Gå til innhold
  • Bli medlem

Valg av Stooor sovepose


Anbefalte innlegg

Hei. Lurer på om det er noen som kan hjelpe meg med valg av såvepose. Har landa på to valg, og klarer ikke og bestemme meg. Basic info. Blir ikkje lange turer, max 1mil om dagen. Ellers småturer med ungene. Bur på vestlandet med meget varierende vær. Sover som regel i uoppvarmet telt. Er frostpinne av natur. Soveposene eg har valgt er store, fordi eg beveger meg en del om natta.
http://www.nemoequipment.com/product/?p=Strato+Loft og http://www.ebay.com/itm/Sleeping-Bag-Duck-Down-Extreme-Camping-NEW-Large-Size-35-/261080133124? Og har Nemo Cosmo insulated til og ligge på. Setter pris på adle innspill :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

http://cumulus.pl/

de syr på mål, og har fantastisk service

 

Unnskyld, men jeg kan ikke dy meg. Polske Cumulus mistenkes for å bruke dun plukket / ribbet av levende gjess. På forespørsel har de ikke villet garantere at dunen de bruker kommer fra etisk forsvarlig dyrehold. Plukking av dun av levende fugler er forbudt i USA og EU, men Polen er et av de landene der forbudet ikke håndheves i særlig grad.

De fleste seriøse produsenter garanterer (og kontrollerer) at dunen de bruker plukkes av døde fugler. Hver og en av oss forbrukere har altså et valg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva ligger budsjettet ditt på?

 

Hvis du beveger deg mye om natten så er det beste å ha en sovepose uten hette (quiltbag). F.eks http://zpacks.com/quilts/sleepingbag.shtml eller http://featheredfriends.com/penguin-20-nano-down-sleeping-bag.html . Disse soveposene snurpes tett rundt halsen. På hodet bruker man da dunbalaclava som http://zpacks.com/accessories/goosehood.shtml . Når man snur seg i en tradisjonell sovepose med hette så ender man ofte opp med å ha hodet feil vei i forhold til åpningen av posen og man må bevisst rette seg opp igjen, noe som går utover søvnkvaliteten og kan være plagsomt dersom det skjer mye i løpet av natten.

 

Forskjellen på disse soveposene jeg lenker til er at den fra zpacks er svært lett, mens den fra feathered friends nok er litt mer komfortabel og slitesterk, men veier også en del mer. Begge er uansett gode soveposer og dekker en rekke forskjellige temperaturer som du kan bestemme etter ditt behov.

 

En annen som også kan være aktuell. http://featheredfriends.com/feathered-friends-flicker-20-ul-quilt-sleeping-bag.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.