Gå til innhold
Halkatla

Liten og lett tur for (fullstendig) nybegynnere + valp?

Det er 1109 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Jeg og kjæresten har planlagt (evt. jeg har masa til han sa ja) å ta oss en liten overnattingstur på fjellet utover på sensommeren/høsten, og lurer på om noen kan foreslå noen turer?   Vi har to hunder, en gammel dame på 9 år og en valp som fyller 6 måneder i september, dessuten er begge vi menneskefolkene i temmelig dårlig form uansett, så noen lang eller hard tur kan vi ikke legge ut på! Det må være noe helt lett, som passer til to eller tre netter ute i telt.

 

Vi bor i Østfold, og her finnes jo ikke fjell, så vi regner med å måtte kjøre et stykke for å finne et egnet turområde, men vil helst unngå å bruke halve dagen i bilen.. så noe "i nærheten" (skrimfjella?) hadde vært supert.

 

Noen som har tips? :)  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om dere vil ha høyfjellsfølelsen må dere nok litt lenger, men om det primært er for å få en liten tur, teste utstyr og se om dere syntes det er ålreit er Skrim helt topp! Blefjell er det også masse muligheter. En time lenger å kjøre.

 

Jeg syntes ut.no er veldig fin å bruke for å få turtips og finne egnede startsteder. Sjekk Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Støtter forslaget om Skrim. Det er et område som har mye variasjon å by på innenfor et lite og lettgått område. 

Vil særlig anbefale å ta med kano til Store Stølevann og ta en padle- og gåtur opp til Styggemann.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar! Bør man ha med (og vite hvordan man skal bruke :P ) kart og kompass, eller er det markerte stier, i Skrim? Vi starter som dere sikkert skjønner på 0, vi har verken kano eller bil egnet til å frakte noe sånt. En enkel, liten gåtur holder i lange baner!  :D

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror jeg hadde anbefalt Lifjell i Telemark. Mindre myrete og litt høyere fjell gjør at det nok er mindre mygg der. Jeg har gått opp på Styggemann etter en uke med 30+ og ingen nedbør, og det var fortsatt rimelig vått der oppe. Så, litt lengre å kjøre, men et utrolig flott fjellområde. (Noe sånt som 3 timer å kjøre fra f.eks. Fredrikstad).

 

En av de tingene jeg liker med Lifjell er at selv om det til tider kan være litt bratt, så er det veldig lettgått terreng med kontant bra utsikt og masse muligheter. Drar dere hjemmefra i 8-tida på morgenen er dere klare til å starte turen i 11-tida, mer enn tidlig nok til å komme seg skikkelig opp på fjellet. 

 

Og ja, du vil i det minste ha med kart. Siden dere skal være ute i 3 dager, så funker det ikke så bra med GPS på mobiltelefonen, om mulig kun som backup. Det er gjerne skiltet og gode stier, men jeg hadde aldri dratt på tur uten noe form for kart. Kompass har jeg ikke hatt veldig bruk for, men så drar jeg gjerne på tur i godvær.

 

Bilde tatt fra toppen av Jøronnatten ifjor høst.

post-9055-0-24558100-1435520912_thumb.jp

 

post-9055-0-76905000-1435521039_thumb.jp

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvorfor tusle rundt på småfjell når man like gjerne kan kjøre en time eller to lenger og komme opp i høyfjellet? Området rundt Valdresflya før man kommer inn i selve Jotunheimen er veldig lettgått og med mange topper om man vil prøve seg på det. Eller Hardangervidda fra Rjukan om man ønsker seg flatt terreng og lange vidder. 

 

Om det er helt utelukket å kjøre fire timer er kanskje Norefjell en idé, men jeg har ikke gått der selv. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvorfor tusle rundt på småfjell når man like gjerne kan kjøre en time eller to lenger og komme opp i høyfjellet? 

Fordi småfjellene er veldig fine å gå i? Jeg har gått mye i Jotunheimen/Rondane og det blir jo ganske mye stein etterhvert. På småfjell som Lifjell, så får du endel mer lettgått terreng og masse lett tilgjengelige topper.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for forslag :D  Valdresflya blir nok litt for "hardcore" for oss. Var nettopp oppe der i dag, og det var enda kaldere enn vanlig! Masse snø til og med. Tror ikke min 20++ år gamle billig-sovepose håndterer sånne tilstander :)  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 1109 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tinfoilhat
   Jeg har alltid dratt på tur uten motgift mot huggorm da det aldri har vært noe særlig problem med orm til nå, men nå har jeg begynt å lure på om jeg kanskje burde ha tabletter tilgjengelig allikevel. Hunden min har ingen reaksjoner på vepsestikk (hun blir stukket i munn og leppe hver sommer, hun glefser etter veps), men hun begynner å bli gammel og tåler sikkert mindre etter hvert. Hva gjør dere når hundene deres blir bitt av orm? Har dere tabletter tilgjengelig, hvorfor/hvorfor ikke?
  • Av NattUgle
   Hei 
   Skikkelig nybegynner her. Aldri sovet ute på fjellet før og skal ikke gå så langt

   Jeg trenger et telt som er LETT å bære for sekken. 2 personer kanskje om jeg får en eller ei med der ute, uansett alenetur
   Skal sove på Hardangervidda på sommerstid
   Noen kjøpsanbefalinger, tips råd, erfaringer ute, kjøpshjelp?

   Gjerne produkt linker tips råd

  • Av tomkalsjo
   Hei,
   hvor sprek må man være for å gå Finse - Raggsteinsdalen - Haugastøl på to dager?
   Hadde tenkt å gå til Raggsteinsdalen dag og overnatte i telt. Hvor lang tid ca tar den turen?
   Hadde tenkt å fotografere en god del langs turen. Noen tips på fine motiv?
   Alle tips mottas med Takk!
   Tomas
  • Av Emil Thon
   Hei, jeg er relativt fersk når det kommer til lengre turer og håpet å kunne få noen gode tips for valg av jakker og bukser.
   Jeg skal kjøpe meg jakke og bukse som i hovedsak skal brukes på turer vår, høst og sommer.  Jeg ønsker da en jakke og bukse som er god å gå i overtid og er vannavstøtende og vindtett. 
   Jeg har sett litt på Fjellreven Keb om noen har erfaringer med denne.
   Jeg skal på telttur i starten av juli hvor jeg skal gå i Jotunheimen (Bitihorn og Valdresflya) for å fiske og overnatte. 
   Tar gjerne i mot generelle tips om bekledning til tur, nødvendig turutstyr og turtips også.
  • Av stef78
   hi there,
   my name is stefan and i am living currently in Skåne, Sweden. 
   Ca. 10.-20. July I will be with my dog around Jotunheimen or Hardangervidda touring and I am looking for tips about trekking and friendly people to exchange experiences with! :)
   Cause my dog is only 8 month old I will not be able to walk great distances, what do you recommend? 
   Feel free to contact me with PM. I speak: swedish, german, english and a bit french.
   I am looking forward to get in touch!
   Kindest regards 
   Stefan & Kenjii


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.