Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvilken stillegående brenner?


EspenKaa

Anbefalte innlegg

Det var i utgangspunktet spurt om stillebrenner, har forsøkt Radius stillebrenner topp på Novaen, og det gikk bra både på bensin, og parafin men det var i sommertemperatur.  Er overbevist om at den enkle bråkebrenneren er mer stabil enn stillebrenner. Siden Exploreren var "kjær" eller i det minste bra nok er det nok ingen ide å tvinge på en bråkebrenner.   

 

Jeg har noen andre sære brennere jeg er glad i og som det er mulig å få tak i Coleman 550B er fortsatt i salg, og en herlig stille regulerbar bensinbrenner, i hvertfall ned til -20. (ikke prøvd kaldere).  Slangevarianten av denne heter Apex, men er utgått, og vanskelig å få deler til, av likevel den mest brukervennlige slangeprimus jeg noensinne har prøvd.

 

 

dsk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Afe -

Du har sikkert prøvd det, men jeg hadde en liknende 111T som hadde en garantert ny brenner. Jeg lot den ligge fyllt med forgasserrens over tre til fire dager og lot den gjennomgå solid rensing med q-tips. Den gikk fra guloransj flamme med soting til helt ren blå flamme, altså først gadd jeg ikke å bruke den i det heletatt og nå er den blitt en av de mest brukte jeg har. Tror problemet var oksidering eller noe som hadde skjedd etter lang tids lagring med åpne fuelkanaler.

 

 

Edit- Er det noe spesielt annet som trådstarter er interresert i? Soliditet, antall deler, effekt, anvendelighet pris og tillgang? For ikke å si det som ofte uroer meg mest, hvor mye plastikk og gummi som går fyken når man er på sledetur i mange minus på vidda. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke noen direkte feil på Explorer'en. Det handler nok mere om mye bruk i lang tid og fraværende vedlikehold. Merker f. eks. at den begynner å bli vanskelig å til å brenne rent. Slangekoblingen til pumpa er helt ok. Blypakninga virker å være intakt.

Da er det kanskje nok med en skikkelig rengjøring og dysejustering?

Ingenting hadde vært bedre enn å den i skikkelig stand igjen. Den har vært en trofast turkompis i mange år nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Då ville eg satse på litt enkelt vedlikehald, ja. Det er mogleg at dysa er utslitt, altså har fått litt for stor åpning. I så fall må du få deg ei ny dyse. Eg reknar med at uniflamesupply.no har dyse på lager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis noen virkelig får dilla på Coleman så finnes det jo selvsakt et forum: http://www.colemancollectorsforum.com/

 

Vanskelig å plukke ut hvilke Coleman som er best, men still er de.  OBS! Det er noen Coleman som er produsert i østen... samme problem som Optimus, driftsikkerheten og kvaliteten er ikke lenger den samme. Brenneren på 442 og 550 er omtrent like stille, jeg har bare fallt for 550 og apex.

 

dsk

 

http://tinyurl.com/pdt9fhz         http://tinyurl.com/pso45tb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Explorer er "umulig" å få tak i (Jeg har prøvd).

 

 

dsk

Ikke for å kuppe tråden, men det sto en Explorer til salgs (i en skikkelig solbleika eske, må vel være 15 år siden disse gikk ut av produksjon?) på Sport1 gulskogen sist jeg var innom der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.