms vurderinger finnes på deres nettsted:

http://www.nkom.no/aktuelt/nyheter/dekningsvilk%C3%A5r-for-avvikling-av-fm-er-oppfylt

 

 

Når det gjelder dine spørsmål om beredskap har DAB-nettet har klare fordeler sammenliknet med FM. For det første er DAB langt mindre sårbar for utfall av sendere i ekstreme situasjoner. For det andre åpner DAB for tunellmottak av samtlige kanaler. DAB-teknologien gjør det dessuten mulig å bryte inn i alle kanaler samtidig med samme budskap i beredskapssituasjoner.

Når det gjelder spørsmålet om digital lytting viser departementet til at digitalradiomeldingen la opp til en aktørstyrt prosess. Det sentrale for myndighetene har vært å legge til rette for digitalisering ved å oppstille kriterier for å avvikle FM-nettet, ikke å velge en bestemt digital teknologi. Aktørene baserer seg ikke utelukkende på DAB, men benytter flere digitale distribusjonsplattformer. Kriteriet om at minst halvparten av radiolytterne daglig skal høre helt eller delvis på en digital plattform omfatter derfor lytting på alle digitale radioplattformer. Formålet med dette kriteriet er å fange opp hvor modne lytterne er for å ta i bruk digital radioteknologi.

For øvrig viser departementet til at det i en rekke europeiske land satses på DAB+ som framtidig hoveddistribusjonsplattform for radio."

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å bruke ICE sitt nye 4G nett med 450-frekvensen til surfing på mobilen, trenger du et modem... Ikke så praktisk på tur. 4G-nettene til Netcom og Telenor bruker en annen frekvens, 800, som har brukbar rekkevidde, og som nyere mobiltelefoner er tilpasset for å bruke, uten modem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fm nettet består av 3000 sendere, og Dab nettet skal bestå av 920 sendere hvorav 760 av disse er beregnet på Nrk sine kanaler mens stakkarslige 160 skal sende komersielle kanaler.  Så gjett hvem som får best dekning.      Nå regner jeg med at mange av FM senderne sitter på samme sted så det er langt færre steder det sendes fra. Samt hvor mange lokalradio sendere er det rundt om kring? Er disse en del av statistikken?  Hvor FM sendere sender P1 for eks? 

 

http://radio.no/2013/06/faerre-sendere/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sitter noen på statistikk for bruk av radio på landsbasis?

Min påstand er at bruken av radio generelt er alders -og interessebestemt, og dermed vil bruken også avta i årene som kommer. Ergo er bruken av radio vanestyrt. Det hører med til sjeldenhetene at jeg har sett eller hørt om unge mennesker som bruker radio.

Veldig mange hytter er oppgradert med strøm, enten strømnett eller selvstendige løsninger, og moderne hytter idag bygges stort sett med strøm i områder med høy hyttetetthet. Dermed får dab radioen nok strøm. En turradio som kun brukes til en nyhetsoppdatering om dagen, samt ei værmelding, bør vel holde noen dager?

Å beholde et FM nett for en eventuell nasjonal krise er ikke et godt argument. Det er en altfor marginalisert konsekvens.

Personlig ser jeg så lite nyheter som mulig. Det burde egentlig hete "dårlig nyheter," for 99% av nyhetene er negative.

Derfor vil jeg heller ikke lytte til nyheter på tur. Slik slipper jeg unna all negativiteten og får "renset" systemet for samfunnets og verdens mas. Samtidig så har jeg heller ikke behov for musikken på tur.

Når det gjelder værmeldinger så har jeg nå drevet med ganske ekstremt og hyppig turliv i mange år, uten behov for å vite hva slags vær det blir de påfølgende dagene. Men jeg forstår godt at andre mennesker føler en trygghet i å vite noe om været på tur, hvertfall vinterstid.

Men igjen, min påstand er at mye av bruken et vanestyrt. Norge har vel vært en sterk "radio nasjon," men ser ikke helt for meg at radio blir ungdommens medie alternativ i fremtiden, hverken i by, bygd eller til fjells.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fm nettet består av 3000 sendere, og Dab nettet skal bestå av 920 sendere hvorav 760 av disse er beregnet på Nrk sine kanaler mens stakkarslige 160 skal sende komersielle kanaler.  Så gjett hvem som får best dekning.      Nå regner jeg med at mange av FM senderne sitter på samme sted så det er langt færre steder det sendes fra. Samt hvor mange lokalradio sendere er det rundt om kring? Er disse en del av statistikken?  Hvor FM sendere sender P1 for eks? 

