Gå til innhold
Christopher78

Kanotur i Begnadalen

Anbefalte innlegg

Hei!

 

En kamerat og jeg planlegger kanotur fra Bagn til Nes om noen uker. Er det noen som har erfaringer/tips? Jeg har lest at vannet i Begna ikke er drikkbart, stemmer det? Vi tenkte å begynne fredag kveld og ende i Nes søndag, og jeg regner med at vi har satt av nok tid? Er det noen som har padlet der i 2015? Hva med vannstand og stryk? 

 

Ale tips mottas med takk.

 

Mvh

 

Christoher

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Vannet i Begna er godt som gull, bare å drikke. Men kommer du midt i flommen så kan det følge med litt av hvert, så da går kvaliteten ned. Tiden dere har avsatt bør være rikelig. Jeg vil tippe det er mulig å gjøre turen på en dag om man padler på skikkelig. Men dere har jo tid til å stoppe og fiske. Bra med fisk i Begna. Blir dere ferdig litt for tidlig, kan dere kjøre ned forbi Sperillen og padle et stykke til nedover mot Hønefoss. Det er et fint stykke elv.

Når det gjelder flom, så har temperaturen vært så lav i fjellet at det ligger mye snø igjen. Ingen vet når flommen kommer, men den kan bli kraftig.. -Og da er det ikke tiden å ta denne turen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar! Ja, vi ligger litt på været, regn kan vi alltids klare, men flom blir nok litt i overkant. Fiskestang skal med og det er deilig med nok tid.

 

Christopher

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Artig gjenysn med ei fin elv jeg padla for mange år siden. Kan anbefale dere Grimsa om dere ikke har prøvd den! Og et tips til alle som padler elv; knestående er utrolig mye stødigere enn å sitte på baken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Grimsa har jeg aldri hørt om, men ser på kartet at der er det muligheter for kanotur. Hvor starter og slutter man? Kanskje greit med 2 biler, få bussmuligheter mtp å hente bilen etter turen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.