Gå til innhold
  • Bli medlem

Svartdalspiggane - Jotunheimen medio juni


Essal

Anbefalte innlegg

Vi er tre karer som vurderer ruten fra Gjendebu til Langedalstjernet via Svartdalspiggene i midten av juni. Noen som har gått denne ruten og som har noen tips før vi går ut? Vi slår leir ved Langedalstjernet før vi ender turen i Fondsbu

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei!

 

Jeg gikk deler av denne turen for 4-5 år siden. Vi fulgte stien fra Gjendebu mot Torfinnsbu til vi var oppe i Svartdalen. Deretter tok vi av mot vest/høyre opp mot høyde 1625. Passe bratt opp her, men helt greit. Om det er dårlig sikt, så pass på at dere ikke kommer for langt ut mot "stup/skrent" nord for denne høyden. Mener det var en som omkom her for noen år siden i dårlig sikt.

Oppe på den lille sadelen ved 1625, tok vi sørover via ryggen på Svartdalspiggene. Ikke spesielt luftig noen steder, stort sett fint å gå. Når du kommer til toppen av Store Svardalspiggen er det jo stopp om man ikke skal rappelere ned. For å komme videre bort til midtre og søre Svartdalspiggene så må dere derfor gå ca 100 m tilbake og gå ned i vestsiden og omgå toppen. Det sier seg nesten selv hvor du må gå. Det var flere "tydelige" tråkk der som ledet ned til ryggen videre bortover mot midtre og søre. Ryggen bortover her er litt smalere, men fortsatt ikke særlig luftig da det på vestsiden ikke går rett ned. det var vel bare ett punkt hvor 2 av 3 måtte gå litt ned i vestsiden for å omgå ett litt kinkig sted.

 

Når du kommer til Søre Svartdalspiggen er er det jo mulig å gå ned i Langedalen, runde vann 1673 på østsiden og deretter gå ned til Langedalstjernet. Vet ikke hvordan det er å gå ned der, for vi samlet på topper og gikk videre via Langedalstind og Mesmogtind før vi gikk nedom de to "småtoppene" midtre og søre Langedalstind. Det var litt løst ned fra sadel mellom Langedalstind/Mesmogtind og ned til disse toppene men med litt leting så fant vi da en vei ned (litt øst for den lille snøbreen som ligger oppunder Langedalstind). Det er også mulig å droppe disse småtoppene og gå rett ned på breen (det som er igjen av den..) og deretter ned til Langedalstjernet. En i følget vårt gjorde det da hun ikke var så jævlig gira på "topper som ikke er topper" :D

 

Fra platået der hvor disse småtoppene befinner seg tok vi en løs renne rett mot sørenden av vann 1673. Det var litt løst/bratt på toppen men løser seg greit jo lengre ned man kommer. 

 

Hvis du vil lese noen turrapporter så finnes det sikkert i arkivet her, ev kan du se på peakbook.org hvor jeg i alle fall vet det finnes flere rapporter.

 

Håper dette var til litt hjelp  :)  

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.