 

http://radio.no/2013/06/faerre-sendere/

Så vidt jeg har forstått, så vil de lokale FM nettene ikke stenges. Slik at lokalradio vil være tilgjengelig via FM nettet. Ta det med en klype salt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Hammer Nei de skal ikke stenges. Ikke alle ihvertfall.  Bare lurer på om de 3000 fm senderne inkluderer lokalstasjoner?  Ser egentlig ikke sånn ut av infoen men så ser det også ut som de utelater informasjon som ikke taler til fordel for dab.    Slik jeg forstår informasjonen trenger man 760 Dab sendere for å dekke De nasjonale kanalene. og 3000 Fm sendere for samme dekningen. Her er det da regnet en sender pr kanal (5) så det vil si 600 senderpunkter.   Samtidig sier de at det trengs færre Dab sendere for de de forsterker hverandre og ergo har sånn sett bedre rekkevidde.  Her motsier de seg selv for det krever kun 600sendere for å sende P1 med Fm mens det kreves 760 sendere for å sende P1 med Dab?  Mulig jeg er på jorde her.  Forskjellen er at på Dab så kan en sender sende flere kanaler mens Fm senderen bare kan sende en kanal.   De skal følgelig spare en del strøm totalt sett også.  Samtidig påstår de også at nye Dab chipper bruker like lite strøm som Fm chipper.  Det er mulig men en Dab radio bruker ihvertfall mye mer strøm enn en Fm radio så det er vell mer en en chip som bestemmer dette :P   Fm er jo analogt og trenger ingen konvertering blandt annet.   I alle fall har det til nå ikke vært sammenlignbart. Men det kan jo bli bra til slutt :)   Hadde også vært interessant å visst reelle tall på en strømforbruket på en dab sender og en fm sender.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Phaser Jeg tror lokalradio er i tillegg. Det er jo egne konsesjoner og nett som må bygges ut på bakgrunn av de konsesjonene.

Jeg stoler heller ikke på at all info på den siden du linket til er objektiv, da de også er operatør i det riksdekkende dab nettet. som det så fint sto skrevet. 

 

Men scenarioet du beskriver om 600FM sendere kontra 760 dab sendere etc... kan jeg forstå. Det er rett å slett at Fm trenger 600 sendere for å sende kun P1, men dab+ da trenger 760 sendere for å sende opp til 20 kanaler. Altså kun 38 sendere pr. kanal. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror man overdramatiserer dette "litt".

 

Før jeg fikk DAB hørte jeg aldri på Radio. Nå hører jeg alltid på radio - hjemme - i bilen og på hytta. Ungene spurte aldri meg om å slå på radioen når vi satte oss i bilen før - men nå er det ønske om Radio Super med en gang vi setter oss i bilen. Snakket med en onkel av meg og for han som satt mye alene var NRK sine nye DABkanaler en velsignelse - med mange gamle radioprogram som passet veldig godt for han.

 

I dagens mediebilde er FM gårsdagens teknologi. Jeg kan ikke huske sist jeg satt og tvilyttet etter værmeldingen på en skurrete FMradio langt til fjells. Nå finner man frem mobilen og sjekker yr.no på nærmeste fjellknaus. Varslene er også såpass gode på yr.no at man som oftest blir varslet i god tid om uvær. 

 

Det virkelige tapet for fjellfanter var når 1314Khz Kvitsøy ble nedlagt - men det er jo historie for lengst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri forstått meg på DAB-utbygginga, og trur det vil vise seg å verta gårsdagens teknologi når me er i 2017. Det er mogleg ein ikkje ynskjer belaste mobilnettet med denne typen tilleggstrafikk, men eg høyrer kun radio over internett og mobil. Både heime som borte. I fjellet hender det ein har edge-dekning, og nrk har ein godt bortgøymt link som er fin for lytting:

 

http://www.nrk.no/mp3aac/

 

Velg NRK Px (lav) for utmerka god lytting via edge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vell selve hovedargumentet mot å bygge ut dab (som jo i stor grad alt er gjort så forseint å krangle nå) at det finnes bedre alternativer.  Internettradio gir uendelig med kanaler og gir til og med lokalradioer muligheter til å sende riksdekkende for en billig penge.  Nå kan jo hvem som helst høre på internettradio i dag om man vil men vi kunne hatt mye bedre løsninger for det i dag om man hadde valgt å bruke pengene fra dab utbyggingen til å utvide/forsterke ett allerede eksisterende nett. Og gitt alle mulighet til å koble opp og laste ned "gratis" data til radiolytting over dette nettet. Ev abonnent for å høre andre kanaler enn Nrk sine.    Men det hadde ikke sikret monopol på radiosending i Norge......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